Witam! ... ?! ;/
Napisano 07 wrzesień 2010 - 20:04
Mam 19 lat. Swojego imienia nie chce ujawniać. Uczę się w technikum. Moje klasa to totalni idioci. Nauczyciele to zombies.
Nic mi się nie chcę i mam myśli samobójcze.
Byłem raz w szpitalu gdzie faszerowali mnie tabletkami za kilka zł przez co byłem jak Ci moi nauczyciele.
Obecnie jem drogie tabletki ale nie wielka jest poprawa. Nic mi się nie chcę.
Interesuje się komputerami i systemami linux....
Szukam także bratniej duszy ale w takim stanie to mogę sobie psa kupić.
pozdrawiam
Napisano 07 wrzesień 2010 - 20:14
Technikum (pewnie glownie meskie?) to faktycznie moze byc srodowisko malo zainteresowane problemami osoby z depresja, a wiec trudno w nim szukac wsparcia ......... ale moze choc tu na forum uda Ci sie poznac osoby z ktorym choc w taki sposob bedziesz mogl porozmawiac o swoich problemach.
(Allu, ktos moze Ci chyba pomoc w usunieciu nocnej blokady
mamy tylko jedno ciało, które wymaga od nas, abyśmy go nie oszukiwali alice miller
...........................................................................................................
Baza adresów Ośrodków Interwencji Kryzysowej
Napisano 07 wrzesień 2010 - 20:26
identyczny chyba by był.
#0 Bot Reklamowy
Napisano 07 wrzesień 2010 - 20:29
Napisano 07 wrzesień 2010 - 20:34
też uwielbia komputery, też w zeszłym roku był ostatniej klasie technikum i tez na nauczycieli mówił banda idiotów.
Napisano 07 wrzesień 2010 - 21:56
Napisano 07 wrzesień 2010 - 22:37
Napisano 07 wrzesień 2010 - 23:55
Użytkownik wodnik24 dnia 07 wrzesień 2010 - 22:37 napisał
Skonczony19, polecam Ci psychoterapię. Można ją przejść w szpitalu albo w ośrodku medycznym. Tam wiele się dowiesz o psychice, o sobie i powinieneś zacząć sobie radzić z depresją. Oczywiście super by było, gdybyś poznał ładną, miłą dziewczynę, ale sam wiem, że to nie jest łatwe

"Ponieważ nic nie jest niemożliwe, człowiek powinien mieć wielkie marzenia. Im większe, tym lepiej." - Michael Phelps
"A odwaga nie polega na tym, żeby nie czuć strachu, lecz na tym, żeby mimo strachu robić swoje." - Tal Ben-Shahar
"Wszystko będzie dobrze w końcu. Jeśli nie jest, to jeszcze nie koniec."
Napisano 08 wrzesień 2010 - 00:00
Użytkownik Ravgor dnia 07 wrzesień 2010 - 23:55 napisał
a co takiego zalosnego niby w tym jest?
mamy tylko jedno ciało, które wymaga od nas, abyśmy go nie oszukiwali alice miller
...........................................................................................................
Napisano 08 wrzesień 2010 - 00:56

"Ponieważ nic nie jest niemożliwe, człowiek powinien mieć wielkie marzenia. Im większe, tym lepiej." - Michael Phelps
"A odwaga nie polega na tym, żeby nie czuć strachu, lecz na tym, żeby mimo strachu robić swoje." - Tal Ben-Shahar
Napisano 08 wrzesień 2010 - 01:19
Nie widze niczego zalosnego w napisaniu do kogos kto wyglasza litanie "nie przejdę klasy, nie dostanę się na studia, nie zdam matury, nikogo nie poznam", ze czeka go inne zycie niz to z jego litanii. Zeby nie poznal nikogo, to musialby chyba zamurować sie w pokoju, a wiec to malo realny scenariusz przyszlosci jaki sobie ulozyl. Jesli wiec malo prawdopodobny jest ten jeden punkt z litanii, to pozostale byc moze okaza sie tak samo malo prawdopodobne i tylko od niego zalezy tak naprawde jak to wszystko sie w jego zyciu pouklada. Natomiast nie ma nic zalosnego w zasugerowaniu mu, ze jego obawy sa troche na wyrost i ze moze warto zrobic cos innego niz bawic sie w takie wyliczanki.
Moze faktycznie nie mozna nazwac tego co napisala Wodnik jakas wielka olsniewajaca rada, ale nazywanie tego zalosnym jest przesada (zreszta jak obrazowanie tego za pomoca przykladu z przepascia) i jest chyba troszke wobec niej niesprawiedliwe.
Napisano 08 wrzesień 2010 - 01:47
Użytkownik tadam dnia 08 wrzesień 2010 - 01:19 napisał
Dokładnie, tylko ja takiej sugestii w Jej poście nie potrafię się dopatrzyć. Może rzeczywiście chciała mu powiedzieć, że to jak myśli, to po prostu nieprawda i żeby postarał się widzieć świat bardziej obiektywnie. Niestety w moich oczach wyszło tylko na to, że skonczony19 przez ten post mógł się poczuć niezrozumiany i upokorzony, a jego problem został spłycony do maksimum. Ja się tak poczułem.
Może przesadzam i niepotrzebnie się uczepiłem, ale jestem baaardzo wyczulony na tego typu "pocieszanie".
Użytkownik Ravgor edytował ten post 08 wrzesień 2010 - 01:56

Napisano 08 wrzesień 2010 - 02:00
Użytkownik skonczony19 dnia 07 wrzesień 2010 - 20:04 napisał
"któregoś dnia kupię sobie psa, przynajmniej będę miał co kopać z rana"
przepraszam się.
Napisano 08 wrzesień 2010 - 02:01
Napisano 08 wrzesień 2010 - 07:52
Użytkownik tadam dnia 08 wrzesień 2010 - 02:01 napisał
Celna uwaga. Niech będzie pokój

Napisano 08 wrzesień 2010 - 12:27
Napisano 08 wrzesień 2010 - 16:37
Dzisiaj jest troche lepiej.
Pesymistyczna wersja bierze się z doświadczeń i z mojego stanu. Przez większość czasu siedze przy komputerze bo znajomi mnie nie zapraszają nawet jak kiedyś coś proponowałem.
Więc gdzie mam kogoś poznać?
#0 Bot Reklamowy
Napisano 08 wrzesień 2010 - 16:56
Moze nie sprawisz, ze teraz bedzie dobrze, moze nie stanie sie cos co nagle uzdrowi Twoje zycie, ale mozesz sprawic, ze bedzie mniej zle niz jest - bo mniej zle moze byc i to calkiem blisko, w zasiegu reki, mniej zle jest latwiej osiagalne w tym momencie niz dobrze.
Nie musisz jednak tego potrzebnego dla zmian czasu uwazac za zmarnowany, mozesz np isc na terapie, albo chociaz zaczac czytac jakies ksiazki, ktore pomoga Ci bardziej uwierzyc w siebie, podbudowac poczucie wlasnej wartosci, nauczyc sie korzystac z wlasnych zasobow, uczyc wchodzenia w relacje z innymi .... tak aby kiedy przyjdzie koniec choroby, to wszystko co chcesz osiagnac bylo latwiejsze do osiagniecia.

Pomoc