Depresja.ws - Forum: Narkotyki - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 5 stron +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Narkotyki Oceń temat: -----

#81 Użytkownik nie jest zalogowany   Steven 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 4626

Napisano 18 sierpień 2011 - 15:34

No ale to nie na wszystkich stronach. Zależy.
I wanna make you happy,
I wanna make you feel alive,

Still I notice nothing makes you shatter no no
0

#82 Użytkownik nie jest zalogowany   Steven 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 4626

Napisano 18 sierpień 2011 - 15:39

A w usa to chyba całą baza np. Ostatnich połączeń tel. Wszystko nagrane. W Angli to samo filtr np na słowa zamach i wybuch sprawdzają potem. A w Polsce ;) ? Ktos wie coś ciekawego o polskiej policjii albo wywiadzie?
I wanna make you happy,

0

#83 Użytkownik nie jest zalogowany   Steven 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 4626

Napisano 18 sierpień 2011 - 16:08

Jak wpisze to się zainteresują i dopiero sprawdzają rozmowę. A wiec na gg nie warto pisać czegoś co mogłoby świadczyć na wasza nie korzyść. Dzieki Monster ;) jak jeszcze jakies nowinki szpiegowskie bedziesz miał to pisz. Robimy off top ale jaki piękny :D najlepszy off top tego roku nagroda przyznana przez międzynarodze żuli. ;)
I wanna make you happy,

0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#84 Użytkownik nie jest zalogowany   Jeszoswiesz 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 53

Napisano 18 sierpień 2011 - 16:45

Na gg można szyfrować rozmowy ;d. To tak na marginesie, jakby ktoś planował zamach ;d.
Co do czaterii, to i tak nadal jest to popularne miejsce pedo, a dzieciaki same się tam pchają w wiadomym celu zarobkowym.

Steven, można by wydzielić ten off do osobnego tematu o bezpieczeństwie w sieci

Użytkownik Jeszoswiesz edytował ten post 18 sierpień 2011 - 16:49

Good or bad.. i'm just a man with a gun.
0

#85 Użytkownik nie jest zalogowany   Steven 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 4626

Napisano 18 sierpień 2011 - 17:18

Tak, niestety ja już nie zakładam tematów i Ołówek może tylko przenieść. Mozesz założyć "bezpieczeństwo, prywatność w internecie" albo coś podobnego.
I wanna make you happy,

0

#86 Użytkownik nie jest zalogowany   Imprisoned 

• Stand Alone Complex
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • Postów 1408

Napisano 18 sierpień 2011 - 18:01

Namierzanie, internet, pedo, gadugadu, tylko nic o narkotykach.
W sumie zawsze to jakieś "ciekawostki", nie kasuję, ale wróćcie do właściwego już tematu :)
If you're frightened of dying,
and you're holding on,
you'll see devils tearing your life away.

If you've made your peace,
then the devils are really angels,
freeing you from the Earth
1

#87 Użytkownik nie jest zalogowany   Jeszoswiesz 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 53

Napisano 18 sierpień 2011 - 18:51

Bo to wszystko przez te narkotyki, same problemy i offy przez nie ;d

Ludzie zawsze ćpali i będą ćpać, chyba że kiedyś wymyślimy coś co sprawi, że dragi staną się niepotrzebne. Podobno są jakieś narkotyki, które nie szkodzą, lub szkody są ograniczone. Marycha podobno jest dość bezpieczna, ale zawsze jednak naraża chyba nasze zdrowie psychiczne, z drugiej strony to jest indywidualna sprawa, zależy kto bierze i czy z rozsądkiem. Interesujące opinie krążą o DMT, mało poznanym związku organicznym, który powoduje potężne wizje na miarę opuszczania ciała, śmierci klinicznej, duchowej tajemnicy itd. Choć DMT jest uznawany za narkotyk i zakazany niemal wszędzie, to występuje naturalnie w przyrodzie, także w naszym mózgu, ale jego rola nie jest bliżej znana. Podobno substancja reguluje wydzielanie hormonu wzrostu i temperaturę ciała oraz, co niepotwierdzone, reguluje jakoś naszą świadomość i umożliwia marzenia senne. Ciekawe jest, że znaczne ilości DMT są uwalniane w naszym mózgu podczas śmierci klinicznej.

Tematykę DMT szybko podchwyciły grupy w ten czy inny sposób związane z mistyką i rozwojem duchowym. DMT nazywany jest molekułą duszy, czymś co łączy nas w naturalny sposób z tym drugim światem, tym duchowym. Dodatkowo związek produkowany jest w szyszynce, o której też krąży masa tajemnic.

Na youtube jest sporo informacji o tym, z polskimi napisami.
0

#88 Użytkownik nie jest zalogowany   Steven 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 4626

Napisano 18 sierpień 2011 - 19:44

Z DMT to brednie. Mogą mnie za dowód wziasc że po maryśce można umrzeć. Jakbym teraz spalił znaczną część działki to bym umarł albo conajmniej na pogotowiu wylądował. Jeśli ktos chce moge się poświęcić i mu to udowodnić. Ale dokumentacja ma być żeby ludzie wiedzieli że może szkodzić.
I wanna make you happy,

0

#89 Użytkownik nie jest zalogowany   Darling  

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 688

Napisano 18 sierpień 2011 - 20:26

Wyświetl postUżytkownik Adi dnia 30 marzec 2011 - 16:53 napisał

To jest racja - narkotyki są zakazane, ponieważ sięga po nie głównie gówniarzeria. Problemem miękkich narkotyków jest to, że co prawda nie uzależniają, ale stanowią pierwszy krok do "twardych". Działa to na tej zasadzie, że skoro mi nic nie jest, to spróbuję czegoś mocniejszego. I tutaj jest pułapka - twarde narkotyki (oprócz kokainy) bardzo szybko i mocno uzależniają. Uzależnienia zaś nie da się kontrolować i taki młody człowiek może zmarnować sobie życie zanim je naprawdę zacznie.

Stąd też nigdy nie brałem i nie zamierzam nawet próbować. A jak chcę się rozluźnić to wystarczy piwo, wino albo na imprezach - wódka. Na dodatek jak się jest po 30-ce to człowiek wie ile może wypić, aby się wyluzować, a następnego dnia być jednak "na chodzie".

... mam 32 lata na studiach próbowałam amfe, eski, trawę i raz koke... na 2 roku przez pół roku co weekend imprezy spędzałam na eskach a sesję zaliczyłam na amfie... ale że zejścia były fatalne i a mi imprezy na haju się znudziły zrezygnowałam, od 10 lat nie zażyłam nic i wcale mnie nie ciągnie.. więc sprawa czy ktoś się uzależni jest całkowicie indywidualna , ja i większość moich znajomych ostro imprezowaliśmy ale większość dziś prowadzi normalne zdrowe życie.... zaś jeśli chodzi o trawę, mój były z którym byłam 10 lat temu wtedy zaczął palić, pali do dziś, prawie codziennie, więc jest uzależniony ! a przecież to tylko trawa.. ale był podatny psychicznie miał predyspozycje do nałogów a żeby wyluzować musiał sobie pomóc... więc jeszcze raz uważam ze uzależnienie to sprawa indywidualna.. po za tym jak ktoś jest podatny może się uzależnić od komórki, czekolady, tv czy jedzenia....
0

#90 Użytkownik nie jest zalogowany   Jeszoswiesz 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 53

Napisano 19 sierpień 2011 - 11:15

Steven, nie wiem oczywiście co Ci się wtedy działo, czy wynikło to z jakiś twoich predyspozycji zdrowotnych, powikłań itp. A może sobie po prostu wkręciłeś coś. Ja już setki razy wkręciłem sobie po marysi, że umieram, dostawałem drgawek, bladłem i było mi bardzo słabo, raz chciałem dzwonić na pogotowie nawet. Jednak to było tylko wkręcanie sobie jakiś schiz, bo wystarczył odpowiednio pozytywny bodziec by te "objawy" minęły. Naturalnie twoje poświęcenie by coś w tym temacie udowodnić jest zbędne, bo może faktycznie byłbyś tym jedynym przypadkiem na ileś tam, a jak wiadomo wszystko może zabić. Ludzie jednak kochają statystyki i jak taki matoł zobaczy że ekspres do kawy ma na koncie więcej ofiar śmiertelny niż "niewinne" zioło, to będzie palił z zamiłowaniem. Tymczasem palenie na pewno naraża nasze zdrowie psychiczne. Kolega, który pali od 7-8 lat dziś jest nie do życia jeśli nie zapali, ma na dodatek jakieś stany lękowe, wmawia sobie jakieś niestworzone rzeczy, ale pali nadal. Kolejna sprawa, to poznałem kilka osób chorych na schizofrenie, którzy zwalają część winy na trawkę.

Co do DMT. To jego działanie na pewno jest interesujące i nie do końca znane. Jak się ten związek ma do spraw na temat duszy itp? Nie wiem.
0

#91 Użytkownik nie jest zalogowany   Steven 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 4626

Napisano 20 sierpień 2011 - 00:52

Kolego ja po narkotykach jestem na tyle trzeźwy, że se zdjęcie zrobię by udowodnić na następny dzień. I zrobiłem sobie ręki siwej i kolegi. Nadal byla siwa następnego dnia. Widzę że jest. Także Twoje mądrości schowaj sobie.
I wanna make you happy,

0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#92 Użytkownik nie jest zalogowany   Steven 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 4626

Napisano 20 sierpień 2011 - 01:06

Odniose się do tego wieczorem jerzozwierzu, ja nic na youtube nie oglądam i nie namawiam do nie palenia i palenia. Wiec mi tu nie pyszcz na mnie.
I wanna make you happy,

0

Udostępnij ten temat:

• 5 stron +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5