<kibicuje w dalszym ciagu>
Czy mam szanse na normalne zycie jeszcze ??
Napisano 27 sierpień 2010 - 19:24
<kibicuje w dalszym ciagu>
'and I still hold your hand
in mine when I'm asleep'
'I can't decide if I'll let you save my life or if I'll drown'
Napisano 27 sierpień 2010 - 20:47
okazało sie że to depresja dwubiegunowa(manie miałam tylko raz)polekowa-moja pani endokrynolog nafaszerowała mnie lekami(2 lata za długo przyjmowałam leki na nadczynność tarczycy)no i proszę, tak się skończyło.zawaliłam rok studiów, mój stan trwał z pół roku, leżałam patrząc się w ścianę bo nie byłam zdolna do niczego...chciałam zniknąć, i cieszę się że nie udało mi sie tego zrobić (a było blisko)bo teraz nie żałuje.ostatnio dół dopadał mnie tylko wiosną.2 tygodnie temu zmieniłam pracę-zostałam kierownikiem, i ni z gruszki ni z pietruszki znów się pojawiła...jestem załamana...nie radzę sobie, robię z siebie ofermę, nie daję rady ogarnąć tak prostych rzeczy.nie mam pojęcia dlaczego teraz?możę zmiana pracy, otoczenia, znajomych, stres?chociaż stresu nie odczuwałam, jestem optymistką, znakomicie dawałam sobie radę z o wiele trudniejszymi rzeczami, a tu dupa, w takim momencie-kiedy powinnam dać z siebie wszystko i wdrożyć się w nową robotę-daję dupy.rozmawiałam z moją dyrektorką i powiedziałam jej o tym...okazała się wyrozumiała i nie kazała się stresować.podejrzewać że potrwa to ok miesiąca bo biorę dodatkowe prochy, jak to zwykle bywa w tym momencie, ale na razie dobrze nie jest i jestem strasznie wkur.....a.
Ale pamiętajcie-bo ja też staram się pamietać-to minie i bedzie ok.bedzie tak jak dawniej, i co raz lepiej!
pierwszym razem praktycznie straciłam pamięć, zapomniałam kim jestem, zapomniałam siebie:(to była masakra, ale przez te lata poprawiło się i mam nadzieję ze kiedyś się to skończy.
Ja biorę ciągle:depakine+efectin+kwentiax
a teraz dodatkowo citabax(tańszy odpowiednik citalu)-w miarę szybko stawia mnie na nogi.
POozdrawiam, trzymajcie się
julia
Napisano 28 sierpień 2010 - 10:02
dodajesz mi nadzieje na normalne zycie na walke z tym!! ze mozna to kur...o pokonac bo to jest straszne jak by jakas klontwa co blokuje ci zycie..
co do mojego samopoczucie to mam taki stan znurzenia w oczach taka jakby blokade widze swiat inaczej niz wczesniej od wrzesnie musze zbierac sily i na silownie zaczac jeszcze chodzi bieganie mi troszke pomaga to silownia tez pomoze .. za rok ma wesele mam depresje do tego nie mam pracy ciezko bedzie dobrze ze chorobowe mam od nowa i pol roku jakas kasa bedzie.. ale tym sie nie matrwie chce pokonac to z czym walcze mam nadzieje ze kiedys tu napisze ze pokonalem ta choroba co da wiare innym ludzia..
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
#0 Bot Reklamowy
Napisano 28 sierpień 2010 - 10:25
Julijka mam pytanie czy po tym jak wyleczylas sie calkowice to czy odstawilas depakine chrono i w jakim czasie to zrobilas jesli tak....
Ja odstawilem depakine ponad miesiac temu samodzielnie bo mialem miec operacje i leki mi sie konczyly....ogolnie ostatnio o wiele lepiej sie czuje ale czasami boje sie ze za wczesnie odstawilem depakine....
"Nie podawajcie sie, walczcie!"
Napisano 28 sierpień 2010 - 10:30
Napisano 28 sierpień 2010 - 10:54
Ja biore leki tydzień i tli sie we mnie taka nadzieja, choc mam wrazenie ze z nich tak predko nie wyjde. Zycze Ci zebys najpozniej za rok na weselu byl jak nowy!!
Napisano 28 sierpień 2010 - 11:07
Użytkownik zagubiony83 edytował ten post 28 sierpień 2010 - 11:08
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
Napisano 28 sierpień 2010 - 11:18
Napisano 28 sierpień 2010 - 13:59
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
Napisano 29 sierpień 2010 - 10:01
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
#33 Gość_shania_*
Napisano 29 sierpień 2010 - 19:42
Użytkownik zagubiony83 dnia 29 sierpień 2010 - 10:01 napisał
Pamiataj że masz skarb obok siebie i masz dla kogo żyć < mocno tule>
Napisano 29 sierpień 2010 - 22:37
Napisano 30 sierpień 2010 - 08:08
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
Napisano 30 sierpień 2010 - 08:29
Napisano 30 sierpień 2010 - 11:56
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
Napisano 30 sierpień 2010 - 17:58
jak sie czujesz? pomysl ze kazdy dzien zbliza Cie do lepszego samopoczucia,musisz zacisnac zeby az lek zacznie działac. trzymaj sie cieplutko! Buzka!
Napisano 30 sierpień 2010 - 21:04
MIRZATEN -45 mg
DEPAKINE CHROMO -1800mg
Napisano 31 sierpień 2010 - 00:38
Użytkownik zagubiony83 dnia 30 sierpień 2010 - 11:56 napisał
Kazdy czlowiek jest inny i kazdy przechodzi to na swoj sposob, moja historia jest jak wiele innych moja choroba tak jak i twoja jest jedyna w swoim rodzaju dlatego takmciezko z nia walczyc i ja przetrwac....ja sie zaparlem, bylo ciezko.... Stracilem podczas leczenia dwoch przyjaciol, odeszli bo choroba ich pokonala ale mimo ze i ja chcialem tez tak juz soba skonczyc i probowalem nawet to jednak ciagle walczylem....po tyCh latach walk moge ci powiedziec ze warto bylo.....jestem uparty i sie nie podalem....jestem o kilka krokow od wyjscia z tego....i tobie sie tez uda jesli bedziesz tego chcial..... Jak chcesz to odnajde post ktory kiedys na samym poczatku motywowal mnie do walki i ci go wkleje...Albo zreszta jak bedziesz chcial to go sam znajdziesz....jest to jeden z moich pierwszych moich postow w moim watku " chore jazdy jasa" znajdziesz go w pokoiach prywatnych....powinienes sie domyslic o ktory post chodzi...uprzedzam ze duzo w nim bluzg na depresje ktora nazywalem SUKA...
Użytkownik Jasu edytował ten post 31 sierpień 2010 - 00:43

Pomoc