Depresja.ws - Forum: Proszę o radę - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Proszę o radę Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Glonojad 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 18 grudzień 2011 - 19:49

Witam.
Mam problem.
Ojciec mieszkał w Angli 6lat, po czym po informacji że Matka ma innego
zjeżdżając do Polski zadzwonił do dwoich Rodziców aby ci przyjechali do naszego domu i zkontrolowali
całą sytuacje.Miałem indywidualne zajęcia w domu z powodu załamania nerwowego, nikt o tym nie wiedział z rodziny oprócz Ojca,matki,babci(od strony matki),siostry. Powiedział im o tym że mam zajęcia w domu i że nie chodzę do szkoły.
Powiedział też o matce że nie ma jej często w domu bi jest u swojego kochanka(a nie było jej w domu często bo chodziła do pracy, bynajmniej tak nam mówiła).Jak Dziadkowie przyjechali z niezapowiedzianą wizytą to kryjąc matkę kłamałem w żywe oczy.
Czuje się z tym bardzo źlę. Ojciec chce żebyśmy jechali na święta do nich.
a ja nie będę potrafił spojrzeć im prosto w oczy.
i kiedy ojciec mnie pyta dlaczego nie chcem jechać do jego rodziców a do matki rodziców zawsze jeżdze to nie umiem podać racjonalnego wytłumaczenia.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Zaklęta w marmur 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • Postów 1741

Napisano 18 grudzień 2011 - 19:59

Witaj.Mogę zapytać ile masz lat?Przede wszystkim,to w takie rozgrywki dzieci nie powinny być wciągane.Rodzice sytuację między sobą muszą rozwiązać sami,a dzieciom(w końcu ich wspólnym)zapewnić w tej i tak już trudnej i niezawinionej przez nie,sytuacji,poczucie by nie musiały wybierać między ojcem a matką.Gdyby ojciec był w Polsce mógłbyś dzień z nim spędzić(jeśli chcesz) i dzień z matką,ale generalnie rób tak jak Ty czujesz,gdzie Ty chcesz być.Jeśli zdecydujesz się zostać u mamy to ojcu wytłumacz,że nie jesteś w stanie się rozdwoić,że w Wielkanoc może Wam się uda czy coś.I nie daj sobie uczuć własnych wykoślawiać,skłamałeś dla dobra mamy(choć nie znasz prawdy,co i gdzie ona bywa i robi w sumie),mów zawsze o tym co czujesz i zgłaszaj,gdy jest Ci źle bo rodzice czasem zaślepieni urazami do siebie,nawet nie widzą,że krzywdzą.
No a życie... jakie życie?
Poprzerywana linia na dłoniach.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Glonojad 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 3

Napisano 18 grudzień 2011 - 20:07

Mam 16 lat, mieszkam z Obojga rodzicami , aktualnie są w trakcie rozwodu i kłótni między sobą.
Ojciec tego nie rozumie że nie może mnie w wciagać w swoje i matki sprawy, jestem po terapii Społecznej (chyba tak się nazywała)
chodziłem całe wakację do psychologa i czuje że wszystko powraca.
Nawet ostatnio zacząłem palić marichuane aby o wszystkim zapomnieć jednak gdy faza puści wszystko wraca do szarej codzienności.
zapomniałem nadmienić że przez te "ich" sprawy mam wrzody na żołądku ):
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Zaklęta w marmur 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • Postów 1741

Napisano 18 grudzień 2011 - 20:12

A może we względnie spokojniejszy dzień weź posadź oboje i powiedz im to wszystko co w Tobie jest?Jak prawie dorosły(ale ich dziecko jednak),na spokojnie.I potem zostaw i czekaj na to co oni z tym zrobią.Zwłaszcza,że wiedzą,że miałeś już konkretne problemy i czym się taka sytuacja może skończyć.Chyba tylko tyle mogę Ci podsunąć,bo ani krzyk,ani zamykanie się w pokoju niczego nie dadzą.Musisz zadbać o siebie.Aa!Jak Ci klapa dam to wtedy dopiero fazę załapiesz grr.Skończ z głupimi pomysłami póki na dobre zaczniesz oki?Bo się do znisty doprowadzisz a życie przed Tobą.
No a życie... jakie życie?
Poprzerywana linia na dłoniach.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   DarkShadow 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 866

Napisano 18 grudzień 2011 - 20:20

Wiesz, z braku opcji zawsze możesz udawać chorobe, tylko że to jest wyjście które problemy odsuwa w czasie. Wiem bo sam stosowałem jak gdzieś nie chciałem jechać w święta. Lepszym rozwiązaniem jest rozmowa, lepszym ale trudniejszym, niestety. Nie rozumiem Twoich rodziców, wiedzą że miałeś problemy, chodziłeś na terapie i nadal wciągają Cię z takie coś?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Glonojad 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 3

Napisano 18 grudzień 2011 - 20:42

Zgadza się ja też tego nie rozumiem, z mojej nieobiektywnej oceny to ojciec wciąga mnie w jego i matki sprawy.
A matka bardziej gada na jego rodziców, podobnie jak moja babcia matki matka
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1