Witam Was i pozdrawiam cieplo
Strona 1 z 1
Witam nightmare
Napisano 09 styczeń 2012 - 18:00
Zarejestrowalam sie tu dlatego ze zle sie czuje psychicznie , poprostu jak kazdy z was , ot to . Jak widze wy leczycie sie , przynajmniej szukacie pomocy , a ja nie . Wstydze sie chyba rozmawiac o swoich problemach z kims zupelnie obcym , spotkania oko w oko a takie rozmowy na forum to roznica .. Depresje mam nie wiem ile , moze nawet od dziecinstwa , ale nie non stop , zyje normalnie wiosna lato , jestem wtedy szczesliwa , zupelnie inna osoba .. Od jesieni zaczynam czuc sie gorzej , az do zimy gdzie czasem nie potrafie nad soba zapanowac , ogarnac sie . Nie potrafie nawet wymusic usmiechu , czuje sie obca , niepasujaca do tego swiata . Ale sa tez takie dni ze mimo tego ze bardzo zle sie czuje potrafie zartowac , smiac sie z byle czego , i isc na zakupy . Zakonczylam w swoim zyciu dwa ostatnie zwiazki , z powodu poczucia jakiejs mniejszosci , niedowartosciowania . Dla mnie ten swiat nie musi wcale istniec , nie boje sie smierci , ale zycia . To tak w skrocie o mnie ..
Napisano 09 styczeń 2012 - 18:36
hej 
Mam dokładnie ten sam problem, ale się leczę, myślę że Ty również powinnaś. Tabletki dają bardzo dużo, wyciszają, uspokajają i poprawiają nastrój, jest po nich lżej i łatwiej się żyje
Ale oczywiście same tabletki nie pomogą, więc jeśli masz ochote możesz się nam wygadać
Mam dokładnie ten sam problem, ale się leczę, myślę że Ty również powinnaś. Tabletki dają bardzo dużo, wyciszają, uspokajają i poprawiają nastrój, jest po nich lżej i łatwiej się żyje
life sucks.
Napisano 09 styczeń 2012 - 18:48
Dzieki za rade
Biore tabletki od dzisiaj , ziolowe , podobno dzialaja po 6 dniach . A czy Twoje przynosza jakis efekt ?
Napisano 09 styczeń 2012 - 18:54
Moja droga ziołowe tabletki przy depresi Ci nic nie pomogą idz do lekarza.....nie masz co się wsydzić......
Napisano 09 styczeń 2012 - 18:55
Czy robisz cos jeszcze procz brania lekow ? Ja dobrze sie odzywiam , uprawiam sport , i wmawiam sobie ze jest ok , ze to mi pomaga , ruch swierze powietrze .. Ale to jakas bzdura .. Daje to rezultat ale na pare minut . A jak wyglada pierwsza wizyta u psychologa lub psychiatry ?
Napisano 09 styczeń 2012 - 18:58
Heh , pewnie tak , rownie dobrze moglaby sie napic zielonej herbaty ..
Napisano 09 styczeń 2012 - 18:59
Wszystko co napisałas to pomaga ale napierw idż do psychiatry...opowiedz mu ....co napisałas w perwszym poscie......a napewno Cie zrozumie ......mnie zrozumiała pani doktor i mi pomogla......i teraz nie żle funkcjonuje...
Napisano 09 styczeń 2012 - 19:03
Tak, pomagją i to bardzo.
Moja pierwsza wizyta u psychologa wyglądała jak rozmowa z koleżanką, tysiąc pytań co się dzieje , co mnie gryzie i co chciałabym zmienić w życiu.
U psychiatry kolejne tysiac pytań lecz na poważniejsze tematy, dlaczego tam trafiłam(chciałam się zabić), dlaczego chciałam to zrobić, jaka jest sytuacja w szkole, w rodzinie/domu itd. Po czym stwierdzi co Ci dolega i jeżeli okaże się czymś poważniejszym zapisze Ci leki i może Cię też wysłać do psychologa ale wszytsko za Twoją zgodą.
Moja pierwsza wizyta u psychologa wyglądała jak rozmowa z koleżanką, tysiąc pytań co się dzieje , co mnie gryzie i co chciałabym zmienić w życiu.
U psychiatry kolejne tysiac pytań lecz na poważniejsze tematy, dlaczego tam trafiłam(chciałam się zabić), dlaczego chciałam to zrobić, jaka jest sytuacja w szkole, w rodzinie/domu itd. Po czym stwierdzi co Ci dolega i jeżeli okaże się czymś poważniejszym zapisze Ci leki i może Cię też wysłać do psychologa ale wszytsko za Twoją zgodą.
life sucks.
Napisano 09 styczeń 2012 - 19:15
Ciesze sie , ze zaczelas sie leczyc , mam nadzieje ze juz nie powroca mysli samobojcze , i ze w koncu pozbedziesz sie tej choroby ..
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc