Depresja.ws - Forum: CZEGO WARTO NAUCZYĆ SIĘ OD MĘŻCZYZN - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 5 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

CZEGO WARTO NAUCZYĆ SIĘ OD MĘŻCZYZN artykuł ze "Świata Kobiety Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   ZIELONOOKA 

• w pogoni za nieznanym
  • PipPipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 1939

Napisano 09 sierpień 2010 - 06:59

mozliwe ze to temat na raz ale sprobuje :P
moze wywolam jakas burzeDołączona grafika

Opanowanie, chłodne podejście
Gdy stanie się coś nieprzewidywalnego, ty od razu się denerwujesz. Córka nie odbiera telefonu? W twojej głowie rodzą się najczarniejsze wizje: na pewno jej się coś stało, ktoś ją napadł. Napięcie rośnie i po paru godzinach jesteś już bliska wylewu. Mąż niewzruszony ogląda mecz i mówi, żebyś się nie denerwowała. Masz ochotę go udusić. Czy jego w ogóle obchodzi, że mogło stać się coś złego?

Obchodzi. Tylko on nie jest tak emocjonalny jak ty. Gdy córka nie odbiera, pomyśli: może nie słyszy; zostawiła gdzieś telefon; może go zgubiła. Mężczyźni nie martwią się na zapas, a kiedy rzeczywiście coś się dzieje, reagują podejmując działanie.

Zawaliłaś coś w pracy? Najpierw się zdenerwujesz. Potem zaczniesz się martwić, że pewnie cię zwolnią. Do działania zabierasz się dopiero, kiedy trochę się uspokoisz. On natomiast pierwsze, co zrobi, to opracuje plan, według którego będzie postępował. Dla niego liczy się przede wszystkim rozwiązanie problemu.

• Co możesz zyskać? Twoja emocjonalność jest wspaniała, ale w niektórych sytuacjach zwyczajnie się nie sprawdza. Ucząc się panowania nad emocjami, przede wszystkim oszczędzasz sobie niepotrzebnego stresu. Jest to umiejętność, która przydaje się też w pracy. Kobiety właśnie przez swoje emocjonalne podejście są często traktowane jak histeryczki. Jeśli pokażesz, że bez względu na sytuację potrafisz panować nad nerwami, na pewno zyskasz opinię profesjonalistki.

• Jak to zrobić? Kiedy coś się dzieje i czujesz jak emocje biorą górę i zaczyna ogarniać cię panika, stań mocno na nogach. Tak, byś poczuła się pewnie. Zamknij oczy i weź dwa, trzy bardzo głębokie wdechy. Głośno w głowie powiedz "stop" wszystkim ogarniającym cię uczuciom. Teraz musisz postarać się zdystansować do sytuacji. Wyobraź sobie, że dotyczy ona nie ciebie, a twojej koleżanki Co byś jej powiedziała? Znajdź przynajmniej trzy rozwiązania lub wytłumaczenia, które cię uspokoją. Z czasem wejdzie ci to w nawyk i będziesz spokojniejsza

cdn

Użytkownik ZIELONOOKA edytował ten post 09 sierpień 2010 - 07:13

DOKĄD ZAPROWADZI MNIE PRZESZŁOŚĆ...

czynić dobrze innym służy sobie samemu

z niedostrzegania dobra w dobrym rodzi się smutek...
0

#2 Gość_nikt/niemiła_*

• Grupa: Gość

Napisano 09 sierpień 2010 - 15:08

Ha od mężczyzna możemy się nauczyć oszczędzania pieniędzy i nie latania za każdą lepsza wyprzedażą :P
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   tadam 

• z dźwigu skoczył nie podskoczył :-) skoczył z dachu i do piachu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Oczekujący
  • Postów 17189

Napisano 09 sierpień 2010 - 17:45

Wyświetl postUżytkownik ZIELONOOKA dnia 09 sierpień 2010 - 06:59 napisał

moze wywolam jakas burzeDołączona grafika

Dołączona grafika

najbardziej chciałbym być po prostu zwykłym pudełkiem po butach
mamy tylko jedno ciało, które wymaga od nas, abyśmy go nie oszukiwali alice miller
...........................................................................................................
Baza adresów Ośrodków Interwencji Kryzysowej
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   matrix 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 5539

Napisano 09 sierpień 2010 - 17:57

Nawet tu nie bede zagladać....Dołączona grafika Dołączona grafika ubóstwem tu pachniec bedzie...Dołączona grafika Dołączona grafika

Użytkownik matrix edytował ten post 09 sierpień 2010 - 18:04

Dołączona grafika
Wszystko nagle przygasło. Wszystko zakrzepło. A człowiek nie wie nawet, jakie nieszczęście go dotknęło, i nie płacze nad utraconą pełnią. Cieszy się z odzyskanej wolności, która jest wolnością nieistnienia.

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Mikhael 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 224

Napisano 09 sierpień 2010 - 18:06

Co za brednie :D
The stars are not wanted now; put out every one,
Pack up the moon and dismantle the sun,
Pour away the ocean and sweep up the woods;
For nothing now can ever come to any good.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   matrix 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 5539

Napisano 09 sierpień 2010 - 18:09

Tak tez ja pomyslałam Dołączona grafika ty tez nie zagladaj tu ...masz racje...Dołączona grafika
Dołączona grafika
Wszystko nagle przygasło. Wszystko zakrzepło. A człowiek nie wie nawet, jakie nieszczęście go dotknęło, i nie płacze nad utraconą pełnią. Cieszy się z odzyskanej wolności, która jest wolnością nieistnienia.

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   rav 

• robak
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 7027

Napisano 09 sierpień 2010 - 18:39

Otwierania piwa piętką od chleba.
"Jakakolwiek rozmowa z kimś kto nigdy nie cierpiał jest tylko pustą paplaniną" - Emil Cioran
"Jest wiele humorystycznych rzeczy na świecie, a wśród nich myśl białego człowieka, że jest mniej dziki niż inni dzicy ludzie.
" - Mark Twain
"Z wszystkich rzeczy które straciłem w życiu najbardziej tęsknie za rozumem" - Mark Twain
0

#8 Gość_shania_*

Napisano 09 sierpień 2010 - 18:49

To tak samo jak CZEGO MĘSZCZYZNA OD KOBIETY ....
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Beretta 

• Histoire d'une âme
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2816

Napisano 09 sierpień 2010 - 19:41

Wyświetl postUżytkownik shania dnia 09 sierpień 2010 - 18:49 napisał

To tak samo jak CZEGO MĘSZCZYZNA OD KOBIETY ....

Zgodzę się z Shanią. Od kobiet mężczyźni również mogliby się uczyć opanowania i chłodnego podejścia. Bo są sytuacje, gdy facetom puszczają nerwy, a kobiety starają się ich uspokajać. Mężczyźni są równie emocjonalni jak kobiety, ale przeżywają swoje emocje w "zamknięciu przed całym światem" i rzadziej zwierzają się ze swoich stanów emocjonalnych przed kimkolwiek. Kobieta często odczuwa potrzebę podzielenia się swoimi przeżyciami z drugą osobą i dzięki wygadaniu się uspokaja się. Natomiast mężczyzna odwraca uwagę od swoich emocji, nie koncentruje się na nich tak jak kobieta, poszukuje sobie jakiegoś zajęcia ("opracowuje plan działania"), żeby rozproszyć negatywną energię. To jest jego sposób na uspokojenie się.
F60.7 Specyficzne zaburzenia osobowości - Osobowość zależna
F39 Zaburzenia nastroju (afektywne), nieokreślone
Zaburzenia nastroju z elementami lęku społecznego

Dum spiro, spero - Dopóki oddycham, mam nadzieję ---> Moje motto życiowe
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   rav 

• robak
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 7027

Napisano 09 sierpień 2010 - 20:03

Pamiętam ze mnie dziwiło kiedyś to że takie blond dżagi (nie ujmując nic blond dżagom) są na mojej uczelni doktorami matematyki. W wyobrazni widzialem takich docentow jako stetryczalych piernikow (nic nie ujmujac stetryczałym piernikom). Ostatnio dopiero znalazłem wyjaśnienie tej zagadki. Otóż okazuje się kobiety mają w mózgu dodatkowy obszar odpowiedzialny za obliczenia ale...(tak zawsze jest ale) nie potrafią go w większości wykorzystywać. Tak więc nie dość że kobiety mają większą inteligencje emocjonalną to okazuje się że i potencjalnie większe zdolności naukowe wbrew powszechnym stereotypom. Jak panie się nauczą męskiego sposobu myślenia to zrealizują ideał nadczłowieka i to będzie koniec świata jaki znamy :P. Obawiam się czy czarne scenariusze z filmów Machulskiego nie staną się kiedyś rzeczywistościa...chociaż nie za mojego żywota mam taką skromną nadzieję. :P
"Jakakolwiek rozmowa z kimś kto nigdy nie cierpiał jest tylko pustą paplaniną" - Emil Cioran
"Jest wiele humorystycznych rzeczy na świecie, a wśród nich myśl białego człowieka, że jest mniej dziki niż inni dzicy ludzie.
" - Mark Twain
"Z wszystkich rzeczy które straciłem w życiu najbardziej tęsknie za rozumem" - Mark Twain
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   matrix 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 5539

Napisano 09 sierpień 2010 - 20:10

Tak,? widac Allu ze w Tunezji nie byłeDołączona grafika Dołączona grafika s..ha aaahhhhhhhhhai w innych krajach muzułmanskichDołączona grafika
Dołączona grafika

0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Beretta 

• Histoire d'une âme
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2816

Napisano 09 sierpień 2010 - 20:17

Wyświetl postUżytkownik dale dnia 09 sierpień 2010 - 20:03 napisał

Jak panie się nauczą męskiego sposobu myślenia to zrealizują ideał nadczłowieka i to będzie koniec świata jaki znamy

Przepowiednie o końcu świata mówią coś o tym, że świat zanim się skończy zostanie zdominowany przez kobiety, w tym sensie, że mężczyźni będą im podlegać. Inaczej mówiąc, jeśli teraz światem rządzi mężczyzna, w przyszłości będzie nim rządziła kobieta.

Użytkownik Bertha edytował ten post 09 sierpień 2010 - 20:18

0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   rav 

• robak
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 7027

Napisano 09 sierpień 2010 - 20:17

Ja o ostatecznym ogniwie w ewolucji człowieka a wy mi tu o sikaniu :P

Edit.

Nostradamus może miał swoją domine i stąd takie wizje :lol:
" - Mark Twain
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Beretta 

• Histoire d'une âme
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2816

Napisano 09 sierpień 2010 - 21:00

Wyświetl postUżytkownik drej dnia 09 sierpień 2010 - 20:57 napisał

witam ,co się uczyć to mysle , odpoczynku , i doprawiania obiadu , hehe

Nikt tak nie doprawia obiadu jak mężczyzna, co nie? ;) Faceci mają jednak zdolności kulinarne. :)

0

#15 Gość_dream punk_*

Napisano 09 sierpień 2010 - 21:37

Perfekcyjnie możecie od nas nauczyć się perfekcyjnego mycia nóg po szpitalnemu...
Potrzebne są :
Ślina i skarpetka :D
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   matrix 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 5539

Napisano 09 sierpień 2010 - 21:39

Ja tylko dalej bede sie utwierdzac ,dzieki wam w moich schizach ....faceci funkcjonuja tylko dzieki kobietom ..sami sa ...nie wiele warci...Dołączona grafika Dołączona grafika
Dołączona grafika

0

#17 Gość_dream punk_*

Napisano 09 sierpień 2010 - 21:44

Wyświetl postUżytkownik matrix dnia 09 sierpień 2010 - 21:39 napisał

Ja tylko dalej bede sie utwierdzac ,dzieki wam w moich schizach ....faceci funkcjonuja tylko dzieki kobietom ..sami sa ...nie wiele warci...Dołączona grafika Dołączona grafika

Nie ma to jak kobiece samodowartościowanie :lol: :lol: :lol:
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   tadam 

• z dźwigu skoczył nie podskoczył :-) skoczył z dachu i do piachu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Oczekujący
  • Postów 17189

Napisano 10 sierpień 2010 - 03:07

Wyświetl postUżytkownik matrix dnia 09 sierpień 2010 - 21:39 napisał

hehehe to geje chyba padaja jak muchy  :lol:

najbardziej chciałbym być po prostu zwykłym pudełkiem po butach
mamy tylko jedno ciało, które wymaga od nas, abyśmy go nie oszukiwali alice miller
...........................................................................................................
Baza adresów Ośrodków Interwencji Kryzysowej
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   ZIELONOOKA 

• w pogoni za nieznanym
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 1939

Napisano 10 sierpień 2010 - 06:12

ok,to cdn nie bedzie :P

wlejajac ten artykul pomyslalam ze moze niektorzy - w domysle ja - mogliby nauczyc sie czegos co pomogloby w depresji
DOKĄD ZAPROWADZI MNIE PRZESZŁOŚĆ...

czynić dobrze innym służy sobie samemu

z niedostrzegania dobra w dobrym rodzi się smutek...
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Nuria Monfort 

• ......
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 10745

Napisano 10 sierpień 2010 - 08:34

To ja trochę inaczej, to takie tam marzenia senne Nurii Monfort. Cytuję z opowiadania Wojciecha Kuczoka "Widmokrąg":

"Był czujny, wiedział, jakich pytań lepiej nie zadawać, kiedy milczeć, kiedy dotykać, kiedy być i kiedy zniknąć, on to wiedział lepiej ode mnie (...), przy nim byłam pewna, (...) że będzie w takim stopniu, żebym czuła go przy sobie i jednocześnie do niego tęskniła; on po prostu był czujny, tak to najlepsze słowo. Czujny w taki czuły sposób."

"A kiedy jej się pojawiały te nawroty przykre, kiedy zaczynała się wymykać sama sobie, musiałem ją trzymać mocno, chronić musiałem, bo w tych okresach mogła się poobijać o powietrze, (...) trzeba było ją tulić, lekarstwa niepostrzeżenie w soku rozpuszczając, tulić ją, tłumacząc, że wszystko jest w porządku miłosnym raz na zawsze dla nas ustalonym, tulić ją, z ust do ust ten sok psychotropowy podstępnie przelewając, tulić ją, zapewniając, że byliśmy, jesteśmy i będziemy (...)"
:)
"zamieszkałem w lesie,/ponieważ chciałem żyć świadomie.../chciałem czerpać ze źródeł życia całą jego istotę.../odrzucić wszystko co nie było nim,/by w godzinie śmierci nie odkryć,/że nie żyłem..."
- Henry David Thoreau
0

Udostępnij ten temat:

• 5 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »