Depresja.ws - Forum: nie potrafie być sobą - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

nie potrafie być sobą Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   milner 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 10 listopad 2008 - 02:25

Mam 21 lat ,sam się utrzymuje, zajmuje sie tym co kocham i z tego zyje,uprawiam fotografię.Ostatnio moje foty nie podobaja sie innym ,ktos kazał mi przestac byc fotografem.
Nie potrafie żyć z ludźmi ,jestem egoistyczny, obrażam sie, mam momenty ,że wychodze z domu i biegne nie wiem do dokąd,chciałbym uciec.CHodze czesto po ulicy nie wiem czego szukając.
Nie czuje już szczęścia, nie mam kobiety.;( źle mi i nie wiem jak sobie poradzić.
Jestem bardzo uparty na wszystko , na cały świat.
Mam ochotę gdzieś uciec.
Pomóżcie.
Przemek
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   chill 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 866

Napisano 10 listopad 2008 - 03:06

witaj,,
ja po moich ulicach zrobiłam setki kilometrów..

ale nie znalazłam sensu.
Podtrzymywałaś moją głowę
Nie roztrzaskałam skroni
O podłogę - póki co
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   figa 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 116

Napisano 10 listopad 2008 - 04:23

Witaj Przemku, wazne, że robisz to co kochasz. To takie jakby koło ratunkowe, bo gdy wszystko wokół zle to mozesz zająć sie czymś co sprawia Ci przyjemnośc. Nie zwracaj uwagi na to co tam ktoś powiedział. Jeśli coś kochamy to nie damy sobie tego odebrać. Ty też nie trać wiary w to co robisz. Skrytykował Cię ktoś? A powiedział dlaczego nie podobają mu się, czy tak sobie mruknął, bo miał zły dzień, albo chciał sie wyżyc na kimś. Robisz na pewno fantastyczne zdjęcia, jesteś fachowcem - nie daj się zapędzić w kozi róg, broń się słowem rzeczowymi spokojnym-tak najlepiej.

Od dawna jestes w takim ponurym nastroju? Pomyśl od kiedy i od czego mogło się to zacząć.

CHILL - czytałam co teraz napisałaś w nocy - nie rozstrzaskasz sobie głowy póki tu będziesz. Nikt Ci na to nie pozwoli. tylko bądź. wiem,że te "tylko" jest trudne, ale bądź. moze za jakiś czas znajdziesz sens istnienia. dopóki żyjemy wszystko sie może zdarzyć.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   milner 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 4

Napisano 10 listopad 2008 - 18:12

Witaj Figa, nie wiedziałem,że znajdzie sie tak życzliwa osoba ,miło że pomagasz;)Dzięki.Nawiązując do twoich pytań.Skrytykowało mnie wiele osób ,że beznadziejne,technicznie złe i w ogóle ,ale nie kumam ,bo ludziom sie podobały jak im robiłem te foty i płacili za to.Skonczyłem szkołe fotografii ,wiec wiem co robie.
Nie mam kobiety ,ciezko mi sie gada z ludźmi ostatnio.Od tygodnia jestem w takim stanie ,kiedys też byłem.Mam czasami nawet teraz myśli samobójcze wiesz, to trudne jest ,ale nie zrobie tego .
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   gosiasamosia 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 2957

Napisano 10 listopad 2008 - 18:28

witaj milner,
zawsze podziwiałam osoby które mają swoją pasję,wkładają serce w to co robią....
jeśli jesteś pewien że Twoje fotografie są dobre i ludzie za nie płacili to nie daj sobie wmówić że jest inaczej ,
poza tym zależy kto Cię skrytykował to jest berdzo ważne...
no cóż...brak kochającej osoby jest frustrujący ale ja np, niby mam faceta ale co z tego kiedy jest alkoholikiem, dzisiaj kolejny raz mnie okłamał...więc co mi po takim,
jesteś młody ,życie przed Tobą
trzymaj się rozwijaj w tym co lubisz i nie daj się tym krytykantom paskudnym :)
...przecież nie samotność jest przeznaczeniem człowieka...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   misia05 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 105

Napisano 12 listopad 2008 - 13:09

ja tez podziwiam osoby ktore maja swoja pasje. ja nie mam zadnej pasji a naprawde czasami brakuje mi czegos co chcialabym robic. tez nie mam kochajacej osoby i czasami mi tego bardzo brakuje, ale juz coraz mniej, coraz bardziej uswiadamiam sobie ze nie chce miec faceta (po tym co zrobil moj byly). i chociaz czasami jest mi zle to staram sie zyc sama
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Filozofka 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2594

Napisano 12 listopad 2008 - 13:18

milner napisał:

Mam 21 lat ,sam się utrzymuje, zajmuje sie tym co kocham i z tego zyje,uprawiam fotografię.Ostatnio moje foty nie podobaja sie innym ,ktos kazał mi przestac byc fotografem.
Nie potrafie żyć z ludźmi ,jestem egoistyczny, obrażam sie, mam momenty ,że wychodze z domu i biegne nie wiem do dokąd,chciałbym uciec.CHodze czesto po ulicy nie wiem czego szukając.
Nie czuje już szczęścia, nie mam kobiety.;( źle mi i nie wiem jak sobie poradzić.
Jestem bardzo uparty na wszystko , na cały świat.
Mam ochotę gdzieś uciec.
Pomóżcie.
Przemek

Mam nadzieje że to CIę nie zdenerwuje, bo rozumiem że dla Ciebie to wszystko jest problemem.Wg mnie jestes zajebisty facet w takim razie, skoro jestes indywidualistą-to piękne, radzisz sobie sam- też świetnie, jesteś egoistyczny,obrażasz się?-a może po prostu jesteś "jakiś" niezmanierowany kulturowymi standardami?Wyjątkowy,myślący,ekscentryczny?Zdjęcia się nie podobają komuś?Może to masa która chce zdjęć utartych wg jakiś regół?Może nie pasujesz do ich standardów,standardów które są takie same dla wielu,a TY JESTES PONAD NIMI!NIe czujesz szczęścia?Bo chcesz być taki jak oni chcą a że jesteś egocentrykiem-taki być nie możesz.Jedyna recepta-pewnie trudna, Samouwielbienie.Jesteś inny,jakiś-co najważniejsze cholernie jakiś, a to że nieodpowiada to masie?To dobrze znaczy to że jesteś lepszy,ponad większością.Pamiętaj
http://pl.wikipedia....ki/Rusa%C5%82ka

"Prozac – na chęć życia. Geriavit – na się nie starzenie. Nootropil – na lepsze funkcjonowanie metabolizmu mózgu. Etopirynę – profilaktycznie." Dzień Świra
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#8 Gość_Jane Doe_*

• Grupa: Gość

Napisano 12 listopad 2008 - 15:30

Witaj!
Zazdroszczę Ci pasji i tego,że sam siebie utrzymujesz.Moje zainteresowania,choć są różne,kończą się zwykle po miesiącu i potem długo nie ma nic.Nie pracuję,więc jestem na utrzymaniu mamy,z czym czuję się źle.
Myślę,że robienie tego,co się kocha to fundamenty życia,na tym je budujesz.
Filozofka ma rację-może nie pasujesz do standardów,jesteś inny,wyjątkowy?Usłyszałam kiedyś takie zdanie: "CHCĄC UNIKNĄĆ KRYTYKI-NIC NIE RÓB,NIC NIE MÓW,BĄDŹ NIKIM".Wiem,że to trudne,ale spróbuj przestać się przejmować się tym,co mówią o Tobie inni.Może Cię krytykują z zazdrości?To możliwe,sama tak robiłam dawno temu.Trzymaj się tego,co kochasz,a reszta przyjdzie sama,jeśli nie będziesz wciąż rozpamiętywał złych rzeczy.To,że nie masz kobiety-nie ty jeden.Żeby stworzyć dobry związek,trzeba najpierw polubić samego siebie.Wciąż się tego uczę :)
Pamiętaj,że jesteś kimś.Nie musisz być taki,jak inni.To,że nie podobasz się(czy Twoje prace) innym,to nie znaczy przecież,że nie podobasz się wszystkim.
Trzymaj się ciepło :cool:
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1