Depresja.ws - Forum: P-S-H - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

P-S-H Oceń temat: -----

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Towarzysz 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 1039

Napisano 06 luty 2008 - 23:56

Czajnik nie przeczytałem jeszcze twojego posta, ale ty fajnie piszesz i nie próbuje Ci się przypodoba. Przeczytałem tylko nazwisko Ikonowicza, który jest 1 z ostatnich prawdziwych komunistów... Jak moglibyśmy pogadać poza forum? Aha jesteś jakąś znaną osobą w świecie polityki widze dużo wiesz.
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   czajniczek 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2142

Napisano 06 luty 2008 - 23:59

Towarzysz napisał:

Aha jesteś jakąś znaną osobą w świecie polityki widze dużo wiesz.

Przez wiele lat byłem bardzo blisko polityki .
Powiedział bym ,że za blisko , aby teraz nie irytować się kiedy nawet na tym forum czytam ,że ma być wszystko ładnie i przyjemnie .
Powiedziałem ,że zgodzisz się z diagnozą .
Jestem rozdrganym ziarnkiem piasku na pustyni życia
Wkurzałem , Wkurzam i Wkurzać będę
http://pawelprus.blogspot.com
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   czajniczek 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2142

Napisano 07 luty 2008 - 00:01

i Piotrek w pierdlu za komuny siedzial , na marginesie mowiąc
Jest on ostanim prawdziwym socjademokratą , ale gdymy mu powiedzieć ,że jest komunstą , to sądzę , że gosciu może się obrazić ..
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Towarzysz 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Postów 1039

Napisano 07 luty 2008 - 00:02

Ale ja się nie zgodziłem... tylko widze, że dużo wiesz i chciałbym pogadać np. na gg. Na razie się z Tobą nie zgadzam ale masz wiedze a ja lubie rozmawiać...
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   czajniczek 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2142

Napisano 07 luty 2008 - 00:04

gg nie mam i nie chcę mieć
monika ma mejla mojego
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Towarzysz 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Postów 1039

Napisano 07 luty 2008 - 00:05

Obraził by się, ale przecież pierwszego maja szedl w pochodzie z czerwonymi sztandarami i okrzykie "e viva komunismo e viva liberta"...
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   czajniczek 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2142

Napisano 07 luty 2008 - 08:33

jedno z dugim nie ma nic wspólnego .
Ja osobiscie przez wiele lat biegałem na 1 maja z chęci i własnej nieprzymuszonej woli , chociaż pamietam , jak zrodzcami chodzilismy na pochody , bo to był spęd obowiązkowy , w szkole podstawówce było to caso .. obowiązek ..
Więc chodzi i krzyczy , bo cos musi robić , a skoro on jeszzce wierzy w lewicowość , a lewicowe SLD okazało sie tym czy sie okazało to Piotrek Ikonowiccz poszedła na lewo jeszcze bardziej , a taki Aureliusz Zbylut ze sztabu Marka Borowskiego - poszedł na prawo , a Ja poszedlem w pizdu ...
Bo nie ma już idei , nie ma już charyzmy , bo nie ma juz inic ... oprócz czarodzieji od PR i sondaży - ale tego chcą wszyscy , świętego spokoju i go będą mieli - na cmentarzu
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Towarzysz 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Postów 1039

Napisano 07 luty 2008 - 11:53

IKONowicza lubie bo jest jedną z ostatnich IKON lewackości.... Do SLD mam wiele pretensji za okres kiedy rządzili, ale nie za afery jak większość, za nie przpychanie typowo lewackich ustaw... Po co nam konkordat pytam? Dlaczego SLD takie grzeczne w stosunku do kościoła? Nie wiem, pewnie wiesz lepiej, ale moim zdanie jest jakiś ukła miedzy kościołem kat., a SLD.
Co do Borowskiego i jego ludzi z SDPL (co to wogóle jest!) to dla mnie się z frajerzyli, ba jak widzieli przed wyborami że SLD tonie to pierwsi wyskoczyli z tonącego okrętu, brak lojalności... Takie zwykłe k..... Z tego samego powodu nie lubie PO...
Niestety w tym kraju niewiele prawdziwych leicowców jest, niestety...
Takim ugrupowaniem jest Racja PL (dawniej Antyklerykalna Partia Postepu Racja) ta 2 nazwa bardziej do gusty mi była... Ale ta partyjka nie ma siły przebicia. U nas rządzi tym ugrupowaniem Józef Ziółkowski znasz może?
Za polityka lewicowyego uważam M. Szyszkowską, co o niej sądzisz? a wróćmy do żydów krytykuje ich ale to nie tak że wszystkich ich potępiam... Szanuje Jerzego Urbana, zgadzam się z większością Jego poglądów szczególnie dot. kościoła kat.
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   czajniczek 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2142

Napisano 07 luty 2008 - 12:15

Tzw Lewicowe wartości - dobro społeczne opiera się własnkie na tym aby DBAĆ O DOBRO SPOŁECZNE !! Nie wchodzić w afery , niszczyć je w zarodku lub też robić w ten sposób jak było za PZPR - czerwoni kradli , ale inni tez zyli , przy czym ŻLE WRÓŻĘ TAK ZARZĄDZANEMU PAŃSTWU.
Konkoradat - jego podpisanie tio sciema , ale rząd SLD to zrobił .
Borowski mógłby być w pewnym momencie alternatywa lewicową , przy czym prawdziwych lewicowców pozbył się z otoczenia szybko i skutecznie . Odszedł z SLD bo sie obraził na to ,że władzy w partii nie otrzymał
Lojalność - pierwsze słowo w polityce
Ta cała RACJA to ściema . Nie buduje się lewicy w oparciu o walkę z kościołem , szczególnie , tak głupio prowadzoną - lewicowość XXi wieku to nie jest tylko i wyłącznie walka z kościołem , lewicowość to nie jest na siłę uszczęsliwianie wszystkich na siłę
Dzisiaj lewicowość = walka z ponadnarodowymi korporacjami finasowymi
ZIÓŁKOWSKI - nic mi nie mówi
SZYSZKOWSKA - jest jednak koniukturlna wbrew pozorom
Niestrety pamietam Urbana , kiedy jak prawdziwy lewicowiec rządu PRL twierdził na konferencji prasowej w czasach kartkowych , że rząd się sam wyżymi . No w sumie nic się nie zmieniło - fundalizm etatystyczny z czasów caratu ...
A wiesz kiedy w Polsce budowano najwięcej Kościołów ? Tak , za czasów , kiedy Jerzy Urban był rzecznikiem rządu - więc nie da sobie siana - tak czytam NIE od pierwszego numeru 15 lat chyba będzie .
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Towarzysz 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Postów 1039

Napisano 07 luty 2008 - 12:28

Dbanie o dobro społeczne tak... Ale w afery każdy wchodził, większośćludzi miała większy bądź mniejszy kontakt z prawem, polityk nie jest święty... Wiesz dlaczego tak naprawde jestem czlowiekiem o poglądach lewicowych... Bo tylko ugrupowania lewicowe nie odwołują się do religii. Religia w szkołach toć to głupota jakich mało. Szkoły są świeckie... Mam żal oto do SLD że tego nie zmieniła... Bo najgorsze jest to żę młode pokolenie dorosłych nie będzie wiedzieć jak można inaczej nauczac religii bo od zawsze mieli ja w szkołach. Jak rozmawiam ze znajomymi na studiach dla nich religia poza szkoła to czarna magia, ja doświadczyłem nauczania religii w salce katechetycznej, potem w szkole... Ale od 5 klasy SP kuż na nią nie uczęśzczałem, bo podejrzewałem, że z tym Bogiem to chyba tak nie do końca prawda...
Ale powiedz wiesz coś o układzie lewica-kościół?
Za komuny było jedno wielkie kolesiostwo, jak czytałem "Alfabet Urbana" to widziałem, że tam każdy z każdy był powiązany na wile sposobów, ale teraz to się chyba wiele nie zmieniło... Czy było lepiej? Było inaczej moim zdaniem sprawiedliwiej....
szyszkowska walczy o lewicowe ideały... Szanuje ją...
Nie nie czytam regularnie, ale czytam i podoba mi się że Urban potrafi skrytykować wszystkich i lewice której jest pprzedstawicielem i żydów mimo, że sam nim jest... Szkoda mi, że jest karany za artykóly między innym tan o papieżu bo niestety JP2 w tym kraju toświęta krowa tak samo jak Piłsudski i dlatego z kościiołem kat trzeba walczyć...
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   czajniczek 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2142

Napisano 07 luty 2008 - 13:03

No ale własnie istotalewicowości , praworządności lewicowej polega na tym aby nie wchodzić - umieć i chcieć z tym walczyć
Polityk nie musi być świety - może pic , chodzić na dziwki , ale co ? Może byc złodziejem ? zlecać zabójstwa ?
W Niemczech w Bawarii w szkołach wiszą krzyże - nie tylko szkołach prowadzonych przez zbory chrześcijańskie w stanach w wielu szkołachg przez wiele lat zaczynano od modlitwy - a czy myslisz ,że w systemie koranicznym jest inaczej ? - tam dopiero jest indokrynacja , a potem - leci jeden debil z drugim wysadza się w autobusie
Powiem tak - gdybysmy zyli w krajach arabskich takich jak Iran , czy Arabia Saudyjska , za krytyke religii panującej dawno byś siedział w puierdlu , albo dawno Ciebie nie byłoby wsród zywych
Religia w szkole - no tak - szkola powinna byc świecka , ale jak uczy przykład Francji należy równo , traktować wszelkie objawy religijności wszelakich religii
Przez dwa tysiące lat biblia i inne przekazy ( pamietaj ,że wtedy nie było nosników DVD ) zostały juz tyle razy zmienione i dostosowane do potrzeb aktualnie rządzacych , tyle miały i mają jedunie słuznych interpretacji , że szkoda gadać ..
Podejrzewam , myslę ,że Jezus istniał , bo skoro istaniał poncjusz Piłat , istnieją zapisy Annasza i Kajwasza i iwele innych historycznych dokumentów - to Jezus też istniał z pewnością , ale jaki naprawdę był obraz wniebowstapienia - tego nie wie nikt i nikt sie nie dowie
Układ Kosciół - lewica , a jak zneutralizowano opór Rydzyka jeżeli chodzi o wejście do UE - a zapisy budżetowe za czasów SLD - na wydatki kościelne - nie mowię o zabytkach sakralnych , ale o pensjach dla katechetów w szkołach , kapelanów w wojsku itd itp
No , a jak sobie wyobrażasz , ze nie ma , że nie istnieje ? jest i ma się całkiem dobrze , jak i kolesiostwo , zapisz sie do sld I Od razu zobaczysz jak naprawde działa układ - spróbuj znaleść sobuie pracę w urzędzie ?
A na audiencjach bywali u JP2 bywali byli sektretarze KC PZPR i premierzy rządów z nadnia SLD - pierwszy przykład Jóżek Oleksy , Kwasniewski , Miller - tak wszyscy jeżdzili i jeżdża -
Chcesz widzieć swiat czarno - biały , ale on nie jest taki ....
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Towarzysz 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Postów 1039

Napisano 07 luty 2008 - 13:39

Tak religie wszystkie powinny być traktowane równo aje żadna nie powinna czuć się lapsza od innych. W krajach fdzie panuje islm to są krje wyznaniowe w Arabii Saudyskiej prawo jest dostosowane do religii, prawo Koraniczne, w Iranie zresztą też i w innych tego typu krajach pewnie też. A Polska jest krajem świecki... przynajmniej w teoriii... A wiesz co mie boli jeśli chodzi o kościół kat. i tępych polaczków? To, że omi wszyscy zakładają, że w tym kraju każdy wierzy w tzw. boga obchodzi katolickie tzw. święta. Wiesz ajk mnie wkurza i dołunje jednocześnie jak obcy ludzie , nie znając mnie życzą mi wesołych świąt... Ale jeszcze głupsz jest jak ktos mnie zna i mi tego życzy. POlska to naród w dużej mierze idiotów nietolerancyjnych...
Nie przecze, że Jezus istniał to postać historyczna, ale co do Biblii... Ona nie spadła z nieba, napisali ją ludzie, a 4 ewangelie ktore tam są ktoś wybrał. Ewangelii było więcej a ktos zdecydował, że w biblii znajdą się 4 jedynie słuszne... Ale ciemnogród panujący w katolandzie nie mysli o tym, ie zastanawia sie nad nicym tylko postepuje w/g tego jak czarnuch w sukienkach im nakazują... ostatni na temat biblii rozmawiałem z przedstawicielką świadków Jehowy. Do Konsensus nie doszliśmy oczywiście, bo oni w biblie są zapatrzeni, ale szanuje tą sekte (odłam religijny czy jak tam zwał) bo też ie obchodzą świąt nie są chyba tak zakłamani jak kościół kat.
Domyślałem się, że jest układ lewica-kościół troche szarych komórek wbrew pozorom mam i to zauważyłem... Ale boli mnie, że zamiast w Toruniu postawić nowoczesną hale sportową stawia się pomnik JP2. A wiesz co bardziej boli... To, że JP2 ma tytuł honorowgo obywtela miasta Torunia, tak samo jak Piłsudski. Ten pierwszy za to , żę tu był raz (ja mieszkam całe życie i nie mam) a temu drugiem za to że przejeżdzał tylko... wiesz co czasami mam ochote powiedzieć przepraszam, że jestem Polakiem. Bo za grosz patriotyzmu we mnie nie ma....
A lewacy pokazywali się u jp2 bo chcili zyskać wyborców tak jak w '90 wszyscy sobie z Wałęsą rrobili zdjecia....
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   zipper2008 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 1741

Napisano 07 luty 2008 - 22:41

temat kwalifikuję do zamknięcia, jako zbyt ryzykowny
Mam same czarne myśli, czarny jest mój cień
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#34 Gość_iweta_*

• Grupa: Gość

Napisano 09 luty 2008 - 12:36

Watek otwarty to zamykanie watków za duzo szkód zrobilo na tym forum...
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2