Przez nieudolną diagnozę szarlatana-psychiatry, który wmówił mi zaburzenia schizotypowe, przez 7-8 miesięcy jadłem ten neuroleptyk i to w dużej dawce.
W jaki sposób to mogło się na mnie odbić, na moim zdrowiu?
Strona 1 z 1
Rispolept - ważne pytanie
Napisano 09 marzec 2009 - 01:16
Niestety nie mam pojecia. Moze zapytaj sie swojego obecnego lekarza?
Myślisz sobie, że gorzej już być nie może? To super! Teraz będzie tylko lepiej :)
gg 10363418
gg 10363418
Napisano 09 marzec 2009 - 18:37
Wiem, że neuroleptyki źle dobrane mogą spowodować huśtawki nastrojów nawet przez dłuższy czas od zaprzestania ich brania. Żałuję, że bezkrytycznie wierzyłem psychiatrze.
Napisano 10 marzec 2009 - 13:23
Ja również brałam rispolept pomimo tego , że nie mam schizofrenii ani zaburzeń schizotypowych.Jednakże ten lek jest przepisywany również osobom , które maja zaburzenia lękowe , natręctwa...widocznie czegos sie dopatrzył ten szarlatan-psychiatra.Ja brałam ten lek i nadal go przyjmuje w godzinach wieczornych , ponieważ mam OCD-zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne czyli można powiedzieć natręctwa.Nieraz przepisują ten lek pacjentom z zaburzeniami maniakalno-depresyjnymi.Mam nadzieję,że to coś pomogło. Ten lek Ci nie zaszkodzi w małych dawkach i prędzej czy pozniej schodzą z tej dawki i go wykluczają.Podobno ,niektórzy po nim nabierają na wadze.
Często depresanci prócz objawów typowych dla tej choroby maja inne zaburzenia , poniewaz kazdy przechodzi to inaczej. W moim przypadku niestety tak było.
Często depresanci prócz objawów typowych dla tej choroby maja inne zaburzenia , poniewaz kazdy przechodzi to inaczej. W moim przypadku niestety tak było.
Chciałabym być bezkształtną masą uczuć , pozbawioną cielesnej powłoki
Napisano 12 marzec 2009 - 02:52
Ale on cały czas mi wmawiał zaburzenia schizofreniczne lub schizotypowe (plątał się w tym). A dawkę miałem masakryczną. 50. Po tym nie dało się żyć!
Teraz biorę antydepresanty i jest oki
Teraz biorę antydepresanty i jest oki
Napisano 16 lipiec 2010 - 19:38
mój syn bierze rispolept już kilka lat
Gdy wszystko skończy się jak myślałem
Wsyp mnie do ziemi, stąd przyjechałem
Wsyp mnie do ziemi, stąd przyjechałem
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc