Depresja.ws - Forum: Powoli spadam w dół... - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Powoli spadam w dół... Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Nadine 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 19 listopad 2011 - 14:24

hm

Użytkownik Nadine edytował ten post 10 kwiecień 2012 - 07:02

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   konicufka 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 194

Napisano 19 listopad 2011 - 17:23

hej, napiszę na prv:)
I'm so bittersweet...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Zaklęta w marmur 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • Postów 1741

Napisano 24 listopad 2011 - 12:43

Cześć.Trochę to dużo na jedną osobę.Przerażające jest to,co się dzieje z Tobą.Wiesz,ja dla odmiany jestem patyczakiem i myślisz,że łatwiej jest?Wcale!Taka drobina jestem od urodzenia,jem dużo,jestem zdrowa,nigdy się nie odchudzałam,ale zawsze chciałam być okrąglejsza,taka zwyczajna po prostu.I oczywiście są durne istoty(żeńskie głownie),które fałszywie się zachwycają taką moją posturą lub takie,które fantazjują,że ta to na pewno anoreksję ma.Z facetami nie wiem,bo średnio mnie obchodzą tacy,dla których jestem wyglądem i którzy zadowolić by się mieli małą cząstką mnie.Nie jestem rzeczą,Ty też nie i skończ z tym kołem obłędu,bo widzisz gdzie Cię zaniosło.Ani przez to nie schudłaś,ani nie znalazłaś nikogo wartościowego,ani nie polubiłaś siebie,wręcz przeciwnie.Ludzie są różni-grubi,chudzi,wieelcy i kurdupelki,ta ma nogi krzywe,ten ma piegi,a ktoś nie ma ręki czy sepleni.No i co z tego?Tacy jesteśmy.Jeśli nam ze sobą źle możemy próbować to zmieniać,ale ja np.mimo wysiłku nigdy nie przytyłam i nie mam zamiaru się za to nienawidzieć,czy źle czuć,bo ja to tam w środku jestem,tak samo jak Ty.Jesteś jeszcze bardzo młoda,okaleczyłaś się psychicznie i fizycznie,po co?Dla jakiś tam facetów?Ostatecznie(sorry za brutalność)dziury w płocie też są,a Ty jesteś Natalia-istota,która czuje,kobieta,która powinna zacząć się szanować a nie wykańczać.Sama juz wiesz,że robiłaś źle.Przeszłości nie zmienisz ale zadbaj teraz o swoją przyszłośc.Różne są błędy i zwroty w życiu,żaden chyba nas nie przekresla jako człowieka,ale musi to wyjść od Ciebie.Najpierw sama decyzja,potem działanie.Narkotyki,leki,alkohol..Wiesz dokąd to jest droga?Z takim "doładowaniem"to jak masz czuć się lepiej?Przypomnij sobie siebie sprzed tego czasu,zobacz ile sobie zrobiłaś krzywdy i zaopiekuj się Natalią,bo nikt nie zrobi tego za Ciebie ani lepiej od Ciebie!Napisałaś tutaj,dla mnie to swoiste wołanie o pomoc..Czy takową pomoc tam gdzie jesteś możesz uzyskać?
No a życie... jakie życie?
Poprzerywana linia na dłoniach.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1