Depresja.ws - Forum: Psychoterapia grupowa w Warszawie - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Psychoterapia grupowa w Warszawie Oceń temat: -----

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   agaa 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 74

Napisano 03 grudzień 2011 - 17:48

amisia ja nigdy nie brałam udziału w grupowej, ale też słyszałam o samych zaletach. zawsze łatwiej jest wiedząć że ktoś tam Cie wspiera, Ty kogoś i razem walczycie z problemem. też szukam w ramach nfz ale ciężko jest
Niech smutek będzie dla nas kiedyś miłym wspomnieniem. — William Shakespeare
Są noce, gdy przyszłość traci wszelką wagę, a spośród wszystkich jej chwil pozostaje tylko ta, w której postanowimy skończyć z sobą- Emil Cioran
W samotności łatwiej dochodzi się do samouwielbienia, a jednocześnie do skrajnej nienawiści, kończącej się nieraz samobójstwem- Antoni Kępiński — Rytm życia
gg-39668630
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   amisia 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 128

Napisano 03 grudzień 2011 - 20:01

Dzięki za odpowiedź. Jak coś znajdziesz daj znać bo faktycznie na nfz może być problem a prywatnie to hm pewnie drogo wyjdzie. W poniedziałek zadzwonię (może) do jednego ośrodka tylko niestety tam jest odpłatnie ale może chociaż kilka spotkań z psychologiem jakoś mnie podbuduje. Wiem, że prowadzą też grupy ale tylko w konkretnych terminach i trzeba się "wstrzelić".
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Kalina 

• Kalina
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Junior Admin
  • Postów 9816

Napisano 04 grudzień 2011 - 18:46

Wyświetl postUżytkownik Paweł 1983 dnia 16 październik 2011 - 20:50 napisał

szukam terapi dda, sprawdzonej w późnych godzinach popołudniowych, nfz i najlepiej w miare blisko bródna, zna ktoś dobry adres? będe wdzieczny :)

Jagiellońska 34, mają oddział na Łokietka...dowiedz się dokłądnie co i jak na miejscu :) polecam bo dobrzy są :)
Wszystko na NFZ
"I jeśli posiadacie ten rodzaj niezniszczalnego rdzenia, nie tylko pozostanie on z wami na zawsze, ale w waszych najczarniejszych momentach także inni go w was dostrzegą i pomogą wam wyjść cało z opresji[...]"

"Wszystko sprowadza się do tego, żeby stanąć prosto, spojrzeć ludziom prosto w oczy, błysnąć zabójczym uśmiechem i powiedzieć: "Spierdalajcie. Jestem boska."

"Nie wkurzajcie mnie. Kończą mi się miejsca gdzie można ukryć ciała."
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Sukces 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 415

Napisano 14 grudzień 2011 - 23:12

Sprawdź możliwość uczestnictwa w Grupie Otwarcia prowadzonej przez Laboratorium Psychoedukacji. Znam. Mogę z czystym sumieniem polecić. Powodzenia
Dlaczego niszczysz swój Sukces?
www.celsukces.blogspot.com
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Kalina 

• Kalina
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Junior Admin
  • Postów 9816

Napisano 21 luty 2012 - 11:43

Wyświetl postUżytkownik Agata Kowalczyk dnia 20 luty 2012 - 03:06 napisał

WARSZTATY WSPARCIA I MOTYWACJI DO ŻYCIA DLA OSÓB Z ZABURZENIEM DWUBIEGUNOWYM (MANIA I DEPRESJA)
Choroba dwubiegunowa wbrew temu, co może się wydawać osobie nią dotkniętej, nie musi oznaczać zmniejszenia własnej aktywności i stoczenia się na margines życia. Wręcz przeciwnie – może stać się impulsem do istotnych zmian w naszym życiu; zmian, które nie tylko pozwolą nam radzić sobie z trudnościami dnia codziennego, ale także umożliwią nam wspinanie się po drabinie szczęścia.

Jeśli tylko dasz sobie szansę, możesz odmienić siebie i swoje życie. Zapraszam na moje warsztaty.

CELE SPOTKAŃ:

- nauczenie się dostrzeżenia i radzenia sobie z pierwszymi symptomami choroby
- weryfikacja oczekiwań względem lekarzy i terapeutów (co, jak i kiedy zaczyna funkcjonować, czego się wystrzegać, itd.)
- omówienie przebiegu depresji i manii
- uświadomienie sobie stymulacji psychologicznej w dochodzeniu do rozwiązań naszych problemów
- nauczenie się odkrywania sensu i szczęścia w pozornie beznadziejnych sytuacjach
- omówienie metod leczenia zaburzenia
- poszukiwanie motywacji do dalszych działań i walki z chorobą
- uświadomienie sobie pułapek manii i roli prowokowanego smutku jako środka zaradczego
- nauczenie się optymistycznego podejścia do życia
- nauczenie się technik mogących poprawić jakość naszego życia.

FORMY PRACY:

W ramach warsztatów będziemy dyskutowali na temat naszych problemów, pozornych ograniczeń i możliwości znajdowania najlepszych rozwiązań. Oprzemy się na literaturze poświęconej chorobie dwubiegunowej, jak również tej poświęconej zmianie naszego życia i poszukiwaniu szczęścia.
Będziemy, w razie chęci grupy, pracowali poprzez dramę i inne formy artystycznej ekspresji.

O mnie:

Agata Kowalczyk – magister; dramatopisarz, anglista, pedagog, kulturoznawca. Ukończyłam studia na uczelniach londyńskich, jak i warszawskich. Uczestniczyłam w kursach psychologii biznesu i podstaw psychologii. Mój obszar zainteresowań koncentruje się na psychologii, szczególnie zaburzeniu afektywnym dwubiegunowym.
Prowadzę grupy wsparcia dla osób z depresją i manią.
Spotkania odbywałyby się raz w tygodniu, po godzinie 18-ej, w centrum Warszawy.
Koszt: 40 zł za 1,5 godziny (160 zł miesięcznie).

Zgłoszenia: Agata Kowalczyk, agata.witemi@gmail.com, 792 888 680.

"I jeśli posiadacie ten rodzaj niezniszczalnego rdzenia, nie tylko pozostanie on z wami na zawsze, ale w waszych najczarniejszych momentach także inni go w was dostrzegą i pomogą wam wyjść cało z opresji[...]"

"Wszystko sprowadza się do tego, żeby stanąć prosto, spojrzeć ludziom prosto w oczy, błysnąć zabójczym uśmiechem i powiedzieć: "Spierdalajcie. Jestem boska."

"Nie wkurzajcie mnie. Kończą mi się miejsca gdzie można ukryć ciała."
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2