Jak w temacie, wrazenie..., calkiem normalna wizyta jak chocby u laryngologa, tylko zamiast o migdalkach to o samopoczuciu:)
Mam jedno pytanie, bo troszke oszukalem lekarza:/ A mianowicie pytal czy mam jakies natrectwa w stylu np. czestego mycia rak albo cos podobnego, pytal tez czy czasami nachodza mnie jakies natretne slowa, wulgaryzmy czy jakies "melodie" ktorych nie jestem sie w stanie wyzbyc. Powiedzialem ze nie, choc zdaza mi sie ze takie wlasnie "melodie" czy jakies slowa kraza mi czesto po glowie przeszkadzajac w czymkolwiek:/
Balem sie ze stwierdzi u mnie jakas schizofrenie, chociaz nie mam zadnych halucynacji ani omamow sluchowych czy wzrokowych. Czasami zdaza mi sie najwyzej "zawiesic" we wlasnych myslach. Co o tym sadzicie, czy powinienem mu powiedziec o tym na najblizszej wizycie(a to juz za 3 tyg)? Co do leczenia to przepisal mi fluoksetyne w dawce 10 mg. Pozdrawiam wszystkich smutnych:) Bedzie lepiej!!!
Strona 1 z 1
Pierwszy raz u psychiatry
#2 Gość_Jane Doe_*
Napisano 13 listopad 2008 - 18:24
Witaj!
Powinieneś powiedzieć mu wszystko,inaczej nie widzę sensu wizyt.Chyba,że polubiłeś te melodie czy słowa i już Ci nie przeszkadzają.W to raczej wątpię
Powinieneś powiedzieć mu wszystko,inaczej nie widzę sensu wizyt.Chyba,że polubiłeś te melodie czy słowa i już Ci nie przeszkadzają.W to raczej wątpię
Napisano 13 listopad 2008 - 19:30
A ktos ma cos podobnego wogole? Czy moze jestem jakims ewenementem:D, a to wcale nie jest schizofrenia?:/
#0 Bot Reklamowy
Napisano 13 listopad 2008 - 21:46
witaj, ja mam cos podobnego, nawet czesto, ale nigdy tego nie wiazalam z depresja ani niczym takim, lekarz nie pytal sie mnie o takie rzeczy wiec nawet nie wiedzialam ze mozna to jakos powiazac
Napisano 13 listopad 2008 - 22:07
Mlody_85 napisał:
A ktos ma cos podobnego wogole? Czy moze jestem jakims ewenementem:D, a to wcale nie jest schizofrenia?:/
tonie jest absolutnie żadna schizofrenia. ja np. mam ciagły nawyk drapania sie po głowie, w depresji tak jest czesto-jakieś dziwne rzeczy robimy,albo myslimy o nich
"Nie zmienimy świata adoptując jednego zwierzaka,ale dla niego, to przecież zmieni cały świat"
Napisano 14 listopad 2008 - 08:28
ja mam dni kiedy mysli zastepuje muzyka ,slysze ja caly dzien przyzwyczailam sie wcale mi to nie przeszkadza...
...przecież nie samotność jest przeznaczeniem człowieka...
Napisano 14 listopad 2008 - 10:55
powinieneś powiedzieć koniecznie, nie pytał bez przyczyny przecież.
do schizofrenii to naprawdę daleeeeka droga od takich objawów, zapewniam
do schizofrenii to naprawdę daleeeeka droga od takich objawów, zapewniam
la vida es el viaje mas hermoso...
#0 Bot Reklamowy
Napisano 14 listopad 2008 - 15:05
ja tez tak mam. jak mnie najdzie cos takiego to nawet zaczyna mnie bolec glowa.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc