Depresja.ws - Forum: Czy mam szanse na normalne zycie jeszcze ?? - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 37 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Czy mam szanse na normalne zycie jeszcze ?? Oceń temat: -----

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   kulka 

• الكرة
  • PipPipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 2873

Napisano 27 sierpień 2010 - 19:24

Male kroczki sa najlepsze. Ja robie tylko tyle ile moge. Powoli ucze sie wlasciwie oceniac ile to jest ;)
<kibicuje w dalszym ciagu>
instinct, patience & hope
'and I still hold your hand
in mine when I'm asleep'
'I can't decide if I'll let you save my life or if I'll drown'
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   julijka 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 37

Napisano 27 sierpień 2010 - 20:47

Hej witam wszystkich,a szczególnie Grzesia. na początku powiem Ci ze nie możesz się poddawać, bo to mija, chociaż teraz może ci się wydawać że to niemożliwe. Napisz mi co z pracą(przepraszam, ale w oczach mi się troi a Twoja wiadomość była taka długa ze nie dotarłam do końca..jakie masz objawy?ja sama teraz źle się czuję i rzygać mi się chce tym wszystkim, ale czekam aż mi się polepszy.ja zachorowałam w czasie studiów, 5 lat temu.nikt nie wiedział co mi jest-ja czułam się jakbym cofała sie w rozwoju:pustka w głowie, pogorszenie pamięci, nie mogłam się wysłowić, spać, jeść, wstać z łóżka, uczyć się i normalnie rozmawiać, skupić, skoncentrować, liczyć itp. tułaliśmy się od lekarza do lekarza, ale dłuuugi czas nikt nie wiedział co to jest.
okazało sie że to depresja dwubiegunowa(manie miałam tylko raz)polekowa-moja pani endokrynolog nafaszerowała mnie lekami(2 lata za długo przyjmowałam leki na nadczynność tarczycy)no i proszę, tak się skończyło.zawaliłam rok studiów, mój stan trwał z pół roku, leżałam patrząc się w ścianę bo nie byłam zdolna do niczego...chciałam zniknąć, i cieszę się że nie udało mi sie tego zrobić (a było blisko)bo teraz nie żałuje.ostatnio dół dopadał mnie tylko wiosną.2 tygodnie temu zmieniłam pracę-zostałam kierownikiem, i ni z gruszki ni z pietruszki znów się pojawiła...jestem załamana...nie radzę sobie, robię z siebie ofermę, nie daję rady ogarnąć tak prostych rzeczy.nie mam pojęcia dlaczego teraz?możę zmiana pracy, otoczenia, znajomych, stres?chociaż stresu nie odczuwałam, jestem optymistką, znakomicie dawałam sobie radę z o wiele trudniejszymi rzeczami, a tu dupa, w takim momencie-kiedy powinnam dać z siebie wszystko i wdrożyć się w nową robotę-daję dupy.rozmawiałam z moją dyrektorką i powiedziałam jej o tym...okazała się wyrozumiała i nie kazała się stresować.podejrzewać że potrwa to ok miesiąca bo biorę dodatkowe prochy, jak to zwykle bywa w tym momencie, ale na razie dobrze nie jest i jestem strasznie wkur.....a.
Ale pamiętajcie-bo ja też staram się pamietać-to minie i bedzie ok.bedzie tak jak dawniej, i co raz lepiej!
pierwszym razem praktycznie straciłam pamięć, zapomniałam kim jestem, zapomniałam siebie:(to była masakra, ale przez te lata poprawiło się i mam nadzieję ze kiedyś się to skończy.
Ja biorę ciągle:depakine+efectin+kwentiax
a teraz dodatkowo citabax(tańszy odpowiednik citalu)-w miarę szybko stawia mnie na nogi.
POozdrawiam, trzymajcie się
julia
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   zagubiony83 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 362

Napisano 28 sierpień 2010 - 10:02

tez tak nieraz mam ze jakbym nie byl juz soba tylko choroba cos w twoim stylu biore teraz jak pisalem wyzej mozarin 10mg (escytalopram) narazie biore 5 dni wczesniej wenle 2 miechy i czasami mialem dobre dni ciut lepsze moglem pofunkcjonowac a potem przychodzil tydzien masakra plakalem i chcialem sie zabic nie dosc ze depresja to jeszcze cos od leku na mnie zle dzialalo dlatego zmienilem na ten lek , juz mi sie wydaje ze lepiej spie bo wczoraj i dzis spalem kolo 5h a na mni to duzo ... ...
dodajesz mi nadzieje na normalne zycie na walke z tym!! ze mozna to kur...o pokonac bo to jest straszne jak by jakas klontwa co blokuje ci zycie..
co do mojego samopoczucie to mam taki stan znurzenia w oczach taka jakby blokade widze swiat inaczej niz wczesniej od wrzesnie musze zbierac sily i na silownie zaczac jeszcze chodzi bieganie mi troszke pomaga to silownia tez pomoze .. za rok ma wesele mam depresje do tego nie mam pracy ciezko bedzie dobrze ze chorobowe mam od nowa i pol roku jakas kasa bedzie.. ale tym sie nie matrwie chce pokonac to z czym walcze mam nadzieje ze kiedys tu napisze ze pokonalem ta choroba co da wiare innym ludzia..
EFECTIN ER-300 mg
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Jasu 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 5307

Napisano 28 sierpień 2010 - 10:25

No ja tez mam nadzieje ze jak pokonasz ta SUKE jak ja nazywam depresje to napiszesz i sie nam tu pochwalisz....a pokonasz ja napewno...

Julijka mam pytanie czy po tym jak wyleczylas sie calkowice to czy odstawilas depakine chrono i w jakim czasie to zrobilas jesli tak....

Ja odstawilem depakine ponad miesiac temu samodzielnie bo mialem miec operacje i leki mi sie konczyly....ogolnie ostatnio o wiele lepiej sie czuje ale czasami boje sie ze za wczesnie odstawilem depakine....:( w sumie nie lubilem tego leku....
Animus aeger semper errat. Chory umysł zawsze błądzi

"Nie podawajcie sie, walczcie!"
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   matrix 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 4955

Napisano 28 sierpień 2010 - 10:30

Jestem zielony szczypiorek ...niestety nie pomoge bo nie mam zadnej praktyki....nic nie zarzywałam nigdy ...poza belergotem..ale go równiez odstawiłam...Dołączona grafika
Dołączona grafika
Wszystko nagle przygasło. Wszystko zakrzepło. A człowiek nie wie nawet, jakie nieszczęście go dotknęło, i nie płacze nad utraconą pełnią. Cieszy się z odzyskanej wolności, która jest wolnością nieistnienia.

0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   madeline 

• nie chce mi się chcieć...
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 6918

Napisano 28 sierpień 2010 - 10:54

Grzesiu, musi byc kiedys lepiej, wyjscia nie ma!
Ja biore leki tydzień i tli sie we mnie taka nadzieja, choc mam wrazenie ze z nich tak predko nie wyjde. Zycze Ci zebys najpozniej za rok na weselu byl jak nowy!! :)
Dołączona grafika

" Milion małych kawałków"....
GG 17883168
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   zagubiony83 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 362

Napisano 28 sierpień 2010 - 11:07

dziekuje ci bardzo!! musi tak byc jak mowisz i tak bedzie w tych czasach jest tyle lekow i to dobrych lekow bede probowal nawet kazdy po koleji az trafie cos dla mnie , leki +sport +wiara w powrot do zdrowia +Bóg+kochajaca rodzina i kobieta taka mam wiazakne na ta chorobe , ta choroba sie do mnie wprosila a ja ja wywale za drzwi!

Użytkownik zagubiony83 edytował ten post 28 sierpień 2010 - 11:08

EFECTIN ER-300 mg
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   madeline 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 6918

Napisano 28 sierpień 2010 - 11:18

I tak trzymaj! :) Ja tez mam zamiar ja wykurzyć bo za dlugo mnie juz neka!
Dołączona grafika

GG 17883168
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   zagubiony83 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 362

Napisano 28 sierpień 2010 - 13:59

zaczelo sie ... 5 dzien na nowej chemi i 2 dzien bez starej.. fatalnie sie zaczelem czuc , teraz przedemna ciezkie 2 tyg....
EFECTIN ER-300 mg
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   madeline 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 6918

Napisano 28 sierpień 2010 - 19:31

:(
Dołączona grafika

GG 17883168
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   zagubiony83 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 362

Napisano 29 sierpień 2010 - 10:01

6 dzien i masakra nowe leki zaczynaja wariowac w ogranizmie do tego organizm wariuje bo chce wenlafaksyny , proba samobojcza od rana nie udana przerwana przez kobieta moja ,ciezko ledwo to napisalem..
EFECTIN ER-300 mg
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   madeline 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 6918

Napisano 29 sierpień 2010 - 10:07

Grzesiu, musisz to przetrwac! dobrze ze masz kogos obok..
Dołączona grafika

GG 17883168
0

#33 Gość_shania_*

• Grupa: Gość

Napisano 29 sierpień 2010 - 19:42

Wyświetl postUżytkownik zagubiony83 dnia 29 sierpień 2010 - 10:01 napisał

6 dzien i masakra nowe leki zaczynaja wariowac w ogranizmie do tego organizm wariuje bo chce wenlafaksyny , proba samobojcza od rana nie udana przerwana przez kobieta moja ,ciezko ledwo to napisalem..

Pamiataj że masz skarb obok siebie i masz dla kogo żyć < mocno tule>

0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Jasu 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 5307

Napisano 29 sierpień 2010 - 22:37

Nie daj sie stary masz cele... Jestes juz na dobrej drodze..... Bedzie ciezko ale nie cofaj sie teraz... Pisz my czytamy jak ci idzie

0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   zagubiony83 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 362

Napisano 30 sierpień 2010 - 08:08

nadal zyje matka zamknela sklep i ze mna siedzi do konca tygodnia , to juz 5 raz gdzie zamyka sklep i mnie pilnuje... walcze i placze nigdy nie wyjde z tego.. to nie mozliwe
EFECTIN ER-300 mg
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Jasu 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 5307

Napisano 30 sierpień 2010 - 08:29

Grzesiu jak bylem w twiom stanie to moja matka tez nie chodzila do pracy.... Walcz nie daj sie... Leki zaczna dzialac po dwoch tyg najpozniej, jesli nie to umow sie na wizyte znowu i powiedz psychiatrze ze niedzialaja.... Zreszta mozesz nawet teraz sie z nim skontaktowac i zapytac czy twoj stan teraz to przejsciowe...moze to reakcja na nowy lek....jak ty nie dasz rady popros mame moze by zadzwonila w twoim imieniu...

0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   zagubiony83 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 362

Napisano 30 sierpień 2010 - 11:56

powiedz mi jasu jak sie teraz czujesz ?? mozesz normalnie zyc?? idzie to pokonac ?? jak to wygladalo u ciebie?? a co to mojego stanu to przez leki tez sie pewnie gorzej czuje ja ciezko przechodze nowe leki pierwsze 2 tyg koszmat a do tego nie biore wenly od 4 dni to tez swoje robi
EFECTIN ER-300 mg
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   madeline 

• PipPipPipPipPip
  • Postów 6918

Napisano 30 sierpień 2010 - 17:58

hej!
jak sie czujesz? pomysl ze kazdy dzien zbliza Cie do lepszego samopoczucia,musisz zacisnac zeby az lek zacznie działac. trzymaj sie cieplutko! Buzka!
Dołączona grafika

GG 17883168
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   zagubiony83 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 362

Napisano 30 sierpień 2010 - 21:04

fatalnie sie czuje , gdybym tylko wiedzial ze tak bedzie jak mowisz , juz nie raz tak sie okazalo ze cierpialem zaczynajac kolejna kuracje a poczulem sie lepiej pare dni i to tylko troche lepiej i potem jeszcze gorzej bylo , boje sie ze teraz tez tak bedzie .. jesli znajdziesz czas napisz do mnie na gg kiedys pogadamy numer 9440382
EFECTIN ER-300 mg
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   Jasu 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 5307

Napisano 31 sierpień 2010 - 00:38

Wyświetl postUżytkownik zagubiony83 dnia 30 sierpień 2010 - 11:56 napisał

powiedz mi jasu jak sie teraz czujesz ?? mozesz normalnie zyc?? idzie to pokonac ?? jak to wygladalo u ciebie?? a co to mojego stanu to przez leki tez sie pewnie gorzej czuje ja ciezko przechodze nowe leki pierwsze 2 tyg koszmat a do tego nie biore wenly od 4 dni to tez swoje robi

Kazdy czlowiek jest inny i kazdy przechodzi to na swoj sposob, moja historia jest jak wiele innych moja choroba tak jak i twoja jest jedyna w swoim rodzaju dlatego takmciezko z nia walczyc i ja przetrwac....ja sie zaparlem, bylo ciezko.... Stracilem podczas leczenia dwoch przyjaciol, odeszli bo choroba ich pokonala ale mimo ze i ja chcialem tez tak juz soba skonczyc i probowalem nawet to jednak ciagle walczylem....po tyCh latach walk moge ci powiedziec ze warto bylo.....jestem uparty i sie nie podalem....jestem o kilka krokow od wyjscia z tego....i tobie sie tez uda jesli bedziesz tego chcial..... Jak chcesz to odnajde post ktory kiedys na samym poczatku motywowal mnie do walki i ci go wkleje...Albo zreszta jak bedziesz chcial to go sam znajdziesz....jest to jeden z moich pierwszych moich postow w moim watku " chore jazdy jasa" znajdziesz go w pokoiach prywatnych....powinienes sie domyslic o ktory post chodzi...uprzedzam ze duzo w nim bluzg na depresje ktora nazywalem SUKA...

Użytkownik Jasu edytował ten post 31 sierpień 2010 - 00:43

0

Udostępnij ten temat:

• 37 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »