Olanzapina
Napisano 23 luty 2010 - 18:48
Czy ktoś odstawiał w porozumieniu z psychiatrą Olanzapinę? Jak przebiegało zmniejszanie dawek?
Napisano 23 luty 2010 - 19:32
W każdym razie to był tylko lek dodatkowy. Teraz chciałbym go bezpiecznie odstawić, bo nie pomaga.
Napisano 19 marzec 2010 - 08:54
Użytkownik Wildhoney dnia 23 luty 2010 - 20:54 napisał
Przytępia to za mało powiedziane. Moją przygodę z Olanzapinum(Zalasta) zacząłem w 2006 roku i trwała rok
Napisano 21 marzec 2010 - 10:22
Bardzo silny lek psychotropowy, kolega chciał przetestować i wziął ponad 20tabletek jednorazowo, mówi że zachowywał się jak czubek, mówił coś niezwięźle i bez sensu wpatrzony w jeden punkt.
Napisano 02 maj 2010 - 09:20
http://www.projectalone.blogspot.com/
Napisano 05 sierpień 2010 - 13:58
Napisano 31 lipiec 2011 - 07:55
Pierwszy raz z olanzapiną zetknęłam się, gdy miałam 16 lat. Wówczas wzięłam lek zawierający tę substancję czynną, o nazwie Zalasta. Efekty działania tragiczne. Jedna tabletka tak mnie zwaliła z nóg, że przespałam całą sobotę i pół niedzieli.
Od 2 dni biorę Zolafren, inny lek zawierający olanzapinę. Cierpiałam na straszne ataki histerii, które zostały wyeliminowane dzięki zażywaniu Zolafrenu. Już nie zamęczam moich bliskich krzykami, przekleństwami i darciem się niczym opętana. Poza tym zauważyłam, że lek poprawił moją koncentrację i procesy myślowe. Jestem wyciszona, nie czuję niepokoju. Czuję się dobrze, mam lepszy nastrój, a dotychczasowe zmartwienia mnie opuściły. Ponadto moja mania prześladowcza mniej daje mi się we znaki niż przedtem. I jeszcze jedno: jest bardziej aktywna w ciągu dnia.
Nie wiem jak to się stało, że olanzapina działa na mnie tak dobrze. Dobór leku okazuje się kwestią indywidualną, chociaż moja pani doktor powiedziała, że lek ten (czyli Zolafren) cieszy się popularnością wśród psychiatrów, którzy chętnie go stosują. Ale czy popularność danego leku wśród psychiatrów świadczy o jego skuteczności? No cóż, pytanie retoryczne.
Edit
Jeszcze moja pani doktor twierdzi, że olanzapinę nie tyko stosuje się w przypadkach psychozy (m. in. schizofrenii), ale stosuje się ją również w depresjach i problemach lękowych. Więc, lepiej się nie kierować tym, co jest napisane na ulotce dołączonej do leku, bo olanzapina jest lekiem o szerokim spektrum działania obejmującym psychozy, nerwice i depresje.
Użytkownik Bertha edytował ten post 31 lipiec 2011 - 08:04
F39 Zaburzenia nastroju (afektywne), nieokreślone
Zaburzenia nastroju z elementami lęku społecznego
Dum spiro, spero - Dopóki oddycham, mam nadzieję ---> Moje motto życiowe
Napisano 30 wrzesień 2011 - 06:38
Napisano 09 październik 2011 - 13:00

Pomoc