-
135 stron
- « Pierwsza
- ←
- 133
- 134
- 135
SAMOBÓJSTWO o śmierci słów kilka....
Napisano 15 maj 2012 - 17:49
Napisano 15 maj 2012 - 19:58
Napisano 16 maj 2012 - 06:28
przez lata z mojego otoczenia fajnych, wrażliwych ,kreatywnych ludzi spora część wybrała pętle.pogrzeby stają się okazją do spotkań na których można mówić:daj spokój on by nie chciał żebyśmy płakali,on by wolał to i tamto.łał aż tak go dobrze znaliśmy.
można odnieść wrażenie,że taki człowiek jest sam.zawsze sam.czy przed śmercią czy po.
#0 Bot Reklamowy
Napisano 16 maj 2012 - 11:15
Cytat
U mnie depresja jest silniejsza od moich zainteresowań sztuką, nie zrobiłem niczego od dobrych paru miesięcy
Cytat
A wiesz jak nie wiesz, ja już nie chce samotności po, najlepiej jakbym po prostu nie istniał, nie czuł, nie był...
Napisano 16 maj 2012 - 11:46
Cytat
czasem tylko pustke, poza ostrą depresją
Napisano 16 maj 2012 - 20:15
Napisano 16 maj 2012 - 22:52
Użytkownik szarynikt dnia 16 maj 2012 - 20:15 napisał
Często mam podobne myśli. Staram się tego nie rozwijać ale... Komu tak naprawdę zależy na mnie? Kto np. miesiąc po mojej śmierci wogóle by o mnie pamiętał? Rodzice i siostra, reszta by zapomniała
Napisano 18 maj 2012 - 23:52
Kiedy proszę o radę, jest mur, błona z żywicy przeźroczystej, Wzdychanie Zniecierpliwione, opór, wyśmiewanie, "no tak - wszystko jest do dupy, nie można sobie poradzić!", jadowitości. Ale założę się, że po fakcie, o, płacz.
Często sobie wyobrażam, jakby to było. Przeklinam instynkt samozachowawczy, zbyt dużą wiedzę medyczną. Kiedyś się wywieszałam z okien, ale nigdy nie dałam rady puścić parapetu. Próbuję się zmusić, żeby naciąć żyłę [wiem, wiem, że to rzadko działa nawet "poprawnie" wykonane]. Wolno przechodzę przez ulicę - najlepiej, żeby to był jednak wypadek. Jestem takim strasznym, beznadziejnym tchórzem!!!! Boję się bólu. Plus jeszcze tego, że się nie uda, a konsekwencje będą gorsze niż wszystko, co do tej pory. Gdybym miała zagwarantowane powodzenie w materii -... natychmiast.
Użytkownik nigdy edytował ten post 18 maj 2012 - 23:54
Napisano 19 maj 2012 - 20:34
-Nadzieja jest"matka głupich"
-Nadzieja nie jest matką głupich, tylko wizjonerów. Nie trać serca, jest takie piękne.
-Nadzieja daje nam wrażenie że będzie dobrze a potem?
ups..rozczarowanie
-To napraw błędy i idź dalej. Jest miejsce, do którego możesz dojść. Za życia.
-Jak wskrzesić
Moge sie z nimi spotkać.Moge..
-Zrobisz, jak uważasz kochanie. Ale myślę, że w głębi siebie czujesz, że jest inne wyjście. Nie to przez śmierć, to przez życie.
-zycie jest przereklamowane
przepraszam..
Autor: Cyceron
Napisano 21 maj 2012 - 00:22
Napisano dziś, 13:27
byłam na tym forum prawie dwa lata (z przerwą)
troche poczytałam, troche popisałam - głównie pisałam w powietrze...
to forum jakoś nie zrobiło przewrotu w moim życiu i nie miało większego wpływu na moje samopoczucie
w moim życiu nic się nie dzieje, napewno nic dobrego
najbardziej jednak przytłacza mnie samotność która zabija mnie każdego dnia
nie mam żadnych celów ani marzeń
juz 3 lata tak sie czuje i nie mam dluzej na to sil
pisze w tym temacie, dlatego że coraz bardziej jestem przekonana do "owego" kroku
nie wiem jeszcze kiedy "to" nastąpi, ale napewno juz niedługo
bo ile można życ na ostrzu noża, wisząc na jednym włosku, chodząc po cienkim i kruchym lodzie...
odchodzę i żegnam
za to, że chciałam się śmiać,
tysiąc razy oddawać,
to, co trafiło się raz...
#0 Bot Reklamowy
Napisano dziś, 16:06
Autor: Cyceron
Udostępnij ten temat:
-
135 stron
- « Pierwsza
- ←