-
5 stron
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
Narkotyki
Napisano 18 sierpień 2011 - 15:34
I wanna make you feel alive,
Still I notice nothing makes you shatter no no
Napisano 18 sierpień 2011 - 15:39
Napisano 18 sierpień 2011 - 16:08
#0 Bot Reklamowy
Napisano 18 sierpień 2011 - 16:45
Co do czaterii, to i tak nadal jest to popularne miejsce pedo, a dzieciaki same się tam pchają w wiadomym celu zarobkowym.
Steven, można by wydzielić ten off do osobnego tematu o bezpieczeństwie w sieci
Użytkownik Jeszoswiesz edytował ten post 18 sierpień 2011 - 16:49
Napisano 18 sierpień 2011 - 17:18
Napisano 18 sierpień 2011 - 18:01
W sumie zawsze to jakieś "ciekawostki", nie kasuję, ale wróćcie do właściwego już tematu
and you're holding on,
you'll see devils tearing your life away.
If you've made your peace,
then the devils are really angels,
freeing you from the Earth
Napisano 18 sierpień 2011 - 18:51
Ludzie zawsze ćpali i będą ćpać, chyba że kiedyś wymyślimy coś co sprawi, że dragi staną się niepotrzebne. Podobno są jakieś narkotyki, które nie szkodzą, lub szkody są ograniczone. Marycha podobno jest dość bezpieczna, ale zawsze jednak naraża chyba nasze zdrowie psychiczne, z drugiej strony to jest indywidualna sprawa, zależy kto bierze i czy z rozsądkiem. Interesujące opinie krążą o DMT, mało poznanym związku organicznym, który powoduje potężne wizje na miarę opuszczania ciała, śmierci klinicznej, duchowej tajemnicy itd. Choć DMT jest uznawany za narkotyk i zakazany niemal wszędzie, to występuje naturalnie w przyrodzie, także w naszym mózgu, ale jego rola nie jest bliżej znana. Podobno substancja reguluje wydzielanie hormonu wzrostu i temperaturę ciała oraz, co niepotwierdzone, reguluje jakoś naszą świadomość i umożliwia marzenia senne. Ciekawe jest, że znaczne ilości DMT są uwalniane w naszym mózgu podczas śmierci klinicznej.
Tematykę DMT szybko podchwyciły grupy w ten czy inny sposób związane z mistyką i rozwojem duchowym. DMT nazywany jest molekułą duszy, czymś co łączy nas w naturalny sposób z tym drugim światem, tym duchowym. Dodatkowo związek produkowany jest w szyszynce, o której też krąży masa tajemnic.
Na youtube jest sporo informacji o tym, z polskimi napisami.
Napisano 18 sierpień 2011 - 19:44
Napisano 18 sierpień 2011 - 20:26
Użytkownik Adi dnia 30 marzec 2011 - 16:53 napisał
Stąd też nigdy nie brałem i nie zamierzam nawet próbować. A jak chcę się rozluźnić to wystarczy piwo, wino albo na imprezach - wódka. Na dodatek jak się jest po 30-ce to człowiek wie ile może wypić, aby się wyluzować, a następnego dnia być jednak "na chodzie".
... mam 32 lata na studiach próbowałam amfe, eski, trawę i raz koke... na 2 roku przez pół roku co weekend imprezy spędzałam na eskach a sesję zaliczyłam na amfie... ale że zejścia były fatalne i a mi imprezy na haju się znudziły zrezygnowałam, od 10 lat nie zażyłam nic i wcale mnie nie ciągnie.. więc sprawa czy ktoś się uzależni jest całkowicie indywidualna , ja i większość moich znajomych ostro imprezowaliśmy ale większość dziś prowadzi normalne zdrowe życie.... zaś jeśli chodzi o trawę, mój były z którym byłam 10 lat temu wtedy zaczął palić, pali do dziś, prawie codziennie, więc jest uzależniony ! a przecież to tylko trawa.. ale był podatny psychicznie miał predyspozycje do nałogów a żeby wyluzować musiał sobie pomóc... więc jeszcze raz uważam ze uzależnienie to sprawa indywidualna.. po za tym jak ktoś jest podatny może się uzależnić od komórki, czekolady, tv czy jedzenia....
Napisano 19 sierpień 2011 - 11:15
Co do DMT. To jego działanie na pewno jest interesujące i nie do końca znane. Jak się ten związek ma do spraw na temat duszy itp? Nie wiem.
Napisano 20 sierpień 2011 - 00:52
#0 Bot Reklamowy
Napisano 20 sierpień 2011 - 01:06
Udostępnij ten temat:
-
5 stron
- « Pierwsza
- ←