Użytkownik Kia dnia 17 wrzesień 2011 - 17:28 napisał
Czyli jeśli już ktoś `nie męczy się z chorobą`, to nie ma prawa pisać na forum, a co za tym idzie `nabijać` postów? Jesteś zdrowy, to pakuj się, out z forum? - tak wnioskuję z tego co piszesz.
Zrozumiałem to inaczej. Tak, jak zrozumiałem, a nie tak, jak chciałem zrozumieć, żeby móc coś skrytykować. Z mojego punktu widzenia Dreamowi chodziło o to, że jego zdaniem autor wątku robi tu konkurs na tego, kto ma się najgorzej. Kto musi dać społeczeństwu do zrozumienia, że osiągnął na forum o depresji jakiś kamień milowy, co miałoby być równoznaczne z zaszczytem. Dla przykładu, gdybym ja za około dwa miesiące wpisał, że mija 2 "rocznica" mojego pobytu na forum, liczyłbym tym samym na jakieś gratulacje, bo oto Ołówek długo tu siedzi, a zatem najprawdopodobniej przez te 2 lata bez skutku męczy się z chorobą. Dla wyjaśnienia dodam, że nie ze zdiagnozowaną i prawdopodobnie nie istniejącą. Nie chodziło mu o to, że ktoś, kto jest zdrowy nie ma prawa siedzieć na tym forum. Właściwie to nie mam pojęcia na podstawie czego tak to zrozumiałaś.
Nie rozumiem dlaczego wnosisz tyle złej energii do tego wątku?
Dlaczego tylko jemu to powiedziałaś? Zauważyłem, że to akurat Jasu ma największe zamiłowanie do naskakiwania na ludzi. Gówno z pisanego tekstu rozumie, nie zna przyczyny jego powstania, a nawołuje do zbanowania. Tylko dlatego, że kiedyś - standardowo - nie pojął, co się do niego pisze i odebrał to w swym geniuszu jako atak.
W tej sprawie milczysz. Nie martw się. To jest "normalne" (jeśli Ci na normalności zależy). Każdy człowiek widzi to, co chce zobaczyć.
Ktoś po raz pierwszy odwiedzi to forum, pechowo trafi akurat na taki wątek, na Twoje posty i po prostu go zniechęcisz do tego, by kiedykolwiek tu wracał ,a już nie daj boże pisał coś o sobie.
Jeśli nie będzie pisał o sobie, to akurat słusznie zrobi. Jako przykład podam "Jak Ci minął dzień". Siedlisko ludzi mających innych ludzi głęboko w dupie. Napiszesz, że jest do bani, to nikt nie zapyta dlaczego. Jeśli jednak jakiś ewenement się znajdzie, to oleje odpowiedź i dalej będzie pisał, że kawa była smaczna, albo że posprzątał pokój. Czy tamten temat nie jest bardziej zniechęcający?
To forum dla ludzi chorych na depresję - mam nadzieję, że jesteś tego świadomy.
Niefortunnie, inne osoby powinny to sobie uświadomić jako pierwsze. Te, które atakują kogoś za to, jaki ma nastrój, bo im się coś nie spodoba. Tyle się tu na forum pierdoli o zrozumieniu drugiej osoby, o tym że to najważniejsze, a nikt tu nikogo nie zrozumie. Każdemu się wydaje, że my, jako osoby chore, lub być-może-chore, jesteśmy tacy sami i tak samo na wszystko reagujemy. W rzeczywistości jest inaczej. I ktoś, kto na swój gorszy dzień zareaguje smutkiem i zacznie żalić się nad sobą i swoim losem nie zrozumie człowieka, który w identycznym samopoczuciu zareaguje wulgaryzmami, atakami oraz zamiast gadania o sobie będzie krytykował czyjąś bierność i kretynizm.
Użytkownik Ołówek edytował ten post 17 wrzesień 2011 - 17:42