Anoreksja i bulimia jako choroby psychiczne
Napisano 29 lipiec 2010 - 22:54
Napisano 30 lipiec 2010 - 10:16
Użytkownik Błękitny Lew dnia 29 lipiec 2010 - 20:01 napisał
Co za bzdury...
"Wszystko sprowadza się do tego, żeby stanąć prosto, spojrzeć ludziom prosto w oczy, błysnąć zabójczym uśmiechem i powiedzieć: "Spierdalajcie. Jestem boska."
"Nie wkurzajcie mnie. Kończą mi się miejsca gdzie można ukryć ciała."
Napisano 30 lipiec 2010 - 10:17
Użytkownik Błękitny Lew dnia 29 lipiec 2010 - 21:16 napisał
Jeść też trzeba z pasją, czyli smakować.
Żeby nie być posądzonym, ze nie wiem co to anor i bulim to dodam, że niestety, trzeba zwrócić na pewne czynniki uwagę i nikt tego za nas nie zrobi, sytuacja w rodzinie i samooakceptacja, która najłatwiej przychodzi dzięki dobremu partnerowi
Gdy już się w coś wpadnie, trzeba nad wieloma rzeczami sobie podumać...
Ignorancja tematu równa się powoli z moją irytacją w stosunku do Twojej osoby
"Wszystko sprowadza się do tego, żeby stanąć prosto, spojrzeć ludziom prosto w oczy, błysnąć zabójczym uśmiechem i powiedzieć: "Spierdalajcie. Jestem boska."
Napisano 30 lipiec 2010 - 20:44
Co do smalcu, to wsuwam codziennie i mam taki humor właśnie
Napisano 30 lipiec 2010 - 21:23
Lew, smalec źle działa jak widzę, poza tym wiesz...cholesterol...no i...
Jeśli cokolwiek robi się dla partnera to...nie pomaga się sobie a szkodzi. Robić coś należy dla siebie!!! A co jak partner odejdzie?? Znów w kanał się wchodzi.
Z czegokolwiek się wychodzi to dla siebie, cokolwiek się w życiu naprawia to dla siebie. Partner jedynie może być wsparciem ale nie kimś dla kogo coś robimy...Wychodzimy z czegoś dzięki sobie a nie komuś
Opadnie mi zaraz biust jak jeszcze poczytam z jaką ignorancją podchodzisz do tematów. A fajne mam cycki i szkoda mi ich.
Napisano 30 lipiec 2010 - 21:39
Co do Twoich cycków to nie wiem, na razie wiem jakie masz stopy
A smalec... do niedawna nie wiedziano co to margaryna, tłuszcze utwardzone w różnorodnych potrawach sprawiają, że człowiek tyje, itd, naturalne smarowidła, jak masło i smalec przez tysiące lat nikomu nie szkodziły, i nagle przez ostatnie lata okazuje się, że szkodzą, typowe dla niedouczonych ignorantów... czerpiących wiedzę z reklam niemieckiego przemysłu margarynowego... w ostatnich czasach chwalących się czymś dziwnym, bowiem miesza się margarynę z masłem... ale przecież masło szkodliwe! To o co chodzi?
Chodzi o to, że masło i smalec są bardzo zdrowe, tylko nie można się żywić samym smalcem, trzeba jak pisałem odpowiednich zabiegów proporcjonalnych.
Napisano 30 lipiec 2010 - 21:42
Ogólnie fajna jestem
Napisano 30 lipiec 2010 - 22:24
sama siebie bym nie namówiła, a co mówić o kimś kto ma z odżywianiem naprawdę problemy.
Napisano 30 lipiec 2010 - 23:13
Użytkownik anche dnia 30 lipiec 2010 - 22:24 napisał
sama siebie bym nie namówiła, a co mówić o kimś kto ma z odżywianiem naprawdę problemy.
I przez to wszystko w Twojej sygnaturze...zamiast uchronić od smutku, przeczytałam...od smalcu
Napisano 31 lipiec 2010 - 15:09
Napisano 31 lipiec 2010 - 18:27
Napisano 31 lipiec 2010 - 18:51
e d i t
Jak to jest z nadmiernym owłosieniem u bulimiczek? z góry dziękuje za odpowiedź. Też macie z tym problem?
Użytkownik Izabelak edytował ten post 31 lipiec 2010 - 20:24
Napisano 31 lipiec 2010 - 22:32
mnie pociągają chudzi faceci i trochę mi odpierdala jak widzę, że facet ma mniejszy tyłek ode mnie. nie chodzi o to przecież żeby on mi mówił, że taki lubi itd tylko o to żebym ja go lubiła i ja sama akceptowała swoje ciało. ciągłe słuchanie, że dobrze się wygląda sprawia co najwyżej, że te słowa przestają mieć swoje znaczenie i stają się nieważne. samoakceptacja musi wynikać z wewnątrz i tak może komuś pomoże w jakiś sposób partner- super, ale nie chodzi o to by znaleźć wybawiciela tylko by pracować samemu nad sobą.
Napisano 31 lipiec 2010 - 22:51
Użytkownik Błękitny Lew dnia 31 lipiec 2010 - 15:09 napisał
Hmm... o ile pamiętam z zajęć, to jeśli dba się o suplementy, spokojnie można nie jeść mięsa...czy nabiału, czy czegoś innego. Znam ludzi, którzy od lat nie jedzą mięsa i są zdrowi, nic im nie jest. Znam osobę, która nie jadła ale wróciła do mięsa gdyż...miała złe wyniki.
Kotku, Ty się mądrzysz i żądasz dla siebie cudownych praw na tym forum a sam...nie szanujesz innych.
Osobiście kocham mięso, ryby...ale nie narzucam nic innym nie mówię,że głupio robią...Mogę ostrzec, podać przykłady, zapytać o wyniki badań itp...ale narzucać w taki sposób??? Żenujące to się robi
#55 Gość_Sakura_*
Napisano 25 sierpień 2010 - 11:30
Napisano 30 sierpień 2010 - 10:56
Napisano 01 październik 2010 - 20:49
Teraz trochę boję się tego, co może mnie spotkać w aktualnej sytuacji życiowej, chciałam sobie trochę popisać.
Jak ja mam wyjść z bulimii, skoro ani do mojej byłej teściowej, ani do mojej matki nie dociera, że ja nie chcę więcej, niż mały talerzyk i może deser ? Prrzez ostatnie 3 miesiące znowu dostawałam dowody miłości w postaci jedzenia. A ja, grzecznie wychowane dziecko, nie umiem odmówić, nie umiem słuchać, ile to było starania, choćby mnie szlag trafiał - zjadlam wszystko z górką, podziękowałam i wio do wc.
Definitywnie muszę mieszkać sama, tylko wtedy względnie panuje nad jedzeniem...
Teraz doszły ćwiczenia. Cudnie mi rozbudowały brzuch - wyglądam jak w ciązy, a nie tak to miało być
W sercu dwa ostrza/Ostrza wbite w ciało/
Drugie wbiłam sama - tylko pierwsze bolało
#58 Gość_sakura_return_*
Napisano 28 grudzień 2010 - 02:15
Napisano 28 grudzień 2010 - 14:11
Napisano 24 styczeń 2011 - 22:23

Pomoc