UZALEŻNIENIE OD CLONAZEPAMU
Napisano 17 wrzesień 2009 - 17:06
Próbowałem nie brać paropmercku ale nie da rady nie mogę bo mój organizm się domaga i koniec. Jeśli ktoś ma podobny problem albo miał też z innymi lekami to zapraszam albo na forum albo na gg aby dokładniej podyskutować o lekach jak ktoś ma ochotę w ogóle i też pogadać o życiu przy przyjmowaniu leków. Pozdrawiam!
Napisano 17 wrzesień 2009 - 17:07
Napisano 17 wrzesień 2009 - 20:03
jeśli mowa o odstawieniu to odstawienie trwa na ogół bardzo długo i stopniowo.
może i uzależniają, ale ważne by pomagały i pozwoliły poskładać swoje życie w kupę. lepiej męczyć się z uzależnieniem od leków i odstawianiem niż z silną depresją.
Napisano 18 wrzesień 2009 - 11:35
HERY NIE BIORE JUZ PRAWIE 10 lat a sama mysl O KLONACH dostaje sraczki(taka mam na nie ochotę)
Napisano 18 wrzesień 2009 - 11:37
Napisano 18 wrzesień 2009 - 21:40
a to pierdolę, że w znacznej części przypadków nie wykorzystanie silnych antydepresantów sprawi, że osoba mając myśli samobójcze w końcu pójdzie z prądem i samobójstwo popełni nie będąc w stanie ogarnąć swoich myśli. więc na pytanie co jest lepsze- uzależnienie od dragów czy śmierć, sory, ale stwierdzę, że to pierwsze.
antydepresanty to swego rodzaju legalne narkotyki, więc oczywiście jeżeli da się uniknąć ich zażywania to świetnie, ale jestem przeciwna hasłom `tego nie łykaj to złe, ja łykałem i mówię, że złe, bo wiem`
trzeba iść zasadą wybierania mniejszego zła.
i tak wyjedź mi tu proszę z tekstami jak to nic nie wiem, bo ty wiesz lepiej, a ja pierdolę.
Napisano 18 wrzesień 2009 - 22:03
Napisano 19 wrzesień 2009 - 14:02
Pytasz czy jestem szczesliwa? Tak, na swoj sposob jestem...
Napisano 19 wrzesień 2009 - 14:49
Napisano 19 wrzesień 2009 - 19:16
Napisano 02 październik 2009 - 15:26
ELLA współczuję, ale myślę że to nie do końca Twoja wina, 15 lat temu jak zaczynałaś brać zapewne byłaś nieświadoma tego co czynisz. Internetu nie było, ludzie słuchali lekarzy, brali i się uzależniali.
A tak swoją drogą, spróbował bym Lorafenu, nie chciał by się ktoś wymienić? mam 26kapsów Tranxenu który na mnie nie działa-chętnie zrobił bym wymianę.
Napisano 02 październik 2009 - 16:01
Wcale to nie moja wina czułam sie po nim super ,zadnych objawów ubocznych,niczym tabletka szczęścia...ale na czym zakończyłam na ,,ćpaniu,,niestety tak zyje już dawki normalne nie działają,żeby jakos funkcjonowac musze sie poprostu ,,nacpać,,.Niekiedy biorę normalna dawkę.Mimo wszystko odzyskałam chęc życia,jakos normalnie się zachowuje,nie izoluje sie tak na 100%od ludzi.Wiesz najwazniejsze jest by mieć świadomość czym jest depresja,jak mozna z nia żyć itd.Ja byłam nieuswiadomiona zupełnie,kiedys nawet ulotek nie dawali do leku??
Pozdrawiam i nie myśl o lorafenie....
Napisano 02 październik 2009 - 19:14
ale ja chciałbym tylko doraźnie, w razie trudnych chwil. Ostatnio raz na jakiś czas mam Afobam który b. dobrze na mnie działa, chciałbym wypróbować coś jeszcze aby mieć porównanie. Kolega mówił że Lorafen jest fajny 8-)
Na punkcie benzo jestem bardzo przewrażliwiony tzn. na punkcie uzależnienia, biorąc raz na jakiś czas nie ma mowy o uzależnieniu fizycznym, a dzień w dzień nigdy nie będę brał i nie brałem.
Napisano 03 październik 2009 - 01:33
ja bralam kiedys afobam przez 2 miesiace non - stop. i co?
nic, zadnego uzaleznienia.
troszke tylko sie obawialam czy jak nie odstawie nie wroca czasem moje stany lekowe.
ale nie wrocily.
poza tym, z tego co tu piszecie te leki musza faktycznie jakos na was mega dobrze dzialac skoro sie uzalezniacie.
ja (w tym roku), bralam afobam doraznie i tez sie nie uzaleznilam.
nie rozumiem tego naprawde.
ale z drugiej strony mysle ze lepsze uzaleznienie od leku niz ciagle mega zle sampoczucie.
Napisano 03 październik 2009 - 01:36
ja dostalam afobamu 0,25 mg i to POLOWKE tabletki.
zaznaczam.
i to ze spokojem wystarczylo by sie wyciszyc. poza tym, nie wiem jak wy, ale jak bralam ta polowke to ona moze nie uleczala. ale pomagala na pewno na dluzej niz 1 dzien.
clonazepam wlasnie mam zaczac brac. ale pieprze czy sie uzaleznie. wole cpac to niz nie cpac i tkwic w syfie
Napisano 03 październik 2009 - 10:13
mirabell Afobam zawiera Alprazolam który jest b. mocny ale krótko działa. Po 12 godz już go nie ma. Zresztą zobacz sobie http://www.benzo.org...man/bzcha01.htm tu masz czasy działania poszczególnych benzo. Z Afobamem trzeba być ostrożnym.
Ja póki co brałem kilka razy 2 tabletki po 0,25 i działało fajnie, jakiś tam stresik był ale czułem się świetnie. Następnym razem jak będzie potrzeba brania spróbuje 3 kapsów.
Napisano 03 październik 2009 - 11:34
Napisano 03 październik 2009 - 13:15
WOLGgang napisał:
COOOOOOOOO po 2 tabletki?dlaczego tak duzo?ja bralam POLOWKE.halooooooo
Napisano 03 październik 2009 - 13:32
jak bierzecie apap, to nie czytacie o nim wszystkiego w internecie, prawda?
celem jest by glowa przestala bolec.
i tak powinno byc z innymi lekami

Pomoc