Depresja.ws - Forum: przykre wydarzenia :( - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

przykre wydarzenia :( przeczytajcie, poradzcie Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jaskolka83 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 22 wrzesień 2011 - 11:34

hej jestem tu na forum juz od jakiegos czasu. nie odzywam się czesto ale dużo czytam :)
dzis chcialabym zebyscie wy przeczytali i poradzili co w takiej sytuacji byście zrobili

otoz ide dzis rano do pracy, nie przeszlam przez pasy i zatrzymalo mnie dwoch straznikow miejskich aby wystawic mandat. ja zaczelam isc przed siebie mowiac ze spiesze sie do pracy i prosze isc ze mna w tym kierunku to zalatwimy sprawe, po czym jeden z nich zaczal mnie szarpac i ciagnac za reke krzyczec ze nie mam prawa sie ruszyc. bylam cala roztrzesiona nie wiedzialam co sie dzieje jakim prawem on mnie tak potraktowal, z tych nerwow podalam falszywe dane sama nie wiem po co to zrobilam przeciez wiedzialam ze sprawdzą ale i tak musialam podac prawdziwe bo sprawdzili ze taka osoba nie istnieje ( w sumie 550 zl mandatu ), ch... w ten mandat i tak wyrzucilam go do kosza na ich oczach i nie mam zamiaru tego płacić przez to jak oni mnie potraktowali....
powiedzcie czy wy byscie gdzies to zglosili poszli do radcy prawnego? ja nie wiem co robic dosc mam tego ze ludzie mnie upokarzaja mam kilka podobych sytuacji za sobą ( raz ex szefowa zaczela mną szarpac gdy powiedzialam ze pozwe ją do sadu o mobbing, innym razem bratowa mojego chlopaka pijana zaczela mnie bić po twarzy w knajpie poza tym zwiazek z brutalem bicie ciagniecie za wlosy - w tych sytuacjach ja nie zrobilam nic, nie zaregowalam nie bronilam sie bo zawsze bylam taka dupa ktora nie potrafi walczyc jak ktos ja upokarza). mam dosc tego ze doswiadczam takich przykrych sytuacji a ja przeciez nic zlego nie zrobilam tylko przeszlam przez ulice obok pasow, nie stanowilam zagrozenia ani dla siebie bo nie jechal zaden samochod ani dla nikogo innego. ja nie wiem w anglii ludzie nawet na czerwonym swietle przechodza jak nic nie jedzie i nikt sie ich nie czepia, ale wiem trzeba sie dostosowac do naszego prawa

nie wiem czy jakiegolwiek rozdmuchiwanie tej sprawy ma sens, powiedzcie co wy byscie zrobili co radzicie ja mam dosc upokarzania nie pozwole zeby obcy facet mnie szarpał tylko dlatego ze wskoczył w uniform i mysli ze jest gość ze stazy miejskiej wielki pan i sobie moze ludzi zatrzymywac i szarpac wydaje mi sie ze on przekroczyl uprawnienia ze naruszyl moja fizycznosc, czy mam racje?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Robot 

• <?php echo 'Robot'; ?>
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Oczekujący
  • Postów 1115

Napisano 22 wrzesień 2011 - 11:44

Najważniejsze w tym wszystkim jest to, jak Ty czujesz. Jeśli uważasz, że dostatecznie mu wygarnęłaś i się wyzłościłaś, to ja bym na Twoim miejscu to zostawił (chyba, że chcesz spróbować anulować mandat). Natomiast jeśli nadal kumulujesz w sobie złość i chcesz mu jeszcze dopierdolić, to jak najbardziej możesz to zgłosić, bo to będzie z pożytkiem przede wszystkim dla Ciebie no i "sprawiedliwości" w tym kraju :P.
Dołączona grafika
"Ponieważ nic nie jest niemożliwe, człowiek powinien mieć wielkie marzenia. Im większe, tym lepiej." - Michael Phelps
"A odwaga nie polega na tym, żeby nie czuć strachu, lecz na tym, żeby mimo strachu robić swoje." - Tal Ben-Shahar
"Wszystko będzie dobrze w końcu. Jeśli nie jest, to jeszcze nie koniec."
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   jaskolka83 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 19

Napisano 22 wrzesień 2011 - 11:47

dzieki za info robot, sama nie wiem czy jest sens. umowilam sie do radcy prawnego wlasnie, ide jutro zobacze. malo tego to oni nie poinformowali mnie ze mam prawo nie przyjac mandatu.... jakby mi to powiedzieli to bym nie przyjela
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Robot 

• <?php echo 'Robot'; ?>
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Oczekujący
  • Postów 1115

Napisano 22 wrzesień 2011 - 11:52

O, to bardzo fajnie. Może spytaj się go, czy da się wyciągnąć z tego jakieś odszkodowanie, bo może być z tego całkiem fajna kaska. Bądź też uważna na to, czy np. wizja składania wyjaśnień na policji i opowiadania o sytuacji Cię nie przerasta. Czasem nie warto robić czegoś na siłę
Dołączona grafika
"Ponieważ nic nie jest niemożliwe, człowiek powinien mieć wielkie marzenia. Im większe, tym lepiej." - Michael Phelps
"A odwaga nie polega na tym, żeby nie czuć strachu, lecz na tym, żeby mimo strachu robić swoje." - Tal Ben-Shahar
"Wszystko będzie dobrze w końcu. Jeśli nie jest, to jeszcze nie koniec."
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   jaskolka83 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 19

Napisano 22 wrzesień 2011 - 12:03

ale ja jestem głupia
i juz mysle zeby sie pociac
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   titanic 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2828

Napisano 22 wrzesień 2011 - 14:07

ja bym próbował się wymigać jakimiś zaświadczeniami z leczenia jeśli się leczysz. nadpobudliwość, rozdrażnienie te sprawy. Tylko bym się przyznał że faktycznie błąd był że nie na pasach i za to chcę zapłacić, ale resztę oni sprowokowali. zawsze może parę zł uratujesz.
Nie tnij się! Narysuj tych gnoi i ich potnij.
...kiedy tonę nie wybrzydzam...
Gdy przytrafi Ci się miłość , to miej świadomość, że może to być jedno z najlepszych, a zarazem najgorszych, życiowych doświadczeń.
1

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Dorota-Bogumiła 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 6

Napisano 25 wrzesień 2011 - 10:36

Witaj. Może niepotrzebnie wyrzuciłaś mandat do kosza NA OCZACH strażników, spójrz na to z ich strony. Oczywiście nic nie usprawiedliwia szarpania cię ani upokarzania.
Dorotka
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1