Depresja.ws - Forum: Paromerck - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Paromerck Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Iv 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 2

Napisano 02 styczeń 2008 - 21:03

Witajcie,

Mam pytanie, czy ktoś z Was brał ten lek i może powiedzieć, jak się czuł, czy mu pomógł. Mam wrażenie, że mnie właśnie średnio pomaga, a wizytę u lekarza mam dopiero na marzec :(.

Wcześniej brałam inne leki. W zasadzie po każdych 3-ech miesiącach i wizyty u lekarza, zmienia mi leki.

Był nawet moment, że odstawiłam kiedyś, bo czułam się bardzo dobrze, może tak dobrze reagowałam na lek. Nie pamiętam jednak jego nazwy. Potem jednak wróciłam do tego samego lekarza i przepisał mi już inne leki.

Pozdrawiam
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   karlajn 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 1

Napisano 18 kwiecień 2008 - 22:44

Czesc!
Ja biore Paromerck drugi tydzien. Na razie tez bez rewelacji...ale podobno zaczyna dzialac po 2-3tygodniach. Jezeli chodzi o skutki uboczne w moim wypadku-to przede wszystkim sennosc i otepienie. Do tego doszedl mi klujacy bol w klatce piersiowej. Podobno objawy ustepuja z czasem.

Pozdrawiam
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 25 marzec 2009 - 08:33

czy ktos go bierze,bral?
pomogl czy nie?
jakies skutki uboczne?
Uzaleznia?
prosze o odp
JESTEM ~~ Jaka jestem....SZANUJĘ-Tych którzy szanują mnie i szanują siebie...POTRAFIĘ-Wybaczyć...
NIE UMIEM ~~ Zapomnieć krzywdy...UFAM-Chyba trochę za często...NIENAWIDZĘ ~~ Kłamstwa...UCZĘ SIĘ-Na własnych błędach..
POPEŁNIAM-Czasem fatalne błędy...CIERPIĘ-Gdy ktoś mnie rani...CIESZĘ SIĘ ~~ Że są ludzie na których mogę polegać...
MOJE ŻYCIE ~~ To ciągłe czekanie...NIGDY NIE ZAPOMNĘ O TYCH-którzy są obok mnie,bez względu na wszystko...
KIEDYŚ ~~ Zostanie po mnie tylko kilka prostych słów i starych fotografii...MUSZĘ-Żyć mimo wszystko...
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   maryska 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 2

Napisano 29 marzec 2009 - 17:15

Ja biorę ParoMerc, biorę go od prawie roku, co do uzależnień, to nie wiem, bo narazie biorę co rano, tak, że nie brakuje mi, a co najmniej nic o tym nie wiem, bo mam go na bieżąco, co do skutków ubocznych to parę kg więecej na sobie, ale to miałam od razu powiedziane, że tak się może dziać, mnie akurat jest podawany z powodu lęków, które miałam i myśli samobójczych i tu mogę powiedzieć, że są postępy, lęki niektóre zniknęły całkowicie, jestem spokojniejsza i po prostu łatwiej się żyje, jednocześnie mam terapię u psychologa.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 29 marzec 2009 - 21:04

Hej maryska,no wiec ja tez przytylam po pramolanie i paromercu,i teraz niewiem czy isc po inne leki,dzieki za odp,pozdrawiam
JESTEM ~~ Jaka jestem....SZANUJĘ-Tych którzy szanują mnie i szanują siebie...POTRAFIĘ-Wybaczyć...
NIE UMIEM ~~ Zapomnieć krzywdy...UFAM-Chyba trochę za często...NIENAWIDZĘ ~~ Kłamstwa...UCZĘ SIĘ-Na własnych błędach..
POPEŁNIAM-Czasem fatalne błędy...CIERPIĘ-Gdy ktoś mnie rani...CIESZĘ SIĘ ~~ Że są ludzie na których mogę polegać...
MOJE ŻYCIE ~~ To ciągłe czekanie...NIGDY NIE ZAPOMNĘ O TYCH-którzy są obok mnie,bez względu na wszystko...
KIEDYŚ ~~ Zostanie po mnie tylko kilka prostych słów i starych fotografii...MUSZĘ-Żyć mimo wszystko...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Felicja 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 2

Napisano 21 maj 2009 - 23:43

u mnie było odwrotnie - nie chciało mi się spać - a przedtem (przed leczeniem) byłam ciągle senna. W sumie to nawet w nocy nie mogłam po tym leku spać, ale potem nauczyłam się jakoś zasypiać i było OK i nawet lepiej mi się rano wstawało. Poza tym po 1 dawce (pół tabletki) rozbolała mnie strasznie głowa i zwymiotowałam w pracy. Po kolejnej dawce znowu bolała mnie głowa. Następną dawkę sama sobie zmniejszyłam i wzięłam tylko 1/4 tabletki i tak pomału brałam 1/4 do 1/2 i potem poprzestałam na 1/2 tak jak mi lekarz wcześniej kazał. Myślę, ze ten lek trochę mi pomógł - jakby dodał mi trochę energii. Poprzednio brałam Mobemid i nic mi nie pomógł - tylko interakcje z innymi lekami były.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   madzik 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 854

Napisano 03 czerwiec 2009 - 20:14

od wczoraj biorę ten lek na agorafobię i lęk uogólniony.strasznie mnie boli głowa.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   adar 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 103

Napisano 05 czerwiec 2009 - 11:46

Witam!
Ja także biorę Paromerck i musze powiedzieć ż e nie czuję aż tak silnego lęku ani nie mam takich silnych myśli natretnych, które mnie prześladowały. jednak on chyba działa trochę uzależniająco, bo za każdym razem kiedy mi się kończy i nie biorę przez jakiś czas to strasznie zaczynam się skupiać nad sobą i słyszę te ugłośnione myśli
Pozdrawiam!
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 16 czerwiec 2009 - 09:51

Witam,ja brałam go z 8 miesięcy,lęki mi sie po nim nasiliły,sennosc,otumamienie,brak skoncertowania sie nad czumkolwiek
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   junior123 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 3

Napisano 30 czerwiec 2009 - 08:59

ja biore je od ponad miesiaca i raz lepiej raz gorzej
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   mirabell 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 248

Napisano 02 styczeń 2010 - 01:51

tez mam go w domu
a to jest leki ktory sie stosuje doraznie czy jak?

nie zaczelam go brac nigdy
if we cut out the bad, well then we'd have nothing left
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   lilitka 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 46

Napisano 15 luty 2010 - 12:22

biore ten lek już 5 miesiąc, na początku widziałam negatywne efekty [pierwsze 3 tygodnie] jak bóle głowy, sennośc, ból brzucha itp. Ale teraz organizm chyba się przyzwyczaił i jest tylko na + . Zmieniałamw cześniej inne leki i żaden nie działał tak dobrze jak ten :)
chcesz porozmawiać gg: 1898444
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1