-
6 stron
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Toksyczne związki ...
#1 Gość_Gosia*_*
Napisano 14 październik 2011 - 19:04
pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź
#2 Gość_Ołówek_*
Napisano 14 październik 2011 - 19:08
A tak poza tym, to nie mam pojęcia, ale skąd masz pewność, że wiesz, jak ten związek by wyglądał? Jaki jest ten człowiek i jaki miałby na Ciebie wpływ? Nie jest tak, że po prostu z góry zakładasz, że tak będzie lub masz po prostu pecha?
#3 Gość_Gosia*_*
Napisano 14 październik 2011 - 19:18
#0 Bot Reklamowy
#5 Gość_Ołówek_*
Napisano 14 październik 2011 - 19:34
To, że poglądy są inne nie oznacza, że wasze relacje będą do bani. No, chyba że szukasz kogoś identycznego do Ciebie, o analogicznej do Twojej ideologii - wówczas sama moim zdaniem tworzysz barierę. Tak zrozumiałem.
#6 Gość_Gosia*_*
Napisano 14 październik 2011 - 19:57
Moja ideologia jest dość specyficzna, że tak się wyrażę i możliwe, że dla niektórych facetów jest to barierą. Nie, na pewno jest to barierą...ale dlaczego to zawsze ja mam ulegać i rozumieć cały świat a druga strona widzi tylko czubek swojego nosa..mówię tu o relacji kobieta-mężczyzna. Relacje z innymi..kumple, koleżanki, znajomi są u mnie zajebiste (przepr.)
#7 Gość_Ołówek_*
Napisano 14 październik 2011 - 20:01
Ideologia, to ideologia. Ty masz swoją, oni swoją i na dobrą sprawę nie powinniście się nawzajem przekonywać, że macie rację. Jaki w ogóle jest sens kogoś szukać, z kimś być, skoro będzie się go dyskryminowało, czy nie akceptowało różnych zdań? Z takim nastawieniem i postępowaniem człowiek jest skazany na niepowodzenie.
Napisano 14 październik 2011 - 20:09
Innym powodem pakowania się i tkwienia w toksycznych związkach jest (i to już inna bajka) niestety - głupota. Innego określenia nie potrafię znaleźć. Ta sytuacja dotyczy raczej kobiet (niestety) niż mężczyzn. Wybierają drania bo dostarcza emocji, wrażeń i zawsze mogą sobie ponarzekać jak to jest im z nim źle. Jeśli natomiast facet jest dobry, miły, stara się to go zostawiają, bo jest po prostu nudny.
#9 Gość_Ołówek_*
Napisano 14 październik 2011 - 20:12
Użytkownik szmaragd dnia 14 październik 2011 - 20:09 napisał
Wreszcie mam to na piśmie. Wreszcie autorką jest kobieta. Genialnie. Będę miał dowód.
#10 Gość_Gosia*_*
Napisano 14 październik 2011 - 20:16
Generalnie to szukam odpowiedzi na pytanie dlaczego mnie do takich drani ciągnie!
#11 Gość_Gosia*_*
Napisano 14 październik 2011 - 20:19
#12 Gość_Ołówek_*
Napisano 14 październik 2011 - 20:23
Ludzie są egoistami, to akurat standard. Ale zadaj sobie teraz pytanie, czy Ty sama nie jesteś taką egoistką, wmawiającą sobie, że nią nie jest. To, że człowiek ma jakieś pozytywne cechy z tej kategorii kontrastujące z egoizmem nie oznacza, że nie jest egoistą.
#13 Gość_Gosia*_*
Napisano 14 październik 2011 - 20:32
"Egoizm - pojęcie, które zakłada, że działania jednostki są motywowane wyłącznie jej własnym interesem"...i w tym momencie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Napisano 14 październik 2011 - 20:35
Użytkownik Ołówek dnia 14 październik 2011 - 20:12 napisał
Panowie też święci nie są. Niby szukają porządnych dziewczyn, narzekają i wyśmiewają się z materializmu i głupoty lasek w różowych ciuszkach i po solarium. Ale jakoś nie widziałam, żeby takie dziewczyny chodziły same. A jak dziewczyna jest dobra i porządna to sobie może czekać w nieskończoność, aż ktoś łaskawie zwróci na nią uwagę.
#15 Gość_Gosia*_*
Napisano 14 październik 2011 - 20:40
Napisano 14 październik 2011 - 20:49
Użytkownik Gosia* dnia 14 październik 2011 - 20:19 napisał
Tego nie powiedziałam. Po prostu nie wiem jak to określić. W psychologii na pewno jest na to jakieś określenie.
Nie wiem dlaczego ludzie na własne życzenie chcą cierpieć.
#17 Gość_Ołówek_*
Napisano 14 październik 2011 - 20:49
Użytkownik Gosia* dnia 14 październik 2011 - 20:32 napisał
"Egoizm - pojęcie, które zakłada, że działania jednostki są motywowane wyłącznie jej własnym interesem"...i w tym momencie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Ok.
Użytkownik szmaragd dnia 14 październik 2011 - 20:35 napisał
Ależ oczywiście, że nie są. Ale cieszę się, że przyznałaś, iż porządnych nie szukacie, bo są nudni. Przydadzą mi się te słowa nie na forum, tylko w prawdziwym świecie i cieszę się, że w końcu ktoś to potwierdził.
Ja jednak widziałem, ewentualnie z jakimiś pajacami z wygoloną na łyso głową, tatuażami i po sterydach. Osobiście, pomijając pewne fakty, za cholerę bym z taką osobą się nie wiązał.
Dobra i porządna? Która jest dobra i porządna, skoro nad dobrych i porządnych, stawia złych, wrednych gnojków, bo ci pierwsi są "nudni"? A tak abstrahując od tej niezgodności i mam nadzieję świadomości tego, iż reputacja nie musi iść w parze z inteligencją, często liczy się wygląd.
Użytkownik Gosia* dnia 14 październik 2011 - 20:40 napisał
Owszem, szukają. Ale nie jedynie. Chyba że to następne uogólnienie.
#18 Gość_Gosia*_*
Napisano 14 październik 2011 - 20:57
Z tym szukaniem to różnie jest i wszystko weryfikuje rzeczywistość... wiem co mówię
#19 Gość_Ołówek_*
Napisano 14 październik 2011 - 20:59
#0 Bot Reklamowy
Udostępnij ten temat:
-
6 stron
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Pomoc