-
8 stron
- « Pierwsza
- ←
- 6
- 7
- 8
ABORCJA przyczyną depresji-zablokowany żal
Napisano 28 październik 2011 - 21:04
Napisano 28 październik 2011 - 21:46
I zawsze myslalam,ze adopcja nie moze byc latwa w pierwszym stadium. Przeciez dzieci adoptuja ludzie, ktorzy sami z jakis wzgledow nie moga miec wlasnych biologicznych. Poza tym caly system i biurokracja mu towarzyszaca...I bardzo WAS podziwiam i super, ze tacy ludzie sa. I te dzieci sa WASZE!! Niczyje inne. To WY dajecie im dom,milosc i wychowujecie je. A nie jakies sucze - matki. Sorry, nie suki, bo suka swoich szczeniat nie zostawia... np. w smietniku. Masz racje - chocby w szpitalu czy w "oknie zycia". To by bylo znakomicie. Jednak czesto te dziewczyny (kobiety) sa w takim stanie psychicznym, ze robia podobne rzeczy. I to dzieki temu w jakim kraju zostaly wychowane.
Jestes aina0, bardzo madra kobieta i zycze ci wszystkiego najlepszego na Twojej drodze.
Kto ma PayPala i chce pomoc? Link:
http://www.justgivin...Magdalena-Czaja
Wielkie DZIEKI!!
Napisano 06 listopad 2011 - 19:18
Użytkownik Lexa dnia 27 październik 2011 - 13:39 napisał
hm..yyy cześć lexa?
Przypdek ,w którym kobieta będzie tak zdezorientowana ,ze nie zdąży pomyśleć o zabezpieczeniu,a mężczyzna będzie miał to głęboko w dupie. Inaczej zwany gwałtem.
Co na ten temat ,skoro jesteś przeciwko to w każdej sytuacji.
Autor: Cyceron
#0 Bot Reklamowy
Napisano 12 listopad 2011 - 17:21
Użytkownik Poison dnia 27 październik 2011 - 12:58 napisał
A Ty jej adwokatem?
Jakim prawem się wypowiada? Bo ma do tego prawo.
Bardzo dużo mówi się ostatnio o prawach, zwłaszcza w kontekście przerywania ciąży. Bo kobieta powinna mieć prawo do decydowania o sobie, o swoim ciele. No zgadza się. Decyduje o swoim ciele idąc z kimś do łóżka. Nikt nikogo nie zmusza (owszem zdarzają się gwałty, ale o tym później). Tylko dlaczego żadnych praw nie ma nienarodzone dziecko. Jego nikt o zdanie nie pyta.
Użytkownik Leash dnia 27 październik 2011 - 12:30 napisał
A niby co robi. Domy samotnej matki i ,,okno życia" chociażby. Znasz jakąś organizację feministyczną pomagającą samotnym kobietom z dziećmi? Ja nie (choć nie wykluczam ich istnienia).
W przypadku gdy ciąża jest wynikiem gwałtu nikt nie zmusza kobiety, żeby
Cytat
Dziecko bez problemu można oddać. Znajdą się ludzie, którzy będę je chcieli i obdarzą miłością (mamy tu taki przypadek). Taką kobietę do czasu porodu powinno się otoczyć jakąś specjalną opieką i finansową, zwłaszcza jeśli jest w trudnej sytuacji, jak i opieką psychologiczną. Nie wiem czy tak jest.
Co do skuteczności a raczej nie całkowitej skuteczności antykoncepcji - skoro ktoś nie chce mieć dziecka (absolutnie nie krytykuje takiej postawy, przeciwnie - rozumiem to) jest jeszcze jedna metoda - sterylizacja. Może trochę kosztuje, ale na tabletki przez ileś lat pewno wyda się więcej. I po problemie.
Cytat
Lexa - tu już trochę nie rozumiem. Bo z tego wynika, że jednak aborcja jest dla Ciebie pojęciem relatywnym.
Napisano 14 listopad 2011 - 17:26
Napisano 14 listopad 2011 - 17:32
Użytkownik Ołówek edytował ten post 14 listopad 2011 - 17:33
Argumentów nie należy liczyć, lecz ważyć. /Cyceron
Często popełnia nieprawość ten, kto czegoś nie robi, nie tylko ten, kto coś robi. /Marek Aureliusz
Bacz, byś nie postępował tak wobec ludzi niemających uczuć ludzkich, jak ludzie niemający uczuć ludzkich wobec ludzi. /Marek Aureliusz
Kłamstwo nie staje się prawdą tylko dlatego, że wierzy w nie więcej osób. /Oscar Wilde
Napisano 16 listopad 2011 - 10:24
Użytkownik szmaragd dnia 12 listopad 2011 - 17:21 napisał
Znasz jakąś organizację feministyczną pomagającą samotnym kobietom z dziećmi? Ja nie (choć nie wykluczam ich istnienia).
no przysoliłaś teraz dokumentnie
Moim zdaniem przerwanie ciąży w wielu przypadkach jest mniejszym złem, ponieważ chodzą po tej ziemi istoty nie nadające się ani do bycia matkami, ani do bycia w ciąży (np. kobiety niesprawne intelektualnie, nie rozumiejące, że nie można pić alkoholu w ciąży itd.), ale do pójścia do łóżka z jakimś dżentelmenem już tak.
Bardzo współczuję kobietom, które poddały się aborcji, bez względu na powód jej wykonania.
Sama jestem mamą prawie dwuletniego dziecka i to mnie trzyma przy całej tej depresji w jakiejś formie
Napisano 16 listopad 2011 - 20:36
Użytkownik panika dnia 16 listopad 2011 - 10:24 napisał
No i życie ma smak.
Jeśli są, zwracam honor.
Ale ubogać proszę moją wiedzę i podeślij jakieś konkrety na pryv.
Napisano 17 listopad 2011 - 10:41
Użytkownik szmaragd dnia 16 listopad 2011 - 20:36 napisał
Ale ubogać proszę moją wiedzę i podeślij jakieś konkrety na pryv.
pross
Napisano 28 grudzień 2011 - 20:07
nigdy nie umiałam
Wsyp mnie do ziemi, stąd przyjechałem
Napisano 28 grudzień 2011 - 22:04
Nie wszyscy mnie znają,więc mogłam kogoś urazić.W szczególności nowych użytkowników.
Jak to się mówi -każdy ma swoje odchyły.
Wybaczcie jeszcze raz.
Autor: Cyceron
Napisano 02 marzec 2012 - 16:09
Użytkownik Niniel edytował ten post 02 marzec 2012 - 16:14
Napisano 02 marzec 2012 - 20:18
Napisano 06 marzec 2012 - 00:57
#0 Bot Reklamowy
Napisano 06 marzec 2012 - 16:02
Użytkownik Niniel dnia 06 marzec 2012 - 00:57 napisał
nie czytałam twojego postu