Czy ktoś z was zmaga się z depresją psychotyczną? Jak sobie z nią radzicie?
depresja psychotyczna
Napisano 28 listopada 2015 - 18:56
- Marek65 lubi to
Napisano 11 października 2021 - 18:49
To ja powtarzam pytanie, czy ktoś ma taką depresję ?
- Marek65 lubi to
Napisano 11 października 2021 - 21:23
@Tapicer ja twierdzę że mam coś takiego. nie zgadzam się z opinią lekarzy którą jest schizofrenia a tłumaczę ich pomyłkę tym że występują u mnie psychozy tak jak właśnie w depresji psychotycznej. no cóż lekarz nie jest bogiem. jeżeli się nie mylę co do tego choroba ta jest straszna bardzo męczące objawy i w ogóle nie wiadomo jak sobie z tym poradzić
- Marek65 lubi to
" Nie czas żałować róż gdy płoną lasy "
Napisano 12 października 2021 - 07:41
Jakie masz objawy?
- Marek65 lubi to
Gość_splatterfest_*
Napisano 12 października 2021 - 10:15
@Tapicer ja twierdzę że mam coś takiego. nie zgadzam się z opinią lekarzy którą jest schizofrenia a tłumaczę ich pomyłkę tym że występują u mnie psychozy tak jak właśnie w depresji psychotycznej. no cóż lekarz nie jest bogiem. jeżeli się nie mylę co do tego choroba ta jest straszna bardzo męczące objawy i w ogóle nie wiadomo jak sobie z tym poradzić
jest jeszcze cos takiego jak zaburzenia schizotypowe i to jest wlasnie moja diagnoza, taki przedsionek schizofrenii, cos pomiedzy ciezka nerwica a wlasnie juz pelna schizofrenia. ogolnie mam wrazenie ze lekarze sami sie gubia w tych wszystkich diagnozach i obstawiam ze niektorych to nawet moga nie znac bo jest ich tak duzo, ale ogolnie na 50 diagnoz przypada jedna grupa lekow wiec nawet jak przyklepia ci depresje psychotyczna to nadal bedziesz pewnie na tych samych lekach
- Marek65 lubi to
Napisano 26 lutego 2025 - 22:43
Depresja psychotyczna, zaburzenia psychotyczne to nie jest schizofrenia, to prawda. Śmieci mnie tam umieszczając tak w szpitalu manipulowały,ale tam na szczęście byli mądrzy lekarze. Powiedzieli od razu, że to za duże słowo, to że widzę inny świat było dla nich normalne albo bardziej spowodowane nadużywaniem substancji odurzających, których i tak wtedy nie używałam. Widzieli stany depresyjne i przede wszystkim zaburzenia odżywiania. Byłam ważona co tydzień, dwa i przy regularnym jedzeniu przez miesiąc czy ponad, nie przytyłam ani grama. Aczkolwiek moja waga wynosiła wtedy 43-44 kg. Mam to na piśmie, po obserwacji nie tylko lekarzy stamtąd, bo i byli zaproszeni inni na rozmowę, a oni i tak dalej każą wszystkim roznosić, że ja mam schizofrenię a konkretnie Szczur. Bo co? Ktoś ze schizofrenią jest głupi i nie widzi Twoich chorych wyczynów? Pani psycholog powiedziała, że Ci ze schizofrenią czy zaburzeniami psychotycznymi są zazwyczaj szczególnie inteligentni.
Użytkownik EsimAysin edytował ten post 26 lutego 2025 - 23:09