Depresja.ws - Forum: ACTA ? - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

ACTA ? Co wy o tym myślicie ? Oceń temat: -----

#21 Gość_jedenasty_kot_*

• Grupa: Gość

Napisano 27 styczeń 2012 - 00:28

Tak wszystko wszystkim. Dark ma racje. Dołujące jest to że taka mamy demokracje. Przekupna. Wszystko wszystkim co złe co dobre. Koncerny dały w łapę komu trzeba <_<

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html -> proszę

Użytkownik jedenasty_kot edytował ten post 27 styczeń 2012 - 11:12

0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   marta1111 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 1878

Napisano 27 styczeń 2012 - 13:52

Ale samo podpisanie Akta nie świadczy, ze wchodzi w życie.
Trzeba je ratyfikować, a po tej burzy co została wywołana może się zastanowią i nie ratyfikują

koalicja rządząca ma większość.. a PO i PSL są za AKTA...

Pewnie ratyfikują, kiedy protesty trochę ucichną...
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Zeros 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2089

Napisano 27 styczeń 2012 - 18:05

Wyświetl postUżytkownik Kirac dnia 26 styczeń 2012 - 20:48 napisał

luzik, jeszcze jest ratyfikacja, helsińska fundacja praw człowieka, ets itd. najbardziej martwi mnie deficyt demokracji - lud wyraża sprzeciw na skalę dawno niespotykaną, a rząd otwarcie mówi, że zrobią(tak, czy siak) po swojemu. i żaden nawet nie zająknie się o możliwości przeprowadzenia referendum, co mi osobiście pierwsze przyszłoby do głowy przy takim oporze społecznym(wiem, opozycja wspomina - nie o to chodzi). czytałem też takie określenia jak "chuligani", "idioci", "szantażyści". retoryka znajoma, tylko kiedyś pisano "warchoły", czy "zadymiarze". nie muszę przypominać o jaki okres chodzi.

to chyba jasne, by łatwiej przeszło.

a mnie wcale nie dziwi, ira, baskowie, czy al - kaida, to przy stanach chłopcy z klockami. gdybym miał wskazać najbardziej agresywny kraj, czy największych terrorystów dziś, wskazałbym usa.

hm. napisałem to z powodu tego że USA ma na sztandarach wolność i równość , nie zależnosc jednostki wiem wiem spraw indian i wallka z tzw Teroryzmem , pozatym to jestt mekka wolnej gospodarki dlatego mie to dziwi że nikt tam nie wpadł na pomysł zarabiania na ściaganiu o obrocie plikami no cóz korporacje ale to sie nie utrzyma jak pozamykaja wszystkie serwisy typu megaupload to i tak zyski branży filmowej i tak sie nie zwieksza a i śmiem twierdzić że sie zmniejszą bo nie ma wiekszej reklamy niz poziom scigalnosci filmu niz gry pozatym kogo stac na filmy czy gry za 100 zł ???!!! tu nie ma wolnego rynku nie ma popytu i podaży jest dykatura cenowa tych branz które myśla że są w latach 80-tych mówia że piractwo to zło a nadmierna chciwosc branżto zaleta ????

http://www.polityka....owi-piraci.read

pozdrawiam miłego

0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Zeros 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2089

Napisano 27 styczeń 2012 - 23:19

oto co na szykują powrót do PRL-U
Dołączona grafika

ale damy radę heh

Dołączona grafika

Użytkownik Zeros edytował ten post 27 styczeń 2012 - 23:43

1

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   DarkShadow 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 866

Napisano 28 styczeń 2012 - 16:52

heheh dobry gołąb :D Wiadomo że ten podpis tak naprawde jeszcze niewiele znaczy, ale jest pierwszy krokiem, w tył, w strone cenzury. Najpierw poblokują rzeczywiście strony pirackie, a potem co? Blogi? Bo ktoś źle napisał o tym i o tamtym? Już dzisiaj usuwa się filmiki z YouTube tylko za to że np, ktoś nagrał swoje urodziny, czy impreze rodziną, czy chrzciny, piękne wydarzenia w życiu które chce pokazać, a w tle akurat leciał jakiś utwór z radia. Jak tak można? Jeszcze kilka lat i po wyjściu z kina czy koncertu będzie zakaz mówienia o tym, żeby inni się nie dowiedzieli co i jak bo przecież nie zapłacili. Tyle jest hipokryzji w dzisiejszym świecie że głowa boli, ostatnio patrze a tu Hołdys, który to niby tak walczył z komuną, mówi jaka ona zła była, dzisiaj mówi że ACTA jest ok. No to ja już nie wiem, ręce opadają. Chiny w takim razie też są wporzo, przecież tylko blokują niewygodne strony, ot normalna sprawa. Jeszcze do tego ten hipokryta nazywa mnie i wszystkich internautów... hipokrytami, bo przecież wszyscy nie chcemy acta, tylko po to żeby ściągać nielegalną muzykę z internetu.
Tak jak Kot napisała, jak zawsze ktoś dostał w łape, żeby to wprowadzić, bo nie wierze w to że politycy są na tyle głupi żeby świadomie pozbawiać się poparcia za darmoche.
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Zeros 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2089

Napisano 29 styczeń 2012 - 00:06

Cała prawdw o acta

0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   nika g 

• ...
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2872

Napisano 29 styczeń 2012 - 15:53

...niby ten podpis niewiele jeszcze znaczy,ale zważywszy na to,że rząd traktuje to porozumienie jako wywalczony sukces polskiej prezydencji,ciekawi mnie czy będą w stanie teraz się z tego wycofać?
Teraźniejsza demokracja już od jakiegoś czasu zmienia się w swego rodzaju oligarchię.Określona grupa ludzi rozporządza po swojemu,nie patrząc na opinię społeczną.Wkład społeczny zaczyna się i kończy na oddaniu głosu do urny.Demokracja bezpośrednia,nie często jest stosowana, stąd też tak nieliczne referenda(gdyż są zapewne niewygodne).
Będzie z tego dym.I dobrze,byle skuteczny.

Użytkownik nika g edytował ten post 29 styczeń 2012 - 16:09

0

#28 Gość_Heloiza_*

Napisano 29 styczeń 2012 - 22:20

Demokrację mamy tylko na papierze i słusznie ktoś powyżej zauważył, ratyfikują ACTA gdy bunty ucichną. Właśnie tak to będzie wyglądało, na początku będzie spokój i głupiutcy ludzie uwierzą że to naprawdę nic nie zmieniło i wtedy po ucichnięciu zaczną tą operację, zacznie się "katastrofa".
Smutny jest przede wszystkim fakt że to nas Polaków odetną od dostępu do kultury. Zaobserwowałam mieszkając pewny okres w USA że tam kupienie płyty, książki to jak rzucenie 5 złotych. A my zarabiamy tak mało w Polsce że po prostu dla nas to szaleństwo i nie mamy na to możliwości. Z braku pieniędzy nie będziemy mogli słuchać muzyki, czytać książek i mieć dostępu do newsów kulturowych lub na kursy rysowania czy tam pisania. Nasz Kraj jest śmieszny i to śmiech przez łzy .... Nie dają nam zarobków a chcą na nas zarabiać. Płakać się chcę. I tylko czekam na możliwość wyjechania już na stałe. Bo jak patrzę co się dzieję to przechodzą mnie dreszcze. Nigdy nie lubiłam tego stylu narzekania, ale ta sytuacja już nie jest do przełknięcia.

A tak na marginesie, zauważyliście że nie mamy prezydenta ? Komorowski przepadł, ciekawe czy wie że ACTA zostało podpisane ;)

Użytkownik Heloiza edytował ten post 29 styczeń 2012 - 22:23

0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   molenka 

• Molly
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Moderator
  • Postów 7454

Napisano 30 styczeń 2012 - 09:30

Wyświetl postUżytkownik Heloiza dnia 29 styczeń 2012 - 22:20 napisał

A tak na marginesie, zauważyliście że nie mamy prezydenta ? Komorowski przepadł, ciekawe czy wie że ACTA zostało podpisane ;)

a mieliśmy? bo ja mam wrażenie, że donek nawet z mojej lodówki wyłazi :P

p.s. gdybym była młodsza, wyjechałabym na 1000%... żałuję, że 20 lat temu byłam taka durna :angry:
0

#30 Gość_Heloiza_*

Napisano 01 luty 2012 - 19:10

Wyświetl postUżytkownik molenka dnia 30 styczeń 2012 - 09:30 napisał

a mieliśmy? bo ja mam wrażenie, że donek nawet z mojej lodówki wyłazi :P

p.s. gdybym była młodsza, wyjechałabym na 1000%... żałuję, że 20 lat temu byłam taka durna :angry:

Pozostaje nam karmić się słowami "Nigdy nie jest za późno". Tak to mniej więcej wygląda, wszystko czego pragniemy chcemy odłożyć na niedaleką przyszłość, ale szybko staję się tak daleka że aż znika za mgłą. :(
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   szmaragd 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 349

Napisano 01 luty 2012 - 21:52

Wyświetl postUżytkownik Zeros dnia 27 styczeń 2012 - 23:19 napisał

oto co na szykują powrót do PRL-U
Dołączona grafika

ale damy radę heh

Dołączona grafika

Dołączona grafika
,,Jeśli jestem tym, co posiadam i to stracę, czym wówczas będę? [...] Jeśli jestem tym, kim jestem, nie zaś tym, co posiadam, nikt nie może mnie pozbawić pewności ani zagrozić mojemu bezpieczeństwu i poczuciu tożsamości" - Erich Fromm.
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2