Depresja.ws - Forum: Chorobliwa zazdrość - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Chorobliwa zazdrość Oceń temat: -----

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   tadam 

• z dźwigu skoczył nie podskoczył :-) skoczył z dachu i do piachu
  • PipPipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Oczekujący
  • Postów 17189

Napisano 05 maj 2011 - 15:53

Wyświetl postUżytkownik Ołówek dnia 05 maj 2011 - 15:34 napisał

O ja pier...
Kurcze, Odsłono, szkoda wielka, że zawsze powtarzasz

bo jest wyksztalcona w tym kierunku i wie z zakresu ogolnego to co ja na ten temat? B)

Cytat

to, co mówi Jaśnie Oświecony.

wiesz co Olowko, idz sie wystrugaj, bo Cie chyba rysik swedzi

Cytat

a to, co mówię pochodzi z wiarygodnego źródła, mianowicie z CIA. Stwierdzam tylko fakt.

Idz sie lecz czlowieku i nie wyladowuj swoich frustracji na innych, juz lepiej zebys zamknal sie sam z flaszka, bo najmniej nie bedziesz szkodzil innym.

Cytat

też stosujecie przemoc psychiczną.

Z tego co wiem to w LO nie ucza na temat przemocy psychicznej a ksiazek nie czytasz bo tam sa przyklady prosto z dupy wiec moze nie pisz o czyms czego nie wiesz. :)

Cytat

Wkur*iacie mnie jak diabli, bezpośrednio, co przyniesie w przyszłości skutki takie a nie inne.

Znow dopuscisz sie naduzycia swojej funkcji? Myslisz ze bedzie Ci to zawsze uchodzic na sucho i Kalina zawsze bedzie Ci dupe kryla? To sie dziecko drogie mylisz. :)

Cytat

Ja Ci Drzeworytko coś później napiszę w innym miejscu, z dala od pewnych oczek. Jak kurna nie zapomnę.

Z tego co wiem to lubisz obgadywac innym dupe "z dala od oczek" i jezdzic po nich wyzywajac od najgorszych oraz drwiac z nich wiec nie watpie w to, ze sie popiszesz i tym razem. ;) Szkoda, ze uzytkownicy forum nie wiedza jakie o nich masz zdanie, bo wtedy pewnie nie kochaliby tak Olowka. :)
najbardziej chciałbym być po prostu zwykłym pudełkiem po butach
mamy tylko jedno ciało, które wymaga od nas, abyśmy go nie oszukiwali alice miller
...........................................................................................................
Baza adresów Ośrodków Interwencji Kryzysowej
0

#42 Gość_Ołówek_*

• Grupa: Gość

Napisano 05 maj 2011 - 16:02

Wyświetl postUżytkownik tadam dnia 05 maj 2011 - 15:53 napisał

Znow dopuscisz sie naduzycia swojej funkcji? Myslisz ze bedzie Ci to zawsze uchodzic na sucho i Kalina zawsze bedzie Ci dupe kryla? To sie dziecko drogie mylisz. :)

Ależ ja nigdzie nic nie mówiłem o forumowych konsekwencjach, dalai lamo. Nigdzie.

Wyświetl postUżytkownik tadam dnia 05 maj 2011 - 15:53 napisał

Z tego co wiem to lubisz obgadywac innym dupe "z dala od oczek" i jezdzic po nich wyzywajac od najgorszych oraz drwiac z nich wiec nie watpie w to, ze sie popiszesz i tym razem. ;) Szkoda, ze uzytkownicy forum nie wiedza jakie o nich masz zdanie, bo wtedy pewnie nie kochaliby tak Olowka. :)

A ciekawym jest, skąd to wiesz. Równie ciekawym, kto dał Ci taką informację.
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   odsłona 

• Najszybsza wkrętarka na świecie .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 2206

Napisano 05 maj 2011 - 16:06

Wyświetl postUżytkownik Ołówek dnia 05 maj 2011 - 15:34 napisał

O ja pier...
Kurcze, Odsłono, szkoda wielka, że zawsze powtarzasz to, co mówi Jaśnie Oświecony. Może pominąłem takie sytuacje ale nie widziałem, abyś Ty wyskoczyła z takim tekstem przed nim - jedynie potwierdzasz wszystko co on mówi I ja, analogicznie do Tadama podkreślę, że nie mam na celu nikomu dokopać, niczego złego nie sugeruję i podkreślam po raz kolejny żeby było bardziej widocznie, że nie kłamię, a to, co mówię pochodzi z wiarygodnego źródła, mianowicie z CIA. Stwierdzam tylko fakt.

Jak dla mnie to oczywiste, że zjawisko które opisuje Drzeworytowa Osoba ma coś wspólnego z przemocą, ale na dobrą sprawę Ty i reszta Twoich...jak bym nie nazwał, to powiesz że obraźliwie się wysławiam - też stosujecie przemoc psychiczną. Wkur*iacie mnie jak diabli, bezpośrednio, co przyniesie w przyszłości skutki takie a nie inne. To tyle właściwie ode mnie.

~~~~

I'm waiting for vendetta. Viet Cong soldiers are incoming.

Ja Ci Drzeworytko coś później napiszę w innym miejscu, z dala od pewnych oczek. Jak kurna nie zapomnę.

//Do poniżej napisałem PW

wiesz co ołówek tak się składa, że to co pisze jest moim zdaniem,nie kopjuje tadama i potrafie się wypowiedzieć bez niego ale trudno że tego nie widzisz.

ołówek idz pobaw się kredkami.
” Wady mają przedmioty i jak mają wady to się je wyrzuca, a więc człowiek nie może mieć wad”- ANI BYĆ PRZEDMIOTEM.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   tadam 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 17189

Napisano 05 maj 2011 - 16:07

Wyświetl postUżytkownik Ołówek dnia 05 maj 2011 - 16:02 napisał

Ależ ja nigdzie nic nie mówiłem o forumowych konsekwencjach, dalai lamo. Nigdzie.

Nie jestem zadnym dalai lama. :) A jesli nie pisales o forumowych, to tym bardziej, bo takie teksty sa juz grozba karalna.

Cytat

A ciekawym jest, skąd to wiesz. Równie ciekawym, kto dał Ci taką informację.

Nie wiem jak zdasz ta mature, jesli nie wiesz nawet ze te dwa zdania oznaczaja dokladnie to samo. B)
mamy tylko jedno ciało, które wymaga od nas, abyśmy go nie oszukiwali alice miller
...........................................................................................................
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   tadam 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 17189

Napisano 05 maj 2011 - 16:09

Wyświetl postUżytkownik odsłona dnia 05 maj 2011 - 16:06 napisał

ołówek idz pobaw się kredkami.

Zwlaszcza jedna kredka. ;)
1

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   odsłona 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 2206

Napisano 05 maj 2011 - 16:09

a wogóle jak będziesz miał doświadczenie i wykształcenie w tej kwesti to pogadamy narazie moge przynieść ci klocki żebyś się pobawił.
” Wady mają przedmioty i jak mają wady to się je wyrzuca, a więc człowiek nie może mieć wad”- ANI BYĆ PRZEDMIOTEM.
0

#47 Gość_Ołówek_*

• Grupa: Gość

Napisano 05 maj 2011 - 16:12

Już niby napisałem, co miałem napisać, ale skasowałem i postanowiłem, że w tym poście zawarta zostanie informacja, iż wszelkie uwagi wygłosiłem i najkorzystniej będzie zakończyć tę rozmowę, bo nie jest to temat mój, ani Tadama, ani Odsłony, abyśmy tak sobie swobodnie rozmawiali - a jeśli napiszę coś ponadto i odniosę się do postów powyżej tutaj, to konwersacja będzie trwała dalej. Zapomnieliście jednak o czymś. Dziękuję za uwagę. ;)

Dodam, po edycji oczywiście, że miałem na myśli prywatne krucjaty i pozwól Odsłono, że powiem Ci, byś z łaski swojej przestała bredzić, że to dotyczy tematu. Bo tak jest tylko w nielicznych procentach.
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   odsłona 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 2206

Napisano 05 maj 2011 - 16:28

nie wydaje mi się żebym o czymś zapomniała, i jak byś nie zauważył wypowiedzi dotyczyły wątkua a że ty lubisz tak zaczepić może ci bez nas smuto że zwracasz na siebie ciągle uwage. ;)
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   anche 

• anche
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • Postów 4409

Napisano 05 maj 2011 - 16:55

proszę o powrót do tematu, bo właściwie do wykasowania jest prawie cała strona nie na temat, dziękuję
nie zamierzam cię truć pigułkami ze słów. nie potrafię uchronić od smutku.
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   l&c 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 598

Napisano 06 maj 2011 - 07:58

a wracając do tematu, Drzeworytko...co leży u podstaw takiego a nie innego zachowania? bo mam wrażenie,że w takich sytuacjach nie chodzi o strach przed byciem porzuconym - przeczy temu to,że jesteś zazdrosna nawet o BYŁEGO chłopaka. tadam ma rację w tym,że tu wydaje się wcale nie chodzić o zazdrość- sądzę,że zazdrość to uczucie wywołane jakimś konkretnym zachowaniem tej drugiej osoby , a nie takie ,że tak powiem zaborczo-zapobiegawcze... to o czym piszesz wydaje się byc zupełnie oderwane od konkretnego partnera i tego jak się zachowuje...mylę się?
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   XAW 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 3145

Napisano 07 maj 2011 - 00:33

Drzeworytko, chodzisz obecnie do psychologa lub psychiatry? Kiedy masz zamiar rozpocząć terapię? Ale też myślę, że ta zazdrość to tylko efekt czegoś innego jak pisze l&c, a nie konkretnie obawa o utratę drugiej osoby...Swoją drogą ja niemalże nie potrafię być zazdrosny, zawsze dawałem dziewczynom pełną swobodę, ostatnio fatalnie na tym wyszedłem (zdrada i porzucenie), ale i tak wolę dać swobodę, bo jeśli dana osoba przy mnie trwa to Jej uczucie jest szczere naprawdę. Myślałaś nad tym dlaczego tak naprawdę jesteś zazdrosna nawet o byłego?
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   tadam 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 17189

Napisano 07 maj 2011 - 10:53

Wracajac do temat (z mojej strony), to wlasnie wrocilem z kolejnych zajec na temat przemocy domowej i to takich bardzo specjalistycznych. To co Drzeworytka napisala we wczesniejszych postach kolejny raz zostalo mi tam potwierdzone. Izolacja spoleczna czyli kontrolowanie lub ograniczanie kontaktow z innymi, a wiec podchodzi pod to rowniez zabranianie posiadania przyjaciolek, jest przemoca psychiczna. Co wiecej (i to bylo dla mnie zaskoczenie) to demonstrowanie zazdrosci jest zaliczane do przemocy seksualnej. Dla mnie to bylo zaskoczenie, bo bardziej widzialem to jako przemoc psychiczna, ale zdecydowanie jest to klasyfikowane jako przemoc seksualna i takie ograniczanie znajomosc i przyjazni tylko do tej samej plci, rowniez mocno zahacza o przemoc seksualna.

Tak wiec jeszcze raz zaznacze, tego typu chorobliwa zazdrosc to tylko okreslenie majace na celu ukryc prawdziwa strone tego zjawiska, ktore jest zachowaniem przemocowym i nalezy sie nim zajac wlasnie jako zachowaniem przemocowym, a nie rozmydlac tego takimi stwierdzeniami.
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Drzeworyt 

• Sędzia najniższy.
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2544

Napisano 07 maj 2011 - 11:10

Tak naprawdę jestem terrorystą.

...

Nie wiem co mam na to odpisać więc nic nie będę już pisała...
"Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą"
Fiodor Dostojewski
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   tadam 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 17189

Napisano 07 maj 2011 - 11:26

Pisz pisz.

Powinnas.
A moze w Twojej okolicy jest jakas grupa wsparcia np dla kobiet kochajacych za bardzo albo dla sprawcow przemocy (ale nie tej fizycznej) ... ewentualnie samopomocowa?
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   XAW 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 3145

Napisano 07 maj 2011 - 12:45

Nikt nie jest idealny, najważniejsze jest to, że Ty chcesz to zmienić - to się przede wszystkim liczy. To, że zauważasz ten problem, a nie traktujesz tego jako czegoś normalnego. To co najważniejsze czyli chęci masz. Teraz tylko trzeba działać. Kiedy kończysz matury?
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   tadam 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 17189

Napisano 07 maj 2011 - 13:07

Dokladnie, Paulo ma racje :). Wiesz ze masz problem i to jest najwazniejsze, a to ze zdasz sobie sprawe z tego, ze jest to przemoca, a nie ze jestes po prostu osoba z natury zazdrosna, to ogromny plus, bo pozwala zobaczyc, ze to nie jestes Ty, ze to mechanizm, a mechanizmow sie uczymy, maja one jakies przyczyny, a wiec mozna je zmienic, mozna nauczyc sie inaczej reagowac, mozna dotrzec do przyczyn, popracowac nad nimi i je jak najbardziej wyeliminowac. Jestes na dobrej drodze i tylko sie nie poddawaj i nie wycofuj sie.

To ze zdasz sobie sprawe z tego ze jest to zachowanie przemocowe, pozwoli Ci to potraktowac powaznie i wyrwac w pracy nad tym ... z "chorobliwa zazdoscia" niestety trudno jest wytrwac w zmianach, bo tak jak juz pisalem, to taka nazwa zakrywajaca, gdyz uzywanie slowa zazdrosc sugeruje sie milosc, a wiec chorobliwa milosc, a wiec milosc z ktora cos nie tak, ale milkosc, moze zbyt ograniczajaca, ale milosc, a wiec trudno mi sie zmienic, bo taka jestem, ale znajde sobie kogos komu taka milosc bedzie pasowac i bedzie ok. Jesli jednak zamienimy to na przemoc, to wszystko sie zmienia, gdyz nikt nie wytrzymuje z przemoca, nawet jesli na duposcisku bedzie z nia zyc, to predzej czy pozniej doprowadzi to do jakiejs tragedii, a nie do tego czego powinnismy oczekiwac od milosci. Co gorsze trzymanie faceta pod takim czyms, moze w koncu doprowadzic do zamiany rol i on moze zaczac rowniez zachowywac sie przemocowo - zarowno jesli chodzi o przemoc psychiczna, emocjonalna, a takze niestety rowniez w koncu fizyczna. Nie sadze, ze takie cos jest tym, czego pragnie taka sympatyczna i ladna dziewczyna jak Ty, prawda?

Zadbaj o siebie, uwolnij sie od tego niepotrzebnego nikomu bagazu.
0

Udostępnij ten temat:

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3