-
4 stron
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
enneagram
Napisano 21 kwiecień 2010 - 23:13
przepraszam się.
Napisano 29 maj 2010 - 12:31
z pustą fiolką tabletek w ręku.
Here are things known, and there are things unknown, and in between are the doors.
Napisano 29 maj 2010 - 18:59
Cytat
Dziewiątka z tym skrzydłem, ma zachowanie wzorowego dziecka. Instyktownie zachowuje się cnotliwie, uporządkowanie, sprawiając jak najmniejsze kłopoty otoczeniu. Gdy jest szczęśliwa, posiada dużą moralność i jest dobrym liderem z dobrym sercem i uzdolnieniami do pokojowych rozwiązań. Często posiada poczucie misji do spełnienia, prywatnej lub publicznej, misji w której pracuje ciężko mając na celu dobrobyt wszystkich, którzy są w to zaangażowani. Wyraża miłość zgodnie z wszelkimi zasadami poprawności, chce się angażować, czynić jak najmniej przykrości. Dziewiątka z tym skrzydłem może być bardzo lubiana, skromna, czarująca, delikatna. Czasami posiada wielką grację i opanowanie z odruchami spontaniczności i dużej czułości. Elegancka prostota uczuć.
W stresie, ma tendencję do bycia niestaranną. Może stać się pasywna, bierna i działać z wątpliwą moralnością. Ma poczucie spełniania obowiązków, których wykonywać nie powinna. Zachowuje się jak grzeczne dziecko, znika w tłumie, odsuwa w cień gdy poczuje, że jej uczucia są przez kogoś rozpoznane i rozszyfrowane. Pasywna tolerancja i akceptacja w absurdalnych i szkodliwych sytuacjach. Często znajduje się w jednostronnych związkach gdzie zbyt dużo ofiarowuje, dostając mało w zamian. Bagatelizuje problemy i powtarza sobie, że wszystko będzie dobrze. Popada w łagodne odrętwienie. Ma brak tolerancji dla własnych emocji. Powoli tłumi swoją odczucia.
Użytkownik Bertha edytował ten post 29 maj 2010 - 19:04
F39 Zaburzenia nastroju (afektywne), nieokreślone
Zaburzenia nastroju z elementami lęku społecznego
Dum spiro, spero - Dopóki oddycham, mam nadzieję ---> Moje motto życiowe
#0 Bot Reklamowy
Napisano 29 maj 2010 - 19:06
"Jest wiele humorystycznych rzeczy na świecie, a wśród nich myśl białego człowieka, że jest mniej dziki niż inni dzicy ludzie. " - Mark Twain
"Z wszystkich rzeczy które straciłem w życiu najbardziej tęsknie za rozumem" - Mark Twain
Napisano 29 maj 2010 - 19:10
Mam nadzieję, że jedno nie zmieni się w moim charakterze:
Cytat
Oj, mam poczucie misji, ale nie powiem jakiej... Ech... <marzy>
Napisano 29 maj 2010 - 19:17
Natomiast chciałem tylko wyrazić swoją dezaprobatę dla psychotestów i tyle
"Jest wiele humorystycznych rzeczy na świecie, a wśród nich myśl białego człowieka, że jest mniej dziki niż inni dzicy ludzie. " - Mark Twain
"Z wszystkich rzeczy które straciłem w życiu najbardziej tęsknie za rozumem" - Mark Twain
Napisano 29 maj 2010 - 20:31
Użytkownik dale dnia 29 maj 2010 - 19:17 napisał
Możliwe, że masz rację, Dale. Wiadomości o enneagramie są niespójne. Czytam różne rzeczy o konfiguracji 9w1 na różnych stronach o ennagramie.
A poza tym, co ja doktor Judym, żeby mieć poczucie misji?
Użytkownik Bertha edytował ten post 29 maj 2010 - 20:32
Napisano 30 maj 2010 - 11:23
Użytkownik dale dnia 29 maj 2010 - 19:06 napisał
ponoc caly ten proces zmian ksztaltuje sie do 30 roku zycia
Napisano 30 maj 2010 - 11:31
Napisano 13 sierpień 2010 - 17:11
Tyle, że ta osobowość to osobowość tymczasowa, bo osoby w depresji po prostu mają takie, a nie inne zachowania i poglądy itp.
Użytkownik lolnikus1 edytował ten post 13 sierpień 2010 - 17:17
Napisano 13 sierpień 2010 - 17:47
Napisano 13 sierpień 2010 - 19:03
Gdy przytrafi Ci się miłość , to miej świadomość, że może to być jedno z najlepszych, a zarazem najgorszych, życiowych doświadczeń.
Napisano 31 styczeń 2012 - 20:48
po ponad 1,5 roku zrobiłam test ponownie i znowu mam inny wynik!
tym razem jestem 5w6
Napisano 03 luty 2012 - 01:21
o ile parę lat temu chwiało mi się między 4w5 a 4w7, to teraz tylko 4w5
Napisano 05 luty 2012 - 16:27
Zwykle nie ufam takim testom, ale wiele stwierdzeń wydało mi się trafnych.
Zatem, albo test ma wartość diagnostyczną, albo ja jestem po prostu podatny na sugestie.
#0 Bot Reklamowy
Udostępnij ten temat:
-
4 stron
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4

Pomoc