"Słowa to zapisane na papierze łzy. Łzy to słowa, które trzeba uronić. Bez nich radość traci swój blask, a duszę przejmuje bezbrzeżny smutek."
Alef Paulo Coelho
-
23 stron
- « Pierwsza
- ←
- 21
- 22
- 23
cytaty, motta, sentencje
Napisano 11 maj 2012 - 19:31
Nie oglądaj się za siebie bo Ci z przodu ktoś przy*****. Jest jeszcze coś takiego jak lojalność, przynajmniej między niektórymi ku*****. Być czystym to się nie ześwinić.
Napisano 11 maj 2012 - 19:36
"Arogancja potrafi dodawać otuchy – przekonanie, że jest się pąkiem mądrości wykwitającym na stercie łajna głupoty, bywa emocjonalną izolacją. Ale to ryzykowne urojenie prowadzi do nieprzygotowania, nagłej utraty równowagi, kiedy rzeczywistość wali się człowiekowi z trzaskiem na głowę i inteligencja przestaje wystarczać"
Jonathan Carroll
Jonathan Carroll
Nie oglądaj się za siebie bo Ci z przodu ktoś przy*****. Jest jeszcze coś takiego jak lojalność, przynajmniej między niektórymi ku*****. Być czystym to się nie ześwinić.
Napisano 11 maj 2012 - 19:39
"Nigdzie nie jesteśmy bardziej samotni, niż leżąc w łóżku, z naszymi tajemnicami i wewnętrznym głosem, którym żegnamy lub przeklinamy mijający dzień."
Jonathan Carroll
Jonathan Carroll
#0 Bot Reklamowy
Napisano 14 maj 2012 - 19:15
Jeśli życie daje ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Gdy wszystko skończy się jak myślałem
Wsyp mnie do ziemi, stąd przyjechałem
Napisano 16 maj 2012 - 20:08
Myśli, których się nie zdradza, ciążą nam, zagnieżdżają się, paraliżują nas, nie dopuszczają nowych i w końcu zaczynają gnić. Staniesz się składem starych śmierdzących myśli, jeśli ich nie wypowiesz.
[E.E.Schmitt-"Oskar i Pani Róża"]
[E.E.Schmitt-"Oskar i Pani Róża"]
No a życie... jakie życie?
Poprzerywana linia na dłoniach.
Poprzerywana linia na dłoniach.
#0 Bot Reklamowy
Napisano wczoraj, 14:34
uśmiech nic nie waży a tak ciężko jest niekiedy nosić go na twarzy
Gdy wszystko skończy się jak myślałem
Udostępnij ten temat: