zacząłem od 20 mg rano, ale chciałbym dojść do takiej dawki, przy której działanie leku będzie najbardziej efektywne. Naturalnie nie chodzi mi o ulotkowe porady, ale o te praktyczne.
Pozdrawiam i czekam na wiadomość.
Strona 1 z 1
jaka jest skuteczna dawka bioxetinu/prozacu/ w celu schudnięcia ?
Napisano 29 listopad 2009 - 15:33
Ja brałam w ostatniej fazie 3 tabletki Bioxetinu i nie pomogły mi mniej jeść czy schudnąć. Na niektórych Bioxetin działa na schudnięcie, na innych (w tym na mnie) - nie.
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
Psalm 17,8
Napisano 29 listopad 2009 - 20:07
Przecież to są leki na depresję i nie powinno ich się używać w celu schudnięcia
Napisano 29 listopad 2009 - 20:34
Infernus napisał:
Przecież to są leki na depresję i nie powinno ich się używać w celu schudnięcia
poczytaj ulotkę i pogadaj z lekarzami
Pozdrawiam.
Napisano 29 listopad 2009 - 23:38
...no juz chyba was pogieło do kwadratu!!!!Bedziecie wpiprzac leki zeby schudnac, a wziac sie do roboty, mniej żrec i zacząc sie ruszac, osobiscie czuje sie urazona, ze na tym forum podejmuje sie takie tematy!Wy chyba nie macie innych problemów,moze jakby jeden z drugim przezył choc jeden atak depresji taki trwajacy kilka miesiecy to inaczej podszedł by do zycia. MOI DRODZY W ZYCIU NIC NIE PRZYCHODZI ŁATWO!!!!UWAZACIE ŻE JAK OSZUKACIE LEKAMI APETYT TO BEDZIE TO CHUDNIĘCIE LATWE I PRZYJEMNE????A CO POTEM???? CAŁE ZYCIE BEDZIECIE JESC TE TABLETECZKI, NIE MA CO SIE OSZUKIWAC JAK TYLKO ODSTAWICIE PROCHY, GŁÓD POWRÓCI, NADROBICIE STRACONE KILOGRAMY Z NAWIAZKĄ, SKAD TO WIEM???? Z DOSWIADCZENIA I TYLE!!! TAK ZE PUKNIJCIE SIE NAJPIERW W GŁÓWKI I POMYŚLCIE(ja tyje prze antydepresanty, po prostu zwieksza mi sie łaknienie i zmniejsza przemiana materii, i co??? walcze kazdego dnia ze sobą zeby mniej wcinac a leki brac muszę, bo bez nich oczywiscie natychmiastowo chudne ale co z tego,że będę szczupła jak moje zycie stanie sie piekłem.....pozdrawiam
eva
eva
Napisano 30 listopad 2009 - 17:28
andello napisał:
poczytaj ulotkę i pogadaj z lekarzami
Ulotkę przeczytałem, gadałem z lekarzem i z obydwu źródeł dowiedziałem się, że to są LEKI NA DEPRESJĘ, NERWICĘ itp. a nie jakieś preparaty na odchudzanie. Poza tym zgadzam się z Evą.
Napisano 01 grudzień 2009 - 21:59
prozac nie zmienia łaknienia.
chociaż niektóre bardzo minimalizują apetyt to fakt
chociaż niektóre bardzo minimalizują apetyt to fakt
nie zamierzam cię truć pigułkami ze słów. nie potrafię uchronić od smutku.
Napisano 01 grudzień 2009 - 22:40
prozac-bioxetin-"Lek wykazuje działanie przeciwdepresyjne poprzez wpływ na przekaźniki między komórkami w układzie nerwowym. Lek stosowany jest w leczeniu chorób psychicznych oraz stanów depresyjnych z zahamowaniem psychoruchowym w przebiegu różnych chorób. Znalazł również zastosowanie w leczeniu bulimii -- przez łagodzenie objawów ,,wilczego" głodu."
Pozdrawiam.
Napisano 02 grudzień 2009 - 14:46
anorektyczna, chcesz schudnąć czy bulimiczka? raczej nie sądzę, że bulimia. dlaczego? bo wiedziałabyś, że to ma podłoże emocjonalne i leki antydepresyjne mają na celu zahamować napady braku kontroli nad sobą, a nie zmniejszać apetyt
nie zamierzam cię truć pigułkami ze słów. nie potrafię uchronić od smutku.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc