co sądzicie o Anafranilu?
Strona 1 z 1
Anafranil
Napisano 19 luty 2009 - 13:01
sylwialo napisał:
co sądzicie o Anafranilu?
Dość słaby lek, nawet po dłuższym okresie brania nie zarejestrowałem żadnej poprawy. Jedyny skutek jaki odnotowałem to potworne rwanie mięśni po przebudzeniu - teraz już wiem jak czuje się heroinista bez ćpania. Ale leki na każdego działają inaczej i są(a przynajmniej powinny być) dobierane indywidualnie więc ne masz co się martwić na zapas. Ja osobiście poprosiłem o zmianę.
Napisano 22 luty 2009 - 17:32
ja bralam razem z Amizepinem (Carbamazepinum) i Lerivonem (Mianserin) i jakos dzialaly, choc potem mialam zmienione, bo efekt nie byl zadowalajacy. Ale na Ciebie moze akurat zadzialaja.
Myślisz sobie, że gorzej już być nie może? To super! Teraz będzie tylko lepiej :)
gg 10363418
gg 10363418
Napisano 22 kwiecień 2009 - 17:19
Na mnie podziałał dość szybko. Ale po pewnym czacie objawy wróciły. Miałam wrażenie, że się organizm przyzwyczaił. Przepisano mi silniejszą dawkę, ale zaczęły mi sie trząść ręce.To lek nie dla mnie. Po odstawieniu strasznie się pociłam przez 2 tyg.
Napisano 02 maj 2009 - 00:41
Leki działaja indywidualnie. Nie ma co się oszukiwać czasem trzeba przejść przez kilka. Na mnie Anafranil działał dobrze. Brałam w dawce 150-225mg. Choć owszem po 3 miesiącach konieczna była zmiana na inny! Niemniej jednak wyprowadził mnie z cięzkiej depresji.
Napisano 10 maj 2009 - 13:20
Ja się Anafranilem nie leczyłem, ale inny lek trójcykliczny pozwolił mi powrócić ze stanu warzywnego (Noveril) więc uważam, że są to leki skuteczne, jeśli się przejdzie przez pierwszy okres efektów ubocznych i dobierze odpowiednio dużą dawkę.
Napisano 25 lipiec 2010 - 20:18
Mi Anafranil także uratował zdrowie i życie. Niestety po podniesieniu dawki (działanie ustało ) do trzech tabletek dziennie Anafranil SR75 i ponownym zaprzestaniu jego działania (6 lat) zmieniono mi lek na inny. Efekty uboczne to potężna nadpotliwość, senność, początkowo suchość w ustach no i problem z nadwagą.
Lek starej daty, ale mi niegdyś pomógł.
Lek starej daty, ale mi niegdyś pomógł.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc