Depresja.ws - Forum: Zmotywowana 20-latka - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zmotywowana 20-latka Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   a260570 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 14 listopad 2008 - 04:03

Ciekawa jestem, co powiesz o tym. Wyobraz sobie ,ze ambitna , zmotywowana , zamezna, bezdzietna (zreszta do chwili obecnej), dyplomomowana nauczycielka histori sztuki,wyjezdza w poznych latach 90 wraz ze swoim mezem artysta ,zdezelowanym audi "na zachod". Wszystko im jedno gdzie wyladuja. Grunt to zarobic na mieszkanie ,troche pozwiedzac i poznac fajnych ludzi.Laduja w Niemczech . Jezyk im nie lezy (te wszystkie filmy z "hände hoch", Czterej pancerni i naturalnie Kapitan Kloss), ale ambitnie ida w winogrona , sprzataja , kelneruja i ambitnie ucza sie jezyka i "obejscia". Ambitnie dostaja sie na studia . Studiuja i pracuja i wpadaja na "bardzo ,super ,fajny pomysl ".
Bedziemy prywatnymi przedsiebiorcami!Otworzymy swoja WLASNA RESTAURACJE! Po 2 latach papierkowych przepychanek otrzymalismy licencje na prowadzenie lokalu gastronomicznego. Pracowalismy dzien i noc aby nasze marzenie sie spelnilo.
Spelnilo sie , niestety?!Jak zwykle ambitnie podeszlismy do sprawy i dalismy z siebie wszystko.Jestesmy jednym z najlepszych restauracji w regionie i najlepszym w miescie(www.philips-brasserie.de) Po 6 latach okazuje sie jednak, ze obydwoje jestesmy w glebokiej depresji...nie mamy sily podniesc sie rano z lozka, nie mamy nowych pomyslow, co gorsze nie wysilamy sie aby jakies miec!Zyjemy z dnia na dzien, albo z nocy na noc, upijajac sie przed snem....
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Grupa: Gość
  • Postów 0

Napisano 14 listopad 2008 - 04:11

szok
nie wiem co napisać

pierwsza rada(ale jaką to "mądrą" radę może dać Ci dwudziestoletni psychopata ?)
odstawić alkohol

łatwo powiedzieć
wiem

wiem coś o nałogach
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   gosiasamosia 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 2957

Napisano 14 listopad 2008 - 08:17

skąd ja to znam :/ to samo stalo sie ze mną ,syndrom wypalenia ,chroniczne zmęczenie
i "leczenie" alkoholem.....
czy możecie pozwolić sobie na jakiś odpoczynek ?
...przecież nie samotność jest przeznaczeniem człowieka...
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Grupa: Gość
  • Postów 0

Napisano 14 listopad 2008 - 08:26

No właśnie alkohol... Jeszcze jak się upijesz i pójdziesz spać to pół biedy. Ale znam jednego takiego któremu potrafi odbijać po gorzale :/
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1