Depresja.ws - Forum: pomoc - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

pomoc Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   nefre 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 18

Napisano 10 październik 2011 - 18:56

już którys raz nie daje rady ... nie moge spac nie moge funkcjonowac wszystkie problemy moje a tym bardziej ukochanej osoby przytłaczają mnie i zabijają i jedynym ukojeniem jest autodestrukcja , cięcie sie drapanie głodzenie sie... szczegolnie gdy się głodze albo wymiotuje to co zjadlam czuje sie dobrze i to bardzo jestem wtedy tak zmeczona ze nie musze myslec zyc moge wegetowac...

czuje sie nie kochana przez druga polowke a ona wymaga ode mnie wielu rzeczy musze sie z nimi zgadzac , nie mam na to sily kocham ją ale nie potrafie dłużej tak żyć nie potrafie tak żyć

nie wiem gdzie szukac pomocy co robic

wariuje , chce umrzec , zycie dla mnie to nie kończące sie pasmo bólu i upokorzenia ze sttrony ukochanej jej matki i wszystkich...

powaznie zaczelam planowac probe samobojcza z reszta nie pierwsza ( jak widac zadna sie nie udala) wykonanie jej to kwestia czasu na rekach nie ma juz sladu na blizny

co mam robic... szukam juz ostatniej deski ratunku ostatniej jakiejkolwiek , nie mam sily na to zeby znow cos sie nie udalo zeby znow mnie odratowali
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   szmaragd 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 349

Napisano 15 październik 2011 - 15:16

Witaj
Jakiś czas temu miałam koszmarną noc. Nie mogłam zasnąć. Próbowałam czytać. Nie dało rady. Czułam się okropnie. Nie wiedziałam, co się dziej. Myślałam, że zwariuję. Zaczęłam łykać tabletki nasenne, żeby przerwać ten stan. Nie chciałam się zabić. Po prostu chciałam zasnąć.
Połknęłam 4 w odstępach ok godziny. I nic. Chciałam sięgnąć po następną i wtedy zaczęłam się zastanawiać, co ja robię, przecież po kolejnej mogłoby mi się coś stać.
Ty też nie chcesz popełnić samobójstwa. Nikt nie chce. To wbrew naturze. Chcesz normalnie żyć.
Masz już jakieś doświadczenia psychologiczno - psychiatryczne?
A co do ukochanej osoby - dlaczego pozwalasz się ranić? Nie zasługujesz na to, słyszysz?
,,Jeśli jestem tym, co posiadam i to stracę, czym wówczas będę? [...] Jeśli jestem tym, kim jestem, nie zaś tym, co posiadam, nikt nie może mnie pozbawić pewności ani zagrozić mojemu bezpieczeństwu i poczuciu tożsamości" - Erich Fromm.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   szmaragd 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 349

Napisano 16 październik 2011 - 09:33

Odezwij się proszę.
,,Jeśli jestem tym, co posiadam i to stracę, czym wówczas będę? [...] Jeśli jestem tym, kim jestem, nie zaś tym, co posiadam, nikt nie może mnie pozbawić pewności ani zagrozić mojemu bezpieczeństwu i poczuciu tożsamości" - Erich Fromm.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   nefre 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 18

Napisano 18 październik 2011 - 11:19

szmaragd przepraszam ze nie odzywalam sie dlugo nie mialam sily tu wchodzic... rozmawialam z moja druga polowka ale to nic nie zmienilo dalej jest sucho jalowo i nienormalnie...

nic sie nie zmienilo

mam doswiadczenie psychiatryczne szczegolnie po pierwszej probie samobojczej moi rodzice umiescili mnie w szpitalu psychiatrycznym co a dobre mi nie wyszlo (chyba)

boje sie ze wkoncu cos popchnie mnie do tego zeby skonczyc z tym wszystkim

a ja chyba chce zyc

ale nie tak
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   szmaragd 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 349

Napisano 19 październik 2011 - 17:31

Wyświetl postUżytkownik nefre dnia 18 październik 2011 - 11:19 napisał

a ja chyba chce żyć

I tak trzymać :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   kinia2 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 17

Napisano 20 październik 2011 - 12:36

Wyświetl postUżytkownik nefre dnia 10 październik 2011 - 18:56 napisał

już którys raz nie daje rady ... nie moge spac nie moge funkcjonowac wszystkie problemy moje a tym bardziej ukochanej osoby przytłaczają mnie i zabijają i jedynym ukojeniem jest autodestrukcja , cięcie sie drapanie głodzenie sie... szczegolnie gdy się głodze albo wymiotuje to co zjadlam czuje sie dobrze i to bardzo jestem wtedy tak zmeczona ze nie musze myslec zyc moge wegetowac...

czuje sie nie kochana przez druga polowke a ona wymaga ode mnie wielu rzeczy musze sie z nimi zgadzac , nie mam na to sily kocham ją ale nie potrafie dłużej tak żyć nie potrafie tak żyć

nie wiem gdzie szukac pomocy co robic

wariuje , chce umrzec , zycie dla mnie to nie kończące sie pasmo bólu i upokorzenia ze sttrony ukochanej jej matki i wszystkich...

powaznie zaczelam planowac probe samobojcza z reszta nie pierwsza ( jak widac zadna sie nie udala) wykonanie jej to kwestia czasu na rekach nie ma juz sladu na blizny

co mam robic... szukam juz ostatniej deski ratunku ostatniej jakiejkolwiek , nie mam sily na to zeby znow cos sie nie udalo zeby znow mnie odratowali

Rozumiem Cię ja również nie daję rady,czuję się okropnie :( wiesz ja się jeszcze niedawno ciełam,miałam myśli samobójcze,teraz ? wróciła mi depresja z podwójną siłą ALE nie tne się,myśli w rozpaczy takie czasami mam ale nigdy tego nie zrobię wiesz mam przez nie wyrzuty sumienia...bardzo chcę Ci pomóc,bardzo chciałabym uwierz nie wiem czy to co napiszę pomoże Ci ale naprawdę bardzo bym chciała...Ja wiem jak się czujesz,gdy jest już naprawdę bardzo źle to ja chcę umrzeć,ale Bóg wie kiedy przyjdzie na każdego odpowiednia chwila i ja Wierzę i Ufam,..mi pomaga dużo i dodaje siły Modlitwa...pamiętaj Ty również nie jesteś sama,Kocha Cię Pan Bóg,Kocha każdego z Nas.Pomódl się pamiętaj że nikt z Nas nie jest sam !
Wejdź na tą stronę www.SzukajacBoga.pl poczytaj sobie jeśli będziesz miała wolną chwilkę...Wiesz tu na ziemi jesteśmy pielgrzymami ale gdy przyjdzie odpowieni na każdego czas będziemy wszyscy szczęślwi blisko Boga wraz z naszymi bliskimi osobami tam nie będzie cierpnienia,bólu.
Odezwij się bardzo serdecznie Cię pozdrawiam ! Buźka :**
Pozdrawiam
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   nefre 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 18

Napisano 22 październik 2011 - 18:11

kinia2 . Wierze w boga , powiedzmy , we własny sposób.

Ale on mnie raczej nie kocha , on nie kocha takich jak ja , on ich skazuje na piekło czy coś
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1