Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rozwój osobisty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sylwia_W

Sylwia_W

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 21 postów
  • Imię:Sylwia

Napisano 06 czerwca 2016 - 19:35

Mnie bardzo pomogła praca nad sobą, skupianie się na pozytywnych rzeczach i szukanie wszędzie fajnych stron. Nie jest to łatwe, wymaga samodyscypliny i determinacji, przynajmniej na początku. Później mózg ludzki przestawia się na pozytywne myślenie, ukierunkowane na wdzięczność za to, co pomagamy.

Pomogło mi to z wieloletnia bulimią, depresja i pomaga dzisiaj we wszystkich sprawach.

Kiedy masz dobry nastrój, nie ma po prostu możliwości, abyś myślał negatywnie.

Pozdrawiam ciepło,

Sylwia

• Bevier lubi to

#2 Gość_Nann_*

Gość_Nann_*
  • Gość

Napisano 23 października 2020 - 10:55

Mysle ze to jest pomocne, ale oczywiscie to nie jest metoda ktora wystarczy. Mi pomaga w swoim chorym perfekcjonizmie. Ciagle mi sie wydaje ze robie zbyt malo, a jak mam czarno na bialym to jest mi to latwiej sobie samej przetlumaczyc.

#3 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 01 czerwca 2021 - 19:54

W rozwoju osobistym pomaga trener rozwoju albo coach. Czasami coaching wejdzie za mocno i o tym jest krótki film

Mam nadzieję, że się podobało?

• Willow47 lubi to

#4 Gość_Nann_*

Gość_Nann_*
  • Gość

Napisano 03 czerwca 2021 - 12:10

Boze jak ja nie lubie couchow :D

#5 Bevier

Bevier

Bywalec

• Bywalec
  • 545 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 03 czerwca 2021 - 13:34

bardzo mi się spodobał twój post @Sylwia_W i gratuluje wyjscia badz zalagodzenia choroby. ja napisze jak ja sobie radze z tym tematem. mnie zycie ogolnie nie piesci. nie bede pisal dlaczego tak jest po prostu. i pewnego dnia doszedłem do wniosku ze w zyciu nie chodzi o to zeby bylo latwo tylko zeby byly w nim chociaz 2-3 rzeczy dla ktorych warto zyc. to nawet moze byc cos bardzo malego. to bardzo pomaga przezwyciezyc trudne czasy.

Myśli można oszukać, emocji nie.