Depresja.ws - Forum: pomozcie prosze.. - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

pomozcie prosze.. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   misia 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 6

Napisano 16 luty 2009 - 15:54

od jakiegos czasu jestem stala bywalczynia forum o nieswiezym oddechu poniewaz mam z tym problem..tzn po prostu ode mnie smierdzi:((( wielokrotnie ludzie sie ze mnie smieli i obgadywali mnie ,doznalam wielu upokorzen w zyciu z tego powodu ,wiele szans zaprzepascilam ,po prostu wegetuje ..ukrywam sie w domu,walcze z myslami jak to pokonac bo po prostu robie wszystko zeby tego nie bylo..odwiedzilam juz multum lekarzy stomatologow ,laryngologow,gastrrologow i nadal nic nie wiem,robilam liczne badania i bralam leki ...Problem jest tez w tym ,i tu moja prosba do Was wlasnie,ze moi blisc i ktokolwiek kto pytam o to czy ode mnie brzydko pachnie, zaprzeczaja temu wysylajac mnie do psychiatry..nadmienie ,ze leczylam sie na depresje i nerwice..ktora wywoluje wlasnie stres zwiazany z tym ze smierdze..psycholog u ktorego bylam nic nie czul ale przeciez moze on np.nie czul tego ode mnie ,albo wtedy bylo oki z moim oddechem.. Naprawde powiedzcie mi co ja mam dalej robic,jestem na granicy zalamania nerwowego,nie potrfie myslec o niczym innym..czy to moze byc urojone??? jak to sprawdzic czy naprawde mam problem z psychika? bralam leki na urojenia a;e przez to moje mysli o oddechu sie nie zmienily wiec sama nie wiem..a po drugie wielokrotnie slyszalam jak mnie obgaduja ludzie i sie smieja ze mnie,odwracaja i czesto tez maz mnie niechcial calowaxcw usta ale jak pytalam czy mam nieswiezy oddech mowil ze nie ,ze wymyslam ..pomozcie mi blagam bo na prawde nie wiem jak dalej zyc..jak to sprawdzic???
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   anche 

• anche
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • Postów 4408

Napisano 16 luty 2009 - 16:16

hm wiesz przez neta nikt ci nie powie. ale widzisz to naprawde moga być urojenia.
kontynuujesz leczenie?
no, ale zalozmy ze od ciebie serio smierdzi. no wydaje sie to byc niemozliwe no, ale przyjmijmy tak.
są przeciez perfumy, drazetki odswiezające i wiele innych rzeczy, nie probowalas czegos takiego? nawet, aby zwiekszyc swoją pewność siebie?
nie zamierzam cię truć pigułkami ze słów. nie potrafię uchronić od smutku.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   eva 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 118

Napisano 16 luty 2009 - 16:49

hm, może to są urojenia! sama w zyciu bym nie przypuszczała ale mnie tez dotkneły urojenia więc wiem że wszystko w naszym mózgu jest mozliwe....
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Madi 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 387

Napisano 16 luty 2009 - 21:32

piszesz, że byłaś kiedyś u laryngologa, może spróbuj u innego; miałam kiedyś problem z migdałkami, ale lekarz ocenił, że nie jest to jeszcze stan do ich usunięcia, chociaż wspomniał, że niektórzy decydują się na zabieg ze względu na brzydki zapach, który odczuwają (bardziej oni sami, niż otoczenie)...
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   misia 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 6

Napisano 27 luty 2009 - 13:54

hm..robilam juz wszystkie badania mozliwe,od stomatologow po gastrologa i laryngologa no i oczywiscie psychiatre i psychologa..mialam wyciete migdalki i myslalam ze to przejdzie ale niestety nie..gnebi mnie to juz od jakichs 10 lat ale od 7 przynajmniej sie izoluje u praktyczie siedze w domu szukajac nowych lekarzy..moj psychiatra powiedzial ,ze to urojenia sa i moja cala rodzina tez tak mowi..ale bralam leki na urojenia i nic nie pomoglo,a ponadto wiele sytuacji w ktorych sie znajdowalam potwierdza,ze mam problem z nieladnym zapachem z buzi..stosowalam juz wszystko..mam ochote sie zabic,leczylam sie na depresje bo wpadlam przez ten ciagly stres i nie moc..wielokrotnie ludzie sie ode mnie odsuwali i zatykali nosy albo mowili ze smierdzi..w pracy rowniez..nie rozumiem co moge zrobic jeszcze zeby nie bac sie wyjsc do znajomych ,ludzi..moj maz unika pocalunkow ze mna a jak pytam czy smierdzi to mowi ze nie ale ja wiem ze on nie chce mi zrobic przykrosci...zycie z tym syfem nie ma sensu..chodzilam tez do psychologa ktory tez nic nie czul ale nie chuchalam mu tylko zza biurka..moze niektorzy to czuja a nie ktorzy nie..z tego stresu nie moge spac ,mam leki,uczucie dziwnosci,a przed snem widze przed oczami krzywe twarz ludzi-jak zamykam oczy..mowilam psychologowi ,ze chyba mam schizofrenie a le on mowi ze jesli bym miala to bym nie mowila ze mam ale ja juz nie wiem.. jesli ktos ma urojenia ,niech napisze mi jak to jest..a wogole to podpowiedzcie mi cos bo ja tak zmarnuje cale zycie...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Karmage 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 686

Napisano 27 luty 2009 - 14:18

Sluchaj misia, mialem podobny problem z tradzikiem ( wlasciwie nadal mam ) Nie odpuszcza mi od ponad 15 lat. Pomimo tego ze jest juz dobrze - tak mi mowia ludzie w moim otoczeniu i ja sam niejednokrotnie potrafie obiektywnie to sprawdzic, nadal siedzi we mnie ten uraz z dziecinstwa i przesladuje.

Moim wybawca bylo solarium i dyskretny makijaz. Zaden dermatolog nigdy mi nie pomogl. Antybiotyki spowodowaly u mnie refluks i nie moge ich juz dluzej przyjmowac. Zadne masci kremy itd nigdy nie pomagaly a wydawalem na to majatek.

Co mogl bym ci poradzic... no napewno jest czesciowo urojone, napewno! wiem to po sobie i zwalczylem to praktycznie do minimum. Sluchaj przedw wszystkim miej przy sobie zawsze jakis dobry odswierzacz - polecil bym ci gumy "winterfresh" ale i w aptece poszukaj jakiegos typowego srodka - tylko pamietaj to nie jest rozwiazanie sprawy, tylko pomoc.

Jak rozwiazac ten problem? Ja zaakceptowalem siebie, poprostu tak wyszlo ze poradzilem sobie i dalem se spokuj. Tobie polecam terapie, mysle ze jak trafisz na dobrego psychologa to powie ci jak nastawic sie aby te urojenia zminimalizowac.

Mnie moje urojenia poprostu odpuscily, przestalem sie przejmowac, byc moze jest to efektem zrozumienia ze moje zycie (ten prawdziwy wewnetrzny ja) i to jak nim kieruje jest wazniejsze niz moja cera, wyglad zewnetrzny.

Szczerze zycze ci tego samego :)
"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość" : 1 Kor 13:13

Gdy podążają za tobą ludzie, zapytaj sam siebie gdzie popełniłeś błąd.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   monika 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2652

Napisano 27 luty 2009 - 14:22

mhm troche dziwny problem.a nie masz czasem problemow z przegrodna nosowa? moja siostra miala podobny problem tzn tez miala nie mily oddech okazalo sie ze ma krzywa przegrode zrobilis jej zabieg i minelo
Gdy jest bardzo smutno, to kocha się zachody słońca.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Karmage 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 686

Napisano 27 luty 2009 - 14:27

Tak, to wszystko jest mozliwe moniko, Jestem na 100% pewien ze zrodlem problemu nie jest jakas jedna sprawa. To wyszystko jest zlozone i skomplikowane - zawsze tak jest.

Czasami trzeba nam cale lata walki by zlokalizowac te zrodla, i zazwyczaj jest ich wiele - na koncu jednak zawsze pozostanie zraniona psychika, ale i tu da sie wszystko naprawic.
"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość" : 1 Kor 13:13

0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   monika 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2652

Napisano 27 luty 2009 - 14:33

no widzisz misia wiec moze idz do lekarza i powiedz zeby zrobil ci zdjecie przegrodny moze to bedzie zrodlem problemu
Gdy jest bardzo smutno, to kocha się zachody słońca.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   misia 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 6

Napisano 27 luty 2009 - 15:50

mialam robiona tomografie zatok,niby wszystko dobrze..ale mam krzywa przegrode troche-tylko,ze zaden laryngolog u ktorego bylam nie powiedzial ,ze to moze byc u mnie akurat przyczyna..mam tez reflux i zapalenie opuszki dwunastnicy-robilam gastroskopie..no spotkalam sie z takim sformuowaniem ,ze smierdzi zdechla ryba..-super nie..wiecie co,mamy tak rozwinieta medycyne a ja nadal nie mge sie wyleczyc,po prostu bije glowa w mur i to tez nic nie daje..totalna zalamka..najgorsze jest to ,ze uchodze za ladna dziewczyne i kiedys mialam super towarzyskie zycie a teraz normalnie porazka..eechhhh
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Karmage 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 686

Napisano 27 luty 2009 - 15:56

Rozwinieta medycyna a nasza opieka lekarska an kase chorych to dwie zupelnie odrebne kwestie... niestety :/

Mozliwe ze ta wlasnie to zapalenie dwunastnicy jest problemem, lekarze stwierdzajac to nie podjeli sie przypadkiem leczenia? jak to wygladalo?

0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   misia 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 6

Napisano 28 luty 2009 - 14:46

masz racje lekarze do tego problemu podchodza bardzo lekcewazaco..ale dla otoczenia nie mam naczole napisane ze dbam o higiene i to nie jest moja wina,a lekarzy to nie obchodzi jak cierpia ludzie nie umiejacy tym zyc no bo jak mozna sie pogodzic z czyms takim???to zapalenie opuszki dwunastnicy objawialo sie bolem i dostalam jakies leki ,ktore bralam ale efektu na lepszy zapach nie zauwazylam..ale wiecie co jest najgorsze ,ze moja rodzina mowi,ze wymyslam sobie i wysyla mnie na leczenie do psychiatry(zreszta i tam juz bylam) totalna beznadzieja i jak tu odczuwac szczescie..to juz dawno zapomniane przeze mnie uczucie..
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   bodydance 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 950

Napisano 28 luty 2009 - 14:59

Misiu, jesli leczysz sie na Twoje dolegliwosci to ten zapach na pewno minie. Plus gumy do zucia, mietowki dla pewnosci
Myślisz sobie, że gorzej już być nie może? To super! Teraz będzie tylko lepiej :)

gg 10363418
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Kropla Ciemności 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 15

Napisano 01 marzec 2009 - 01:18

Misiu, slonko. Jak wszyscy pisza tutaj moze byc wiele powodow niemilego zapachu z ust. Choroby zoladkowe itp. Moze tez byc przyczyna jedna bardzo prosta sprawa, ktora lekarze nie wykryja. To zwykly glod. Nie wiem na czym to polega ale jak jest sie dlugo glodnym i nie je sie to tez powoduje co niefajny zapach. Nie wiem moze to przez nadmiar kwasow w zoladku lub cos w tym stylu.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   misia 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 6

Napisano 01 marzec 2009 - 18:55

dzieki wszystkim za wsparcie..samemu jest na prawde ciezko..
dziekuje
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia77 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 1

Napisano 02 marzec 2009 - 16:52

dzien dobry jestem tu nowa dziekuje wam wszystkim ze tu jestescie
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 02 marzec 2009 - 17:50

Witaj Kasiu
JESTEM ~~ Jaka jestem....SZANUJĘ-Tych którzy szanują mnie i szanują siebie...POTRAFIĘ-Wybaczyć...
NIE UMIEM ~~ Zapomnieć krzywdy...UFAM-Chyba trochę za często...NIENAWIDZĘ ~~ Kłamstwa...UCZĘ SIĘ-Na własnych błędach..
POPEŁNIAM-Czasem fatalne błędy...CIERPIĘ-Gdy ktoś mnie rani...CIESZĘ SIĘ ~~ Że są ludzie na których mogę polegać...
MOJE ŻYCIE ~~ To ciągłe czekanie...NIGDY NIE ZAPOMNĘ O TYCH-którzy są obok mnie,bez względu na wszystko...
KIEDYŚ ~~ Zostanie po mnie tylko kilka prostych słów i starych fotografii...MUSZĘ-Żyć mimo wszystko...
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Karmage 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 686

Napisano 02 marzec 2009 - 18:22

witam Cie Kasiu :)

0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   bodydance 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 950

Napisano 02 marzec 2009 - 22:34

Ja rowniez :) czekamy na nastepne posty
Myślisz sobie, że gorzej już być nie może? To super! Teraz będzie tylko lepiej :)

gg 10363418
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Marion 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 447

Napisano 02 marzec 2009 - 23:15