Remirta Oro [Mirtazapina] słyszał ktoś?
#1 Gość_Dormane_*
Napisano 07 lipiec 2009 - 14:25
Przypisano mi na sen (?) Remirtę Oro [Mirtazapina], wie ktoś coś na ten temat? W internecie znikome informacje o tym leku, a ja nie wiem czy chcę w ogóle zaczynać leczenie nowymi wynalazkami, w wyszukiwarce forum, ktoś wspomniał, że substancja uzależnia..
Napisano 07 lipiec 2009 - 18:59
Ci co zażywają ten lek zazwyczaj sobie go chwalą, sam go zażywałem jakieś 1,5 tygodnie i nasennie działał doskonale. Na początku brania można mieć niesamowite sny. Jedyną wadą leku jaką ja zaówazyłem był problem z rannym dobudzeniem się tzn trochę trudno wstać z łóżka bo chciało by się jeszcze pospać
Napisano 07 lipiec 2009 - 20:11
-Cierpienie droga do gwiazd-
#4 Gość_Dormane_*
Napisano 08 lipiec 2009 - 16:54
co do wstawania to ja juz mam koszmarne problemy, co dopiero potem... lek ma mi niby ustawic rytm dobowy (dotychczas polegal on na spaniu w dzien i snuciu sie niczym zombie w nocy), sadze, ze jesli naprawde powoduje gleboki dobry sen, to przespie i noc i dzien, i wroce do punktu wyjscia
ale przynajmniej jestem pewniejsza, ze jest bezpieczny, dzieki.
I przepraszam za ulomna pisownie ale jestem bez jednej reki, operacja klykci.
pozdrawiam.
Napisano 31 sierpień 2009 - 05:00
to raz. dwa, że nie rozumiem, o co chodzi z tym uleganiem rozpadowi w jamie ustnej - trzymam tabletkę pod językiem i jedyne co się dzieje, to robi się jakby miększa, gumowa. i taką już łykam, no bo się nie doczekam, aż to ustrojstwo się rozpuści (a że utrzymuje w gębie posmak jakby piołunu z brzoskwinią, to już nawet nie wspominam). co to ma być, no kurwa.
Napisano 03 październik 2009 - 15:15
morela napisał:
niestety lek ten zwiększa apetyt, jak ktoś ma skłonności do tycia to niech sie zastanowi 2 razy zanim zacznie go brać
Napisano 05 październik 2009 - 18:51
Napisano 08 listopad 2009 - 20:02
gg 15522942
Napisano 13 styczeń 2010 - 09:07
Od jakiegoś czasu leczę się z bezsenności spowodowanej najprawdopodobniej stanem depresyjnym.Do tej pory leczono mnie przede wszystkim benzodiazepinami (Imovane 7,5 mg,Estazolam 2 mg),ze względu na złą tolerancję innych leków.Benzo mają jak wiadomo,bardzo zgubny wpływ na organizm.Podczas wczorajszej wizyty u nowego lekarza dostałam lek Remirta Oro i kategoryczny nakaz zejścia z benzo.Bardzo mi to odpowiada,nie powiem,bo mam już dość skutków ubocznych stosowania powyższych leków, mam tylko pytanie odnośnie ewentualnych interakcji połączenia mirtazapiny z benzodiazepinami.Przez dziesięć dni będę schodzić z Estazolamu w następujący sposób:Remirta Oro 30 mg plus 1/3,potem 1/4,potem 1/5 benzo stosowane na noc.Czy takie połączenie jest bezpieczne?Albo inaczej-czy ja się po tym w ogóle będę mogła obudzić?Jestem osobą pracującą.Moja praca wymaga ode mnie dużego zaangażowania.Nie mogę sobie pozwolić na to żeby w niej przysypiać.
Pozdrawiam!
Napisano 15 styczeń 2010 - 10:42
Zastanawiam się czy to co się ze mną dzieje jest normalne czy lepiej powinnam zwrócić się do lekarza.
Napisano 22 styczeń 2010 - 10:15
No nie za bardzo Ci chyba pomogę, ale
kiciurek napisał:
wiesz co, miałem dokładnie, dokładnie takie same objawy przy połączeniu benzo z klomipraminami, albo jakoś tak
kiciurek napisał:
Widzę, że bierzesz tę Remirtę od 9-ciu dni. Na pewno powinnaś wspomnieć o tym lekarzowi, jeśli nie miałaś tych przejawów wcześniej i nie idzie ku lepszemu. Choć mówi się, że te trzy tygodnie trzeba lekowi dać.
kiciurek napisał:
Ja myślę, że to nie zależy od leków.
przepraszam się.
Napisano 22 styczeń 2010 - 11:36
#14 Gość_Dormane_*
Napisano 22 styczeń 2010 - 12:42
Leki odstawiłam pół roku temu, a remirtę mam do teraz i łykam czasem doraźnie na sen
Napisano 21 marzec 2010 - 19:24
#16 Gość_Dormane_*
Napisano 21 marzec 2010 - 19:31
Użytkownik Bonawentura dnia 31 sierpień 2009 - 05:00 napisał
i tak jest przez pierwsze 2 tygodnie. U mnie później 'pizdy' już nie było, ale snu też już niestety nie...
Napisano 21 marzec 2010 - 19:44
#18 Gość_Dormane_*
Napisano 21 marzec 2010 - 19:57
A o sile przeciwdepresyjnej się nie wypowiem, bo dla mnie wszystkie te leki były takie same, a z depresji wyszłam w 2 miesiące po tym jak je sama odstawiłam

Pomoc