-
7 stron
- « Pierwsza
- ←
- 5
- 6
- 7
Anoreksja i bulimia jako choroby psychiczne
Napisano 31 lipiec 2011 - 23:58
www.racc.blog.onet.pl
Napisano 01 sierpień 2011 - 07:46
Użytkownik anche dnia 31 lipiec 2011 - 21:49 napisał
nie mam pojęcia ile mam:)
Użytkownik matrix dnia 31 lipiec 2011 - 21:56 napisał
Kiedyś jescze miałam nieregularne ,teraz to już chyba zanikają,bo trzeci miesiąc nie miałam.
Autor: Cyceron
Napisano 01 sierpień 2011 - 07:49
Użytkownik noonoo dnia 31 lipiec 2011 - 23:58 napisał
Nie,nie przejmować się.
Jeśli tyle ważysz to znaczy ,zę mało jesz,czyli żołądek sam się skurczył i trawi sam siebie.
Co nie jest dobrym rozwiązaniem.
Wywołuje wrzody.
Tyle ,że nie powinnam się wypowiadać,bo doradzać to ja może bym umiała ,ale sama zrealizować to co mówię to już gorzej idzie.
Wiesz ile chorób wywołuje takie chudnięcie?
Autor: Cyceron
Napisano 01 sierpień 2011 - 09:45
Martwi mnie tylko to obrzeranie przed miesiączką. Mam kiepskie samopoczucie psychiczne. Ledwie czasami trzymam się kupy. Boję się, ze jak dojdzie do tego bulimia... to będę miała przechlapane.
Może po prostu tak to jest, że wtedy się je dużo. Tylko nad wymiotami trzeba zapanować i będzie ok.
Pozdrawiam
Napisano 01 sierpień 2011 - 15:56
Użytkownik Polaris dnia 01 sierpień 2011 - 07:49 napisał
wiem, wiem. Np. chora tarczyca, np. tasiemiec, np. białaczka i masa innych. Ale udział ma w tym pewnie i moja głowa i to że nifdy nie jadłam i odkąd pamiętam uciekam od jedzenia. W sumie moje posiłki w ciągu dnia to obiad jak rodzice przypilnują. Nie muszę jeść. Wiem, że to złe ale nie potrafię się na tyle za siebie wziąć by choćbby mieć apetyt.
www.racc.blog.onet.pl
Napisano 01 sierpień 2011 - 22:19
Użytkownik Polaris dnia 01 sierpień 2011 - 17:53 napisał
Ja to chcę przytyć, jesli było to do mnie.
www.racc.blog.onet.pl
Napisano 02 sierpień 2011 - 00:06
Użytkownik Polaris dnia 01 sierpień 2011 - 23:27 napisał
Każdy tego chce, kto tego chce.
Użytkownik noonoo edytował ten post 02 sierpień 2011 - 00:06
www.racc.blog.onet.pl
Napisano 31 sierpień 2011 - 20:42
Napisano 31 sierpień 2011 - 22:22
Napisano 29 listopad 2011 - 14:34
Wiec pomijajac inne rzeczy ktore mam...to tez mam zaburzenia zywnosci. Stwierdzono umnie anoreksje rok temu chociac przez wiecej niz 6 lat kazdy pytal mnie czy ja mam. Ostatnio zaczelo sie poprawiac bo zaczelam miec inny obraz swojego ciala, zaczelam juz widziec siebie ze jednak jestem chuda ( chociaz moze dalej czasami mam dni ze widze niektore partje zaduze) No ale tak czy inaczej jest poprawa. Co mnie martwi natomiast to jest to ze ostatnio jak sie najem to czuje zagrozenie..tak mocne jak by mi cos zyciu zagrazalo. Naprzyklad najem sie i te poczucie najedzenia daje mi wrazenie ze zaraz umre, ze wybuchne ( doslownie) ze nie wolno mi tak sie najesc i ze bede ukarana. Boje sie jesc..pomimo ze wiem ze musze i oczywiscie jem..ale sie boje. Boje sie tez utraty kontroli ze jak bede taka glodna ciagle to przerosne wlasna siebie i zdechne jak pies. Waze 41 kilo..wazylam w lato 38.8 JEstem mala...drobna 157 cm i kazdy mnie pyta czy mam anoreksje i mnie to wkurza bardzo. Jestem ciekawa jak to mozliwe ze niby wychodze z tej anoreksji a nagle sa odczucia silne ktorych no nigdy nie doznalam tak silnie. Nie wiem co to oznacza, oczywiscie zapytam mojej terapeutki ale chcialam znac wasze zdanie. Ja w zyciu zmuszalm sie do wymiotowania tylko 4 razymoja anoreksja objawiala sie bardziej zaburzonym obrazem swojego ciala i odczuciami zwiazanymi z jedzeniem. Co mnie tez martwi ze ja jem normalniej w zime a w lato odhudzam sie i boje sie ze to tylko iluzja ze zdrowieje. Takze trudno powiedziec na jakim etapie jestem...czy zdrowienia czy to tylko etap w chorobie?
Chcialam dodac ze w zime jestem ciagle glodna...laze cochwile i jem i pomimo ze juz czuje ze pekne to czuje glod..i kupuje nadmiar jedzenia bo mam swiadomosc ze jestem bezpieczniejsza kiedy jest duzo jedzenia w domu...i czasami to lezy gnije bo nie zjem wszystkiego wiadomo. Po wczorajszym jedzeniu czuje sie dalej najedzona i mi niedobze...Ja u psychologa sie lecze na cos innego a to przy okazji sie dowiedzilam w trakcie terapi ze mam..
Niestety czuje sie zagubiona z tym jedzeniem, boje sie ze ono przejmuje moje zycie i ze mnie zje.
Napisano 29 listopad 2011 - 15:24
Napisano 29 listopad 2011 - 17:07
Mimo wszystko dzieki za odpowiedz, mysle ze gdybym wazyla 50 to juz bym zle wygladala za grubo, tak do 45, 46 max. Te numery mnie puki co strasza:( ja naprawde drobna jestem i nie chce wygladac jak mala kulka hehe.
Napisano 30 listopad 2011 - 18:50
Napisano 07 grudzień 2011 - 00:46
bo do tego trzeba mieć czas wbrew pozorom.
chociaz gdy patrzę na swój brzuch na zasadzie patrzenia w dół myślę 'o japierdolę, ale się spasłam', a w lustrze przodem 'o zajebisty mam brzuszek, bokiem- jezu za mało wklęsła jestem, ale nie mam czasu w życiu by myśleć czy wpierdalam właśnie białe pieczywo z plastrem czystego tłuszczu w postaci masła. a byc może po prostu uświadomiłam sobie, że waga nic nie zmienia.
Udostępnij ten temat:
-
7 stron
- « Pierwsza
- ←
- 5
- 6
- 7

Pomoc