Depresja.ws - Forum: Cóż za rozczarowanie - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Cóż za rozczarowanie Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   słaby 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 2

Napisano 21 styczeń 2012 - 10:29

Witam.
Mam od jakiegoś czasu problem, jak większość z nas. Moje problemy to depresja, lęki i bezsenność. Bałem się ale w końcu poszedłem do psyhiatry. Poszedłem ponieważ nie mogłem już wytrzymać i potrzebuję leków, przede wszystkim na sen. Jestem studentem i potrzebuję trochę siły żeby zdać egzaminy. Ostatni miesiąc sypiam po jakieś 3-4 godz dziennie i jestem strasznie zmęczony, nie mam na nic siły. Pomyślałem, jak cudownie było by dostać lek i pospać 12 nawet 16 godz. I co dostałem? Lek o nazwie 'chlorprthixen zentiva'. Już czytając ulotkę wiedziałem że nie jest to lek na sen. Wziąłem go o mniej wię\ej 20;30 i nie mogłem usnąć do ok 3;00. Straszbue kręciło mi się w głowie, czułem sie jak bym miał ze 20 promili, serce waliło jak oszalał ale najgorszy był problem z oddychaniem. Po prostu jak się kładłem to odrazu jakbym miał taktany nos. Nie mam katary więc to nie od zatkanego nosa, trochę się czułem jakby mi ktoś płucaścisnął.
Powiedzcie czy ja jestem aż tak nienormalny czy doktorek mi dał beznadziejny lek. Od jakiegoś czasu mam myślui samobójcze i takie akcje jak dzisiejsza noc mnie tylko przybliżają do teko. Jest już ok 10 a ja nie mam siły wstać. Cały czas strasznie kręci mi się w głoweie, nie mam na nic siły i mam białe mraczki przed oczami więc słabo widzę(sory za błędy).
pozdrawiam
(jeszcze bardziej)słaby
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   marta1111 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 1878

Napisano 21 styczeń 2012 - 12:33

Witaj

Ja miałam podobne objawy... ALe już nie pamiętam jaki to był lek. Dostałam go z 8 lat temu, więc wybacz :D ...

Też chodziłam na studia i też nie mogłam spać. Lekarz wypisał mi coś teoretycznie na sen, choć w ulotce było, ze to bardziej lek uspokajający. Twój lek też jest opisany jako uspokajający i przeciwlękowy. Często jak się wyeliminuje stany lękowe łatwiej jest usnąć.

No i jak zaczęłam brać to się zaczęło. Tylko trochę inaczej niż u Ciebie. Spałam i nie mogłam się wybudzić. A jak się wybudzałam to miałam podobne objawy do twoich: szybkie bicie serca, kręciło mi się w głowie, nie miałam na nic siły... chodziłam jak pijana. O mało pod samochód nie wpadłam, jak szłam na studia.

Pobrałam ten lek chyba z tydzień i kompletnie wycieńczona poszłam ponownie do lekarza. Nawrzeszczał na mnie, ze czemu wcześniej nie przyszłam. Że on wcale nie powinien w taki sposób działać.

Dlatego radzę byś ponownie skontaktował się z lekarzę i mu powiedział, co u siebie zaobserwowałeś. Leki działają inaczej na każdego człowieka, moze ten po prostu ci nie podpasował?

Da Ci inny i będzie po kłopocie. No chyba, że stwierdzi, ze musisz dłużej go pobrać bo dopiero wtedy efekt będzie widoczny.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Luckrowany 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 18

Napisano 27 styczeń 2012 - 14:39

Słuchaj,
miałem podobne, bardzo podobne objawy do Twoich. Koniecznie musisz pogadać z lekarzem.
Ja męczyłem się tydzień, sam odstawiłem i zgłosiłem się szybko omówić tę kwestię z psychiatrą, który odstawił mi ten lek bezpowrotnie.

Życzę zdrowia, jest wiele innych medykamentów, które mogą Ci pomóc! Trzymaj się.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   molenka 

• Molly
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Moderator
  • Postów 7454

Napisano 31 styczeń 2012 - 12:13

na mnie akurat chlor działa...aż za bardzo - pół tabletki zwala mnie z nóg

może poczekaj jeszcze, niech Twój mózg przyzwyczai się do leku
wg mnie chlor jest niezły o tyle, że nie mam po nim ciężkiej głowy i rano jestem względnie rozumna...o ile rano można być rozumnym ;)
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1