http://wyborcza.pl/1...a_nade_mna.html
Nie skorzystam jednak z recepty na życie z chorobą, bez wsparcia lekarzy. Mam właściwie ustawione leki i wiedzę o swojej chorobie wystarczającą żeby sobie z nią radzić. Nie chcę ciągle wypatrywać nieznanego, jak wtedy gdy nie leczyłem się, bo nie wiedziałem że jest mi potrzebna pomoc.
Strona 1 z 1
ciekawy artykuł o życiu ze schizofrenią artykuł na gazeta.pl
Napisano 10 sierpień 2011 - 11:54
z holtem według filmu był taki problem, że jako naukowiec potrzebował tego swojego 'szaleństwa' by móc tworzyć, analizować i prowadzić karierę naukową.
leki mają pozwalać na jak najlepsze i najbardziej efektywne życie- u niego tak nie było- a jeśli jest tak u Ciebie to zdecydowanie byłoby błędem z tego rezygnować.
leki mają pozwalać na jak najlepsze i najbardziej efektywne życie- u niego tak nie było- a jeśli jest tak u Ciebie to zdecydowanie byłoby błędem z tego rezygnować.
nie zamierzam cię truć pigułkami ze słów. nie potrafię uchronić od smutku.
Napisano 19 sierpień 2011 - 13:22
Użytkownik anche dnia 10 sierpień 2011 - 11:54 napisał
z holtem według filmu był taki problem, że jako naukowiec potrzebował tego swojego 'szaleństwa' by móc tworzyć, analizować i prowadzić karierę naukową.
Trochę sprostowania. Artykuł odnosi się do informatyka Joe Holt'a, a film "Piękny umysł", bo o nim zapewne mówisz, jest o matematyku John'ie Nash'u. Obydwaj jednak wybrali receptę na życie ze schizofrenią bez leków.
GG: 43238245
#0 Bot Reklamowy
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc