Depresja.ws - Forum: Kiedy powiem sobie dość... - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 91 stron +
  • « Pierwsza
  • 89
  • 90
  • 91
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Kiedy powiem sobie dość... Oceń temat: -----

#1801 Użytkownik nie jest zalogowany   game_over 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 140

Napisano 08 listopad 2010 - 17:38

To ciekawe, mi też. Kłuje mnie w kolanie, nie chcę straszyć, to może być chondromalacja.

Ja przeciążałem nogi przez lata, bieganie, wysiłek, chodzenie po 10 i więcej km dziennie, 12 h pracy stojącej. Do tego dołóżmy STRES i depresję, oraz samotność, i wszystko się podwaja. Tzn. jeden zachoruje na .... w wieku 55 lat, a ten żyjący w stresie 20 lat wcześniej.

Ja sobie postanowiłem, że na razie się nie wieszam ani nie truję. Jednak są pewne schorzenia które będę musiał zakończyć rozwiązaniem radykalnym. Są to: oślepnięcie, rak, amputacje, niedołężność (czyli np. zniszczone kolano że nie będę mógł biegać czy tańczyć), stwardnienie rozsiane, alzheimer, nerki (konieczność dializ), cukrzyca, inne choróbska wymagające opieki osób trzecich.
0

#1802 Użytkownik nie jest zalogowany   Ancik 

• Ania, nie Ela !!!
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 6576

Napisano 08 listopad 2010 - 17:55

Wyświetl postUżytkownik game_over dnia 08 listopad 2010 - 17:38 napisał

To ciekawe, mi też. Kłuje mnie w kolanie, nie chcę straszyć, to może być chondromalacja.

Ja przeciążałem nogi przez lata, bieganie, wysiłek, chodzenie po 10 i więcej km dziennie, 12 h pracy stojącej. Do tego dołóżmy STRES i depresję, oraz samotność, i wszystko się podwaja. Tzn. jeden zachoruje na .... w wieku 55 lat, a ten żyjący w stresie 20 lat wcześniej.

Ja sobie postanowiłem, że na razie się nie wieszam ani nie truję. Jednak są pewne schorzenia które będę musiał zakończyć rozwiązaniem radykalnym. Są to: oślepnięcie, rak, amputacje, niedołężność (czyli np. zniszczone kolano że nie będę mógł biegać czy tańczyć), stwardnienie rozsiane, alzheimer, nerki (konieczność dializ), cukrzyca, inne choróbska wymagające opieki osób trzecich.

:blink:
"... Człowiek rozwija się przez całe życie, ale jednak to, co nabywa w dzieciństwie pozostaje zasadniczą wytyczną na dlaszy ciąg jego niezmiennej i burzliwej historii."

Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta
http://zrozpaczona.flog.pl/
0

#1803 Użytkownik nie jest zalogowany   molenka 

• Molly
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 6501

Napisano 08 listopad 2010 - 18:44

Wyświetl postUżytkownik Ancik dnia 08 listopad 2010 - 15:27 napisał

I nawet lepiej jak nie rozumiesz. Im mniej się rozumie tutaj, tym lepiej. Przynajmniej nie rzucają w ciebie oskarżeniami bez pokrycia. I choć biorę poprawkę na to, że jesteśmy chorzy, to jedno wiem. Depresja czy inne cholerstwo nie upoważnia nas do robienia z kogoś worka treningowego i wyładowywania na nim własnych frustracji.

eeeeno, ludzie różne są, to wiadomo
tu też - to w końcu net
jak się ktoś odważył podnieść rękę na Ciebie, to wystrzel go w niebyt (= wyniośle zignoruj, pęknij jak Puchatek balony, olej)

Cytat

Ja nie posiadam zdolności. Ja działam jak zaprogramowana maszyna. Moje wszelkie wcześniejsze zdolności szlag trafił.

B Z D U R A

i nie kłóć się ze mną, bo i tak wiem lepiej
jestem starsza :P

a w kwestii kolana to ja już nagadałam się tyle, że powinno Ci zbrzydnąć

Użytkownik molenka edytował ten post 08 listopad 2010 - 18:45

Ars longa, vita brevis

PAJACYK - kliknij
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#1804 Użytkownik nie jest zalogowany   Ancik 

• Ania, nie Ela !!!
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 6576

Napisano 08 listopad 2010 - 18:50

Wyświetl postUżytkownik Wildhoney dnia 08 listopad 2010 - 18:07 napisał

pójdziesz szybciutko do lekarza z tym, co? proszę!
będziesz konkretnie wiedziała, co się dzieje, więc odejdzie wyolbrzymiony strach i domysły, co to może być,
może uda się w miarę szybko zaleczyć? biedactwo :( akurat teraz przylazła kontuzja

ja ci dam "nie mam zdolności"! a psy się sobą same zajmują, biorą sobie żarcie z lodówki i odgrzewają w mikrofali,
zakładają adidasy i wychodzą same na spacer. my też sami ze sobą gadamy, to wcale nie Twoje posty nas podnoszą na duchu
...masz zdolności i nie sprzeczać mi się się tu

Och to nie domysły. Ja mam konkretne podejrzenia. Nie mam kiedy iść, a i tak w tym roku już się nie dostanę do specjalisty.

Co do psów... to jak byś zgadła... tak właśnie robią.  :D

Wyświetl postUżytkownik molenka dnia 08 listopad 2010 - 18:44 napisał

B  Z  D  U  R  A

i nie kłóć się ze mną, bo i tak wiem lepiej
jestem starsza :P

Nie lubię koloru czerwonego. I poza tym nie krzycz na mnie. A wiek nie gra tutaj roli Babciu :*

Wyświetl postUżytkownik molenka dnia 08 listopad 2010 - 18:44 napisał

a w kwestii kolana to ja już nagadałam się tyle, że powinno Ci zbrzydnąć

Moją kwestię w tym temacie też znasz :) Mały szantaż.  :P Pójdę jak i ty pójdziesz.  B)
"... Człowiek rozwija się przez całe życie, ale jednak to, co nabywa w dzieciństwie pozostaje zasadniczą wytyczną na dlaszy ciąg jego niezmiennej i burzliwej historii."

0

#1805 Użytkownik nie jest zalogowany   tadam 

• z dźwigu skoczył nie podskoczył :-) skoczył z dachu i do piachu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Oczekujący
  • Postów 17189

Napisano 08 listopad 2010 - 18:59

Wyświetl postUżytkownik Ancik dnia 08 listopad 2010 - 17:37 napisał

To nie takie proste. Po dwukrotnej operacji jest narażone na wiele kontuzji.

Dlatego wlasnie napisalem zebys z nim porozmawiala i zapytala go co takiego chce Ci powiedziec, bo ilez mozna tak nawalac zeby nas wlasciciel wreszcie uslyszal ...
najbardziej chciałbym być po prostu zwykłym pudełkiem po butach
mamy tylko jedno ciało, które wymaga od nas, abyśmy go nie oszukiwali alice miller
...........................................................................................................
Baza adresów Ośrodków Interwencji Kryzysowej
0

#1806 Użytkownik nie jest zalogowany   Ancik 

• Ania, nie Ela !!!
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 6576

Napisano 08 listopad 2010 - 20:23

Wyświetl postUżytkownik tadam dnia 08 listopad 2010 - 18:59 napisał

Dlatego wlasnie napisalem zebys z nim porozmawiala i zapytala go co takiego chce Ci powiedziec, bo ilez mozna tak nawalac zeby nas wlasciciel wreszcie uslyszal ...

Obawiam się, że część łękotki, która została mi w kolanie po usunięciu naderwanej części, teraz się naderwała. Ot co. Nie mogę sobie teraz pozwolić na operację i unieruchomienie. Nie teraz kiedy zaczęłam pracę. I owszem by jakoś przeszło to, że mam kilka dni na powrót do zdrowia, ale nie chcę teraz.

0

#1807 Użytkownik nie jest zalogowany   Ancik 

• Ania, nie Ela !!!
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 6576

Napisano 10 listopad 2010 - 14:44

Tak sobie myślę, że chyba pora zamknąć ten temat. Powstał on wtedy, gdy chciałam sobie powiedzieć dość życia. A teraz... Wolałabym powiedzieć: Kiedy powiem sobie dość depresji.  :)

Poza tym dla kilku osób na pewno jest nie wygodne takie skakanie po dwóch wątkach. Choć mam sentyment do tego wątku, to drugi powstał by się bardziej otworzyć. I ten nie ma sensu ciągnąć, tylko dla samego jego istnienia.

0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#1808 Użytkownik nie jest zalogowany   Kalina 

• Kalina
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Junior Admin
  • Postów 9386

Napisano 10 listopad 2010 - 21:26

Zgodnie z prośbą...zamykam

:*******
"I jeśli posiadacie ten rodzaj niezniszczalnego rdzenia, nie tylko pozostanie on z wami na zawsze, ale w waszych najczarniejszych momentach także inni go w was dostrzegą i pomogą wam wyjść cało z opresji[...]"

"Wszystko sprowadza się do tego, żeby stanąć prosto, spojrzeć ludziom prosto w oczy, błysnąć zabójczym uśmiechem i powiedzieć: "Spierdalajcie. Jestem boska."

"Nie wkurzajcie mnie. Kończą mi się miejsca gdzie można ukryć ciała."
0

Udostępnij ten temat:

• 91 stron +
  • « Pierwsza
  • 89
  • 90
  • 91