Depresja.ws - Forum: Forumowe odchudzanie :) - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 50 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Forumowe odchudzanie :) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 9512

Napisano 15 marzec 2010 - 09:08

No więc kto chce stracić kilogramy niech pisze :)

Wiktoria-20 kg w dół:)

Mam nadzieje ze moderom nie bedzie przeszkadzał ten wątek i go nie usuną:)
JESTEM ~~ Jaka jestem....SZANUJĘ-Tych którzy szanują mnie i szanują siebie...POTRAFIĘ-Wybaczyć...
NIE UMIEM ~~ Zapomnieć krzywdy...UFAM-Chyba trochę za często...NIENAWIDZĘ ~~ Kłamstwa...UCZĘ SIĘ-Na własnych błędach..
POPEŁNIAM-Czasem fatalne błędy...CIERPIĘ-Gdy ktoś mnie rani...CIESZĘ SIĘ ~~ Że są ludzie na których mogę polegać...
MOJE ŻYCIE ~~ To ciągłe czekanie...NIGDY NIE ZAPOMNĘ O TYCH-którzy są obok mnie,bez względu na wszystko...
KIEDYŚ ~~ Zostanie po mnie tylko kilka prostych słów i starych fotografii...MUSZĘ-Żyć mimo wszystko...
0

#2 Gość_yasriria_*

• Grupa: Gość

Napisano 15 marzec 2010 - 09:13

Ja chcem :)
Nie wiem ile, waga mój wróg :huh: ale myślę że też w optymistycznej wersjii koło 20kg
Z tego co czytałam, przechodzimy na dietę proteinową, tak?
No cóż, to powodzenia wszystkim, również sobie ;)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   molenka 

• Molly
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 6501

Napisano 15 marzec 2010 - 09:26

ja też chcę schudnąć,

co prawda przez depresję już schudłam nieco, ale mam jeszcze trochę "zapasów" z przeszlości ;)

na razie jakieś 5 kg wystarczy
Ars longa, vita brevis

PAJACYK - kliknij
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#4 Gość_dream punk_*

Napisano 15 marzec 2010 - 09:30

ja schudłem 17 kila,ale też kce schudnąć jakieś 5-7 kila jeszcze... :)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9512

Napisano 15 marzec 2010 - 09:36

Użytkownik dream punk dnia 15 marzec 2010 - 09:30 napisał

ja schudłem 17 kila,ale też kce schudnąć jakieś 5-7 kila jeszcze... :)

Dream jak tego dokonałes?w jakim czasie?bo ja chce juz,jak najszybciej...Tylko nie mów ze jadłes same jabłka :P

Nwalme ja niestety nie mam blisko ani basenu,ani nic z rzeczy które wymieniłas i dojazdy tez nie wchodza w grę,tylko rower,biegi...
JESTEM ~~ Jaka jestem....SZANUJĘ-Tych którzy szanują mnie i szanują siebie...POTRAFIĘ-Wybaczyć...
NIE UMIEM ~~ Zapomnieć krzywdy...UFAM-Chyba trochę za często...NIENAWIDZĘ ~~ Kłamstwa...UCZĘ SIĘ-Na własnych błędach..
POPEŁNIAM-Czasem fatalne błędy...CIERPIĘ-Gdy ktoś mnie rani...CIESZĘ SIĘ ~~ Że są ludzie na których mogę polegać...
MOJE ŻYCIE ~~ To ciągłe czekanie...NIGDY NIE ZAPOMNĘ O TYCH-którzy są obok mnie,bez względu na wszystko...
KIEDYŚ ~~ Zostanie po mnie tylko kilka prostych słów i starych fotografii...MUSZĘ-Żyć mimo wszystko...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Łzy 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 201

Napisano 15 marzec 2010 - 09:42

Przez depresję schudłam 10 kg ale jeszcze bym mogła schudnąć. Optymalną wagę jaką chcę osiągnąć to 55 kg czyli jeszcze 8kg mi zostało do zrzucenia :rolleyes:
Jeżeli w Życiu są piękne tylko chwile... to niech te chwile powrócą.

Czasami milczenie jest najgłośniejszym wołaniem o pomoc.
0

#7 Gość_dream punk_*

Napisano 15 marzec 2010 - 09:43

Użytkownik Wiktoria dnia 15 marzec 2010 - 09:36 napisał

Dream jak tego dokonałes?w jakim czasie?bo ja chce juz,jak najszybciej...Tylko nie mów ze jadłes same jabłka :P

Nwalme ja niestety nie mam blisko ani basenu,ani nic z rzeczy które wymieniłas i dojazdy tez nie wchodza w grę,tylko rower,biegi...

JA szybko potrafię schudnąć i przytyć jednocześnie ...U mnie to była kwestia dwóch trzech miesięcy...
Jem jeden posiłek dziennie(normalny)reszta to jabłka :P i cytrusy...
Nie pije alko...
I to wszystko chyba...
A i ruchu mam mało ,ale to pewnie zauważyłaś po czestotliwości z jaką jestem na forum...
Jak nie dowierrzasz to wyśle foto jak wyglądałem jeszcze w wakacje zaszłoroczne :D
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   molenka 

• Molly
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 6501

Napisano 15 marzec 2010 - 09:58

nie wiem, ile mi spadło - nie mam wagi

ale na pewno nie dlatego, że się więcej ruszałam - raczej mniej żarłam, no i przestałam pić piwo

a, no i słodyczy nie przestałam jeść, wręcz przeciwnie

to dziwne, że schudłam (cukrzycy nie mam)...
Ars longa, vita brevis

PAJACYK - kliknij
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   molenka 

• Molly
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 6501

Napisano 15 marzec 2010 - 10:03

moja znajoma schudła z książką "Nie potrafię schudnąć"
czytałam ją, ale nie mam silnej woli ani grama, żeby trzymać się diety spisanej gdzieś :(

postanowiłam jednak zacząć ćwiczyć wraz z moją córką, mam takie zestawy ćwiczeń plus jogę odchudzającą
do tego dieta NŻT i mam nadzieję jakoś pójdzie :)
Ars longa, vita brevis

PAJACYK - kliknij
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Kalina 

• Kalina
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Junior Admin
  • Postów 9386

Napisano 15 marzec 2010 - 10:07

Użytkownik Wiktoria dnia 15 marzec 2010 - 09:08 napisał

Mam nadzieje ze moderom nie bedzie przeszkadzał ten wątek i go nie usuną:)

Wiki...co za pomysł...? :)
"I jeśli posiadacie ten rodzaj niezniszczalnego rdzenia, nie tylko pozostanie on z wami na zawsze, ale w waszych najczarniejszych momentach także inni go w was dostrzegą i pomogą wam wyjść cało z opresji[...]"

"Wszystko sprowadza się do tego, żeby stanąć prosto, spojrzeć ludziom prosto w oczy, błysnąć zabójczym uśmiechem i powiedzieć: "Spierdalajcie. Jestem boska."

"Nie wkurzajcie mnie. Kończą mi się miejsca gdzie można ukryć ciała."
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9512

Napisano 15 marzec 2010 - 11:01

Użytkownik Kalina dnia 15 marzec 2010 - 10:07 napisał

Wiki...co za pomysł...? :)

A tak sobie przez chwilę pomyślałam bo to forum o depresji i moze komuś by przeszkadzało ;)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Kleopatra 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 91

Napisano 15 marzec 2010 - 11:02

Ja już schudłam ok. 10 kg dietą 1000 kcal, polecam :)Myślę jeszcze o zrzuceniu 8 kg, tak aby ważyć 50 kg (wzrost 158 cm).
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Kalina 

• Kalina
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 9386

Napisano 15 marzec 2010 - 11:05

Depresja to też ludzie :) Żyją, jedzą...chudną, tyją. Wiesz, jak ktoś ma zaburzenia jedzenia to i tak musi być pod opieką terapeuty, jeśli nie jest to i tak za to już odpowiedzialności nie bierzemy...wchodzi na własną odpowiedzialność :)
"I jeśli posiadacie ten rodzaj niezniszczalnego rdzenia, nie tylko pozostanie on z wami na zawsze, ale w waszych najczarniejszych momentach także inni go w was dostrzegą i pomogą wam wyjść cało z opresji[...]"

"Wszystko sprowadza się do tego, żeby stanąć prosto, spojrzeć ludziom prosto w oczy, błysnąć zabójczym uśmiechem i powiedzieć: "Spierdalajcie. Jestem boska."

0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9512

Napisano 15 marzec 2010 - 11:07

Użytkownik dream punk dnia 15 marzec 2010 - 09:43 napisał

JA szybko potrafię schudnąć i przytyć jednocześnie ...U mnie to była kwestia dwóch trzech miesięcy...
Jem jeden posiłek dziennie(normalny)reszta to jabłka :P i cytrusy...
Nie pije alko...
I to wszystko chyba...
A i ruchu mam mało ,ale to pewnie zauważyłaś po czestotliwości z jaką jestem na forum...
Jak nie dowierrzasz to wyśle foto jak wyglądałem jeszcze w wakacje zaszłoroczne :D

Jeden posiłek dziennie??o to nie dla mnie,jak nie zjem słabo sie czuję...jabłka tez jem:)
tez nie piję:)alkoh oczywiscie...
ruchu az tak mało nie mam,bo biegam z góry na dół po schodach w miedzy czasie jak pisze na forum bon zawsze cos jest do zrobienia na dole...

Ale o fotkę poproszę ;)

Teraz wcinam sniadanie:jogórt musli 200g-92 kcal+fitella,musli chrupkie(dodałam do jogórtu)100 kcal razem 192 kcal-za duzo??
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Kalina 

• Kalina
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 9386

Napisano 15 marzec 2010 - 11:16

Wiki, my nie możemy jednego dziennie :) My musimy 5 małych dziennie :) Zresztą każdy tak powinien

I jedno, mam koleżankę narzeka na wagę (coś ok 100kg), ale dla mnie 2 naleśniki z serem to obiad...a dla niej to przekąska, naleśniki to nie obiad a cisto czy drożdżówka nie posiłek. A to jednak jest posiłek :) Soki zagęszczone typu "Kubuś" mają dużo cukru i kalorii, też się to liczy jako coś w rodzaju posiłku i jeśli pijemy go między śniadaniem a drugim śniadaniem, to na drugie śniadanie jemy tylko jabłko :)

0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   sianek 

• furia
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 1558

Napisano 15 marzec 2010 - 11:25

Z liczeniem kalorii można wpaść w pułapkę..... w zależności od tego co jesz Twój organizm mniej lub bardziej się męczy nad przyswojeniem tych kalorii.
Najlepiej jest z cukrami - 7% czyli jak zjesz 100 kcal cukru to twoj organizm jednocześnie spali 7 kcal by je strawić - czyli przyswoisz 93 kcal. Dla tłuszczów to 12%, a dla białek 30%.
Więc to czy zjesz 100 kcal - powiedzmy cukierka, a 100 kcal chudego mięska ... to całkiem rózna sprawa bo z cukierka pójdzie Ci w bioderka 93 kcal a z mięska tylko 70 kcal.

Pozdrawiam.

Użytkownik sia edytował ten post 15 marzec 2010 - 11:25

w czterech ścianach własnych marzeń dopadnie Cię biała śmierć...

też drzewo zasadziłam http://sianek.posadzdrzewo.pl :)

17366539 gadu
0

#17 Gość_łezka1_*

Napisano 15 marzec 2010 - 11:34

no i ja przybiegłam...... ja może jakies 20 w dol ////oj jak bym chciala:rolleyes:zacznę od diety proteinowej....
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Kalina 

• Kalina
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 9386

Napisano 15 marzec 2010 - 11:35

Dla mnie jednak dieta Monigniaca jest najfajniejsza, najprostsza i daje mi poczucie,że mogę jeść co lubię

http://dietamm.com/
http://zdrowie.gazet...82,2155854.html
http://www.gotowanie.v9.pl/diety/5.php
http://www.przepisy-...ieta-montignaca

Ja zapamiętałam najważniejsze...nie jeść ziemniaków, nie jeść białego pieczywa, nie marchewce gotowanej...jeść makaron al dente, i pamiętać,że ryż wcale taki dietowy nie jest. Osobiście na tej diecie schudłam kiedyś ponad 20kg. Była ona sposobem życia nie dietą. Niestety stres, hormony i szlag trafił sporo bo tyłam z powietrza. Teraz schudłam 10 kg. A mimo jej stosowania pozwalam sobie (wówczas też tak robiłam i chudłam), na chleb biały, czasem na ziemniaki - ale jest zima (dobre wytłumaczenie :P ). Polecam tę dietę

0

#19 Gość_shania_*

Napisano 15 marzec 2010 - 11:36

Super temat. Ja od dziś właśnie zaczynam sie odchudzać tzn więcej wysiłku z siebie wydawać i jesc rozsądnie z głową.

Wiem jedynie że mózg musi wiedzieć że zawsze będzie nakarmiony i nie będzie głodowania bo wtedy i wode przerabia na zapasy w ciele więc jemy często a malutkie porcje i pijemy 2 litry wody. START KARINA  to było dla mnie.

0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Kalina 

• Kalina
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 9386

Napisano 15 marzec 2010 - 11:43

Wiki, w sumie nasz przepuklina może nam pomóc :) widzisz, ona nie pozwala dużo zjeść na raz...czyli mamy już jakiś plus jej posiadania ;)

Wiki ten temat to naprawdę fajny pomysł :)

0

Udostępnij ten temat:

• 50 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »