Właśnie dziś zaczynam leczenie nowym lekiem - Zypsilą w dawce 80 mg na noc.
Mało informacji jest o tym leku w internecie. Nawet na tym forum. Liczę na relację Waszych doświadczeń z tym neuroleptykiem.
Dodam, że, oprócz tego nowego specyfiku, biorę Velafax (Venlafaxinum) 75 mg i Olzapin (Olanzapinum) 5 mg. Doraźnie: Nasen i Cloranxen.
Dzięki za pomoc!
Strona 1 z 1
Ziprasidonum/Ziprasidon (Zeldox, Zypsila)
Napisano 17 listopad 2009 - 21:16
Zeldox - ja nie mogę brać, miałem brać 1 rano... po zarzyciu po ok. godzinie pojawia się nieodparta chęć spania nie do powstrzymania, gdziekolwiek nie znajdowałem się to myślałem tylko o spaniu i o tym żeby zasnąc powstrzymywanie się od tego sprawiało swego rodzaju ból...musialem odstawić.
"Śmierć rozwiązuje wszystkie problemy - nie ma człowieka, nie ma problemu." - Józef Stalin
Napisano 17 listopad 2009 - 21:41
Właśnie dlatego mam brać go na noc.
Jestem po niespełna dwóch godzinach od zażycia - senność na maksa, ledwo kontaktuję.
Jestem po niespełna dwóch godzinach od zażycia - senność na maksa, ledwo kontaktuję.
Mój blog: Luckrownia
dodaj luckru
z plazmy białek,
pudru cukru
dodaj luckru
z plazmy białek,
pudru cukru
Napisano 17 listopad 2009 - 22:29
Ja zażywam Zeldox w max. dawce (2 razy dziennie po 80 mg). To bardzo dobry i nowoczesny lek, nie mam żadnych efektów ubocznych. Senność powinna ustąpić w miarę brania leku, przynajmniej tak było w moim przypadku. Pozdrawiam
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
Psalm 17,8
Napisano 17 listopad 2009 - 22:57
Luc napisał:
Właśnie dlatego mam brać go na noc.
No widzisz...a mi lekarka powiedizała , że musze brac rano...dziwne to jest...bo jakbym miał brać na noc to było by ok.
"Śmierć rozwiązuje wszystkie problemy - nie ma człowieka, nie ma problemu." - Józef Stalin
Napisano 20 listopad 2009 - 20:16
Cytat
No widzisz...a mi lekarka powiedizała , że musze brac rano...dziwne to jest...bo jakbym miał brać na noc to było by ok.
Dziwne, mnie ten lek strasznie zamula i mam jakieś problemy z "nabieraniem powietrza" przy zasypianiu...
dodaj luckru
z plazmy białek,
pudru cukru
dodaj luckru
z plazmy białek,
pudru cukru
Napisano 20 listopad 2009 - 20:20
Zamula strasznie... i jak zasyp[iałem po jego zażyciu... strasznie długo się wybudzałem...
Napisano 14 grudzień 2009 - 19:11
Pimpek napisał:
Zamula strasznie... i jak zasyp[iałem po jego zażyciu... strasznie długo się wybudzałem...
Powiem Ci, że już jest lepiej... Nie zwala tak szybko i na tak długo z nóg... Nawet potrafię mieć bezsenność po nim.
dodaj luckru
z plazmy białek,
pudru cukru
dodaj luckru
z plazmy białek,
pudru cukru
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc