-
17 stron
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- →
- Ostatnia »
Jak radzić sobie z depresją
Napisano 15 styczeń 2009 - 12:34
Napisano 15 styczeń 2009 - 15:02
wajchła napisał:
Ja myślę, że ma reguły, tylko ich jeszcze nikt nie odkrył. I w ogóle, to kto wie, czy za parę lat nie odkryją w depresji czegoś takiego, jak z wrzodami żołądka. Totalny przełom, bo nagle odkryli jakiegoś helikobaktera i na niego antybiotyk i nagle wrzody się leczy całkiem, a kiedyś przez całe życie się chorowało, z nawrotami, pogorszeniami....
Napisano 15 styczeń 2009 - 18:53
#0 Bot Reklamowy
Napisano 19 styczeń 2009 - 22:24
Napisano 20 styczeń 2009 - 09:09
Napisano 31 styczeń 2009 - 18:04
Napisano 15 marzec 2009 - 23:21
Pisze tu nie jako osoba z depresją a jako osoba której bliska osoba depresję ma. A konkretniej moja mama. Straciła prace od 2 tygodni chodzi"struta" Dziś mieliśmy apogeum. Przyszła do mnie i stwierdziła że chcemy ją wywieść do "wariatkowa" a my powiedzieliśmy tylko że jak będzie ładniejsza pogoda przejdziemy się na spacer. Nie wiem co mam robić. Myślałam żeby może zapisać się do psychologa porozmawiać z nim niech on mi poradzi. Mama kiedyś depresję już miała ale mieliśmy "chwilowy spokój" teraz zaczęło sie od nowa.
Nie ukrywam że się martwie
Napisano 04 maj 2009 - 07:50
#90 Gość_Jane Doe_*
Napisano 04 maj 2009 - 10:08
marciocha napisał:
Po prostu...
Co się stało?
Napisano 04 maj 2009 - 10:14
marciocha napisał:
Wystarczy , że będziesz przyjmować pokarm a natura reszte zrobi za ciebie , wtedy twoje szanse na to że będziesz długo żyć będą duże.
I'm leaving you today
Goodbye, goodbye, goodbye
Napisano 14 lipiec 2009 - 17:50
sporczyk napisał:
Zauważyłem, że na Waszym forum teksty mojego autorstwa cieszą się dużym powodzeniem. Znalazęłm ich na forum 6 albo 7. Z satysfakcją widzę, że nie są cytowane anonimowo, ale podpisywane moim nazwiskiem. Nie formułuję wiec o to większych pretensji. Pragnę jednak zwrócić uwagę, że zamieszczanie CAŁYCH tekstów bez zgody autora jest naruszeniem prawa autorskiego. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby ktoś zwrócił się o to do mnie. i do takiego kontaktu w przyszłosći namawiam. W obecej sytuacji, wiedząc jak dobrym celom służy forum, proszę jedynie o uzupełnienie cytwanego tesktu także infromacją, że pochodzi z witryny Grupa Synapsis Online i podlinkowanie albo do strony głównej (http://online.synapsis.pl) albo odpowiedniej podstrowny. Pozdrawiam wszystkich a szczególnie Panią moderator Kate, która chyba jest moją wierną czytelniczką. Stanisław Porczyk, specjalista psychiatra, redaktor prowadzący witryny Grupa Synapsis Online.
No ktos tutaj jest "bardzo skromny" i oficjalny...i to na forum gdzie przygnebieni ludzie oczekuja pocieszenia. Jakis czubek psychitryczny albo "napoleon".
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień
Napisano 14 lipiec 2009 - 21:26
sporczyk napisał:
Zauważyłem, że na Waszym forum teksty mojego autorstwa cieszą się dużym powodzeniem. Znalazęłm ich na forum 6 albo 7. Z satysfakcją widzę, że nie są cytowane anonimowo, ale podpisywane moim nazwiskiem. Nie formułuję wiec o to większych pretensji. Pragnę jednak zwrócić uwagę, że zamieszczanie CAŁYCH tekstów bez zgody autora jest naruszeniem prawa autorskiego. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby ktoś zwrócił się o to do mnie. i do takiego kontaktu w przyszłosći namawiam. W obecej sytuacji, wiedząc jak dobrym celom służy forum, proszę jedynie o uzupełnienie cytwanego tesktu także infromacją, że pochodzi z witryny Grupa Synapsis Online i podlinkowanie albo do strony głównej (http://online.synapsis.pl) albo odpowiedniej podstrowny. Pozdrawiam wszystkich a szczególnie Panią moderator Kate, która chyba jest moją wierną czytelniczką. Stanisław Porczyk, specjalista psychiatra, redaktor prowadzący witryny Grupa Synapsis Online.
hehehe
Napisano 18 lipiec 2009 - 01:18
Nie bralem zadnych pigul. Pochodzilem po miescie, popatrzylem jak ludzie sie smieja i zyja czymkolwiek, wypilem kilka piwek pogadalem z przypadkowymi ludzmi i zrozumialem ze ten smutek wpedzilem sie sam, wlazlem do lochu i boje sie jego ciemnosci. Nie mam zamiaru dalej brnac w ta nicosc...bo zycie biegnie normalnie obok a ja od niego uciekam. Zycie to nieustanne problemy do rozwiazania..i chwile radosci ze je pokonalismy. Kto sie nie umie cieszyc tym co ma straci i to. Zaden krolewicz nie wyciagnie panny z wiezy...ani zadna ksiezniczka nie wyswobodzi Cie z lochu. Trzeba zyc takim zyciem jakie jest i jeszcze cieszyc sie ze zyjesz. Co ma powiedziec czlowiek na wozku albo inny ciezko doswiadczony inwalida...a przeciez tez sie potrafia smiac i byc szczesliwi. Wiekszosc ludzi ma problemy na wlasne zyczenie. Ja tez mialem ale wlasnie wylazlem z tej piwnicy i nigdy tam juz nie wejde. Dzisiaj spedzilem wspanialy dzien, zauwazylem ze jest lato, ze przyroda piekna i slonce sie do mnie usmiecha. Poznalem fajnych ludzi...i zrozumialem ze to ja odrzucilem swiat a nie swiat mnie.
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień
Napisano 01 sierpień 2009 - 11:06
Napisano 08 sierpień 2009 - 01:50
CIAŁO OSOBNO, MÓZG OSOBNO, SERCE OSOBNO !!! i jak tu nie zwariować ??!!!! kiedy to sobie uświadamiam, to jest mi lżej. Bo nawet gdy w tym cierpieniu zabrniemy nie wiem jak głęboko, to okazuje się, że to dziecinnie proste: nasz organizm dokonuje takiego rozszczepienia wobec wizji tak okrutnego cierpienia. Ale na pytanie, JAK zrezonować ciało umysł i serce Nigdy nie ma jednoznacznej odpowiedzi niestety. Sam szukam jej w samym sobie
Napisano 17 sierpień 2009 - 23:13
Napisano 18 sierpień 2009 - 06:03
Udostępnij ten temat:
-
17 stron
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7