Depresja.ws - Forum: inna zabawa w skojarzenia wersja na całe zdanie - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 68 stron +
  • « Pierwsza
  • 66
  • 67
  • 68
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

inna zabawa w skojarzenia wersja na całe zdanie Oceń temat: ***** 4 głosy

#1341 Użytkownik nie jest zalogowany   nika g 

• ...
  • PipPipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 2861

Napisano 31 styczeń 2012 - 08:00

Łatwiej zjawą być niż bosmanem,zatem Pani Nurio,czapki z głów i zapytanie,jaką funkcyję na podniebnym statku obejmą sobie nasi towarzysze,którzy zaszczytem nas obdarowali,zechciawszy do drużyny przystąpić,zacne grono poszerzywszy tym samym.

Użytkownik nika g edytował ten post 31 styczeń 2012 - 08:02

0

#1342 Użytkownik nie jest zalogowany   bluesman 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 880

Napisano 31 styczeń 2012 - 20:45

Marzy mi się aby kapitańską posługę w godne ręce przekazać, samemu zaś kontemplacyji piekna brzydoty się oddać za kierownicą odrapanej syrenki.
0

#1343 Użytkownik nie jest zalogowany   Nuria Monfort 

• ......
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 10745

Napisano 07 luty 2012 - 16:44

I miałbyś Waćpan sumienie tak nas osierocić (?), toć syrenką w przestworza wyruszyć rady nie damy; już Ty ją lepiej zapakuj na pokład Fellulissesa, ale funkcyji się nie zrzekaj, jeno wskaż nam właściwy kierunek...
"zamieszkałem w lesie,/ponieważ chciałem żyć świadomie.../chciałem czerpać ze źródeł życia całą jego istotę.../odrzucić wszystko co nie było nim,/by w godzinie śmierci nie odkryć,/że nie żyłem..."
- Henry David Thoreau
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#1344 Użytkownik nie jest zalogowany   bluesman 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 880

Napisano 08 luty 2012 - 17:44

Każdy powinien kapitańskiego losu posmakować, jeśli zaś o kierunek chodzi, to czyż nie po to nasz statek podrywamy aby bez celu się błąkać wolności przestworzy zażywając?
0

#1345 Użytkownik nie jest zalogowany   Nuria Monfort 

• ......
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 10745

Napisano 09 luty 2012 - 10:45

Celem sama wyprawa być może- to prawda, Waćpanie; zapomnijmy więc może o przyjętych na się funkcyjach i spróbujmy na nowo cieszyć się z przebywania w tym jakże miłym gronie, poszybujmy na skrzydłach naszej wyobraźni, chwytajmy słońce w ramiona, które dziś tak łaskawie świeci, dajmy się porwać wiatrowi, pozwólmy, by drobne płatki śniegu bezkarnie kładły się na naszych oczach i ustach...:)
"zamieszkałem w lesie,/ponieważ chciałem żyć świadomie.../chciałem czerpać ze źródeł życia całą jego istotę.../odrzucić wszystko co nie było nim,/by w godzinie śmierci nie odkryć,/że nie żyłem..."
- Henry David Thoreau
0

#1346 Użytkownik nie jest zalogowany   nika g 

• ...
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2861

Napisano 12 luty 2012 - 08:37

Harmonię bliską naturze ujrzałam w Twych słowach Piękna Nurio,mimo iż zakątek nasz pustym jest przeważnie,snów męczących się dla słów takich wyrzekam.
0

#1347 Użytkownik nie jest zalogowany   Nuria Monfort 

• ......
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 10745

Napisano 12 luty 2012 - 10:17

Miękkość Twoich słów, Niko Droga, położyła się na sercu moim i grzje je niczym najjaśniejsza Życiodajna Gwiazda; w taki mroźny dzień to najpiękniejszy dar, jaki otrzymać mogłam; niech i moje słowa ogrzeją dzisiaj Twoje czułe serce :)

Użytkownik Nuria Monfort edytował ten post 12 luty 2012 - 11:52

- Henry David Thoreau
0

#1348 Użytkownik nie jest zalogowany   nika g 

• ...
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2861

Napisano 16 luty 2012 - 12:30

Echo niechaj niesie piękno tych słów jak najdłużej i jak najdalej.
0

#1349 Użytkownik nie jest zalogowany   Nuria Monfort 

• ......
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 10745

Napisano 16 luty 2012 - 13:54

Jak najszerszy krąg niech zatacza, niech ogarnie swymi ramionami tych, którym go brakuje, niech czyni prostym, co skomplikowane, niech czyni jasnym, co spowija mrok...
- Henry David Thoreau
0

#1350 Użytkownik nie jest zalogowany   bluesman 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 880

Napisano 25 luty 2012 - 23:39

Kunszt waszych kwestii, Waćpanny, tak mnie urzeka, iż gotów jestem dalej swą powinność pełnić, wszak radźmy teraz co dalej, jak naszą podróż do skutku doprowadzić - czy może zmienic należy rodzaj pojazdu?
0

#1351 Użytkownik nie jest zalogowany   Nuria Monfort 

• ......
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 10745

Napisano 26 luty 2012 - 00:20

Ulgę wielką poczułam, Waćpanie, po zoczeniu słów Twoich, jako że zaglądałam tu ostatnimi czasy z utęsknieniem wielkim; radością wypełniła moje serce Twoja zgoda na pełnienie kapitańskich obowiązków, wszelako porzucić Fellulisesa dziś jeszcze niewładnam...

Użytkownik Nuria Monfort edytował ten post 26 luty 2012 - 09:43

- Henry David Thoreau
0

#1352 Użytkownik nie jest zalogowany   Nuria Monfort 

• ......
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 10745

Napisano 24 marzec 2012 - 16:45

Mimo że nie moja kolej wpisu tu dokonać, wiedziona tęsknotą, przychodzę w te progi, miękką miotełką kurze omiatam, słońcu wejść pozwalam przez otwarte na ścieżaj okno, wiosnę zapraszam i czekam tu Waćpaństwa z nadzieją i sercem otwartym...
- Henry David Thoreau
0

#1353 Użytkownik nie jest zalogowany   nika g 

• ...
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2861

Napisano 24 marzec 2012 - 20:03

Musi być przepięknem odczuwać wiosnę unosząc się w tak niezwykłym statku,gdy w lekkich promieniach słońca delikatnieją rysy twarzy,a we włosy chowa się wiatr,którego odzwierciedleniem jest muzyka nieba.
0

#1354 Użytkownik nie jest zalogowany   Tytus 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 530

Napisano 24 marzec 2012 - 22:58

A zatem nieustraszona załogo, pora zdudzić się z zimowego snu i zrzuciwszy znużenia pancerz, rozwinąc żagle aż pod nieboskłon, kierując wehikuł nasz zacny ku krainie rozkoszy wiosennych.

Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. /Stanisław Jerzy Lec/
0

#1355 Użytkownik nie jest zalogowany   Nuria Monfort 

• ......
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 10745

Napisano 24 marzec 2012 - 23:27

-Cha!- zakrzyknął radośnie (acz z błędem ortograficznym) bosman, ręce zacierając, na ten jakże mu drogi odzew wiernej Załogi, że nawet rym mu (jej) wyszedł całkiem zgrabny z radości onej :)
- Henry David Thoreau
0

#1356 Użytkownik nie jest zalogowany   Nuria Monfort 

• ......
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 10745

Napisano 23 kwiecień 2012 - 21:40

Jakoś mi się pomyślało, że chcę się na nowo uchwycić słów zwiewnych i lekkich i nawet nimi zasmucić, nawet ręce poranić, lecz je do serca przygarnać, ale się nimi otulić, żeby rozgrzały mi duszę, żeby Was nimi przywabić, żeby tę ciemność odegnać, więc weszłam tu nocną porą i czekam....
- Henry David Thoreau
0

#1357 Użytkownik nie jest zalogowany   nika g 

• ...
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2861

Napisano 24 kwiecień 2012 - 12:27

malizna osobę mą długi już czas cechuje miła Pani,zarówno w nadawaniu pięknych znaczeń jak i doborze odpowiednich słów...zatem też tylko zerkam,że może ktoś zechce przystanąć i zabarwić ów cudny wątek.
0

#1358 Użytkownik nie jest zalogowany   Dagna 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 854

Napisano 24 kwiecień 2012 - 12:46

Kurde balans ,jak tak bardzo chcecie to przychodzę tu z mniej zwiewnym tekstem.
Nie ma rozwoju świadomości bez cierpienia" Carl Gustaw Jung
1

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#1359 Użytkownik nie jest zalogowany   Nuria Monfort 

• ......
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 10745

Napisano 25 kwiecień 2012 - 19:02

Miło mi Waćpanią powitać na pokładzie naszego zacnego Fellulissesa, Pani Dagno miła, wszelako bosmańską powinność pełniąc, upraszam, iżbyś się Waćpani o zwiewność słowa pokusić raczyła, bo tym wielką radość byś mi uczyniła :)
- Henry David Thoreau
0

Udostępnij ten temat:

• 68 stron +
  • « Pierwsza
  • 66
  • 67
  • 68