Depresja.ws - Forum: Leki nie działają? - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Leki nie działają? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   poprostuchemik 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 8

Napisano 06 wrzesień 2010 - 19:17

Witam po raz kolejny z kolejnym problemem.

Pewnego razu lekarz u mnie stwierdził zaburzenia depresyjne, fobię społeczną i nerwice natręctw (trichotillomania), wszystko się zgadzało, dostałem antydepresant - Rexetin (paroksetyna) 20mg czyli jedna tabletka dziennie, dzisiaj minął dokładnie 38 dzień kuracji.

Na początku występowały efekty uboczne, potem w kratke czułem się dobrze, źle, dobrze, źle, teraz dłuższy czas było genialnie aż ostatnimi dniami wszystkie jakoś zaczęło padać,w sumie od początku roku szkolnego, nie rozmawiam z ludźmi, wole siedzieć w domu i z nikim nie rozmawiać, patrze się w ściane czasem po pół godziny i zastanawiam się nad życiem - to głupie. Ani dobry sen ani mocna kawa nie są w stanie mi pomóc.

Spotkanie z psychiatrą mam 15 września, problem tkwi jedynie w tym, iż wie on o moich igraszkach z używkami swego czasu, więc rozsądną decyzją z jego strony byłoby zaprzestane terapii (niektóre antydepresanty podobno potrafią pogłębić stany depresyjne).

Objawem mojej nerwicy są trzęsące się ręce, szczególnie w przypadkach gdy jestem narażony na stres a jestem gitarzystą więc utrudnia mi to trochę żywot, pomaga mi trochę hydroksyzyna przed stresującymi wypadami albo estazolam aczkolwiek właśnie z racji tego, iż psychiatra wie o używkach, wątpie, żeby przepisał mi jakikolwiek lek prócz Rexetinu...

Co o tym myślicie, jakieś porady?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   dariamonika 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 2345

Napisano 07 wrzesień 2010 - 17:04

Chemiku psychiatra na pewno nie przestanie Cię leczyć.
Jak będziesz u lekarza powiedz .że była poprawa,ale znowu źle się czujesz.
Ja też biorę paroksetyne,początkowo tak jak Ty jedną tabletkę,potem dwie teraz 1/5.
A leczę się przeszło dwa lata.
Jak widzisz do tego żeby leki zaczęły działać potrzeba czasu.
Ludzi się kocha,a rzeczy używa,nigdy na odwrót!!!

Kochamy ludzi za dobro, któreśmy im dali, a nienawidzimy za to zło, któreśmy im wyrządzili.
Lew Tołstoj
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1