Depresja.ws - Forum: Zna ktos sposob na wyleczenie sie z nerwicy?Mam nerwice lekowa - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zna ktos sposob na wyleczenie sie z nerwicy?Mam nerwice lekowa Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 9593

Napisano 25 październik 2008 - 22:05

Mam nerwice lekowa somatyczna,boje sie ze juz z niej nie wyjde,czy zna ktos przypadek ze ktos wyzdrowial?Co powinnam zrobic by ja pokonac?
JESTEM ~~ Jaka jestem....SZANUJĘ-Tych którzy szanują mnie i szanują siebie...POTRAFIĘ-Wybaczyć...
NIE UMIEM ~~ Zapomnieć krzywdy...UFAM-Chyba trochę za często...NIENAWIDZĘ ~~ Kłamstwa...UCZĘ SIĘ-Na własnych błędach..
POPEŁNIAM-Czasem fatalne błędy...CIERPIĘ-Gdy ktoś mnie rani...CIESZĘ SIĘ ~~ Że są ludzie na których mogę polegać...
MOJE ŻYCIE ~~ To ciągłe czekanie...NIGDY NIE ZAPOMNĘ O TYCH-którzy są obok mnie,bez względu na wszystko...
KIEDYŚ ~~ Zostanie po mnie tylko kilka prostych słów i starych fotografii...MUSZĘ-Żyć mimo wszystko...
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   malakobietka 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 9

Napisano 25 październik 2008 - 22:21

Leczenie nerwicy to proces strasznie długi i żmudny. Lata treningu i praktyki. Polecam terapię poznawczo - behawioralną, podobno jest najskuteczniejsza w leczeniu nerwic. Ja ostatnio ją zaczęłam, a do tego próbuję hipnozy. No i regularny trening relaksacyjny (można sobie kupić na płytce, szukaj w googlach pod: Trening autogenny Schultza).
I gwarantuję Ci, że większość nerwic jest uleczalna, znam wiele osób, którym się to udało. Szkoda, że ja się do nich nie zaliczam :( Ale może kiedyś...
Jestem z Tobą Wiktoria
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 27 październik 2008 - 08:53

Dziekuje malakobietko,lepiej zrobilo mi sie na sercu,wyszukam w google,jeszcze raz dzieki,a jak ty sie czujesz??
JESTEM ~~ Jaka jestem....SZANUJĘ-Tych którzy szanują mnie i szanują siebie...POTRAFIĘ-Wybaczyć...
NIE UMIEM ~~ Zapomnieć krzywdy...UFAM-Chyba trochę za często...NIENAWIDZĘ ~~ Kłamstwa...UCZĘ SIĘ-Na własnych błędach..
POPEŁNIAM-Czasem fatalne błędy...CIERPIĘ-Gdy ktoś mnie rani...CIESZĘ SIĘ ~~ Że są ludzie na których mogę polegać...
MOJE ŻYCIE ~~ To ciągłe czekanie...NIGDY NIE ZAPOMNĘ O TYCH-którzy są obok mnie,bez względu na wszystko...
KIEDYŚ ~~ Zostanie po mnie tylko kilka prostych słów i starych fotografii...MUSZĘ-Żyć mimo wszystko...
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Filozofka 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2594

Napisano 27 październik 2008 - 09:01

ja tez dziekuje
http://pl.wikipedia....ki/Rusa%C5%82ka

"Prozac – na chęć życia. Geriavit – na się nie starzenie. Nootropil – na lepsze funkcjonowanie metabolizmu mózgu. Etopirynę – profilaktycznie." Dzień Świra
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   bel 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 1848

Napisano 27 październik 2008 - 12:07

HEJ WIKTORIA NIE PODDAWAJ SIE JESTEM RAZEM Z TOBĄ
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   leon 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 503

Napisano 27 październik 2008 - 12:18

Nerwice faktycznie leczy się długo ale do momentu wyzdrowienia można z nią normalnie żyć. Tylko trzeba się nauczyć radzić ze stresem. Będzie dobrze. Pozdrawiam:DDDDD
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 28 październik 2008 - 11:06

leon napisał:

Nerwice faktycznie leczy się długo ale do momentu wyzdrowienia można z nią normalnie żyć. Tylko trzeba się nauczyć radzić ze stresem. Będzie dobrze. Pozdrawiam:DDDDD

Witaj Leon
Mi ta nerwica nie pozwala normalnie zyc,mam bole rozne,ataki kolatania serca,dusznosci,pojawiaja sie tez leki,nogi jak z waty,goraco-zimno,brak koncentracji czesto skupienia,palenie ciala zawroty glowy,z tym nie da sie normalnie zyc
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 28 październik 2008 - 11:08

Jesli ktos ma nerwice i podobne objawy zapraszam na gg 9951799
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   bel 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Postów 1848

Napisano 28 październik 2008 - 11:13

wiktoria napisał:

leon napisał:

Witaj Leon
Mi ta nerwica nie pozwala normalnie zyc,mam bole rozne,ataki kolatania serca,dusznosci,pojawiaja sie tez leki,nogi jak z waty,goraco-zimno,brak koncentracji czesto skupienia,palenie ciala zawroty glowy,z tym nie da sie normalnie zyc

witaj moja droga tez ma leki, zimno-goraco, czasem bol wklatce peirsiowej, przypieszone bicie serca i brak skupienia uwagi na czym kolwiek nie jestes sama
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   leon 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 503

Napisano 28 październik 2008 - 18:31

Niezbedna jest zatem wizyta u psychiatry. Farmakoterapia plus praca nad sobą. Ja po braniu lekówczuje sie normalnie a ugruntowuje dobry stan układając sobie życie
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   11091981 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 4

Napisano 28 październik 2008 - 23:38

co sie zaczelo nigdy sie nie
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   11091981 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 4

Napisano 28 październik 2008 - 23:39

co sie skonczylo nigdy sie
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   madzik 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 854

Napisano 28 październik 2008 - 23:57

11091981 jesteś dla mnie zagadką :/
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 29 październik 2008 - 08:40

leon napisał:

Niezbedna jest zatem wizyta u psychiatry. Farmakoterapia plus praca nad sobą. Ja po braniu lekówczuje sie normalnie a ugruntowuje dobry stan układając sobie życie

Witaj Leon,napisalam wczoraj posta ale go wywialo.
Ja chodze do psychiatry,od 3 lat biore pramolan,+fluoxetyne od ok 3 m-cy i nadal zle sie czuje,mozesz mi napisac jak mam pracowac nad soba by bylo lepiej?jakie leki bierzesz?
Pozdrawiam
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 29 październik 2008 - 08:41

11091981 napisał:

co sie skonczylo nigdy sie

Co to znaczy-chyba nie jest dokonczone
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   leon 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 503

Napisano 29 październik 2008 - 19:19

Ja zgłosiłem się od razu z objawami depresyjnymi ale tiki nerwowe miałem wczesniej. Brałem mobemid a teraz zoloft. Praca nad sobą polega na odsuwaniu lęku przed czymś(w moim wypadku dorosloscia etc) na czas pozniejszy. Ponadto znalazłem swoją pasje, przypasowały mi studia, rozmawiam z przyjaciółmi- czyli powrót do zwykłego życia.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 29 październik 2008 - 21:50

leon napisał:

Ja zgłosiłem się od razu z objawami depresyjnymi ale tiki nerwowe miałem wczesniej. Brałem mobemid a teraz zoloft. Praca nad sobą polega na odsuwaniu lęku przed czymś(w moim wypadku dorosloscia etc) na czas pozniejszy. Ponadto znalazłem swoją pasje, przypasowały mi studia, rozmawiam z przyjaciółmi- czyli powrót do zwykłego życia.

Witaj Leon
Mozesz mi napisac jak dziala mobemid?i zoloft?
Ciesze sie ze u ciebie znaczna poprawa-ja tez bym tak chciala
Jesli bedziesz chcial i mial czas to napisz mi jakie ty miales objawy?
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   mio_segreto 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 188

Napisano 29 październik 2008 - 21:58

Wiki...

przeszłam przez to... te objawy, które wymieniłaś to częsc...,najgorsze chwile były kiedy lęk zawładnął mną tak,że stałam się maleńka jak pył, były karetki,był placz, cierpienie...

żyje z tym do dzisiaj, ataków jest coraz mniej.
Byłam kilka razy u psychologa. Lecz nie trafiłam na osobe z którą znalazłam wspólny język, wiem czemu. blokowałam się.
Leków nie wziełam bo wiedziałam,że one na tym etapie mnie `zamroczą,zmulą` ale samej przyczyny lęku nie wyeliminują.
Na początku myślałam,że to koniec,że to nie minie, byłam słaba.

Wiadomo,że możesz liczyc na leki, lekarzy, hipnoze,terapie, lecz pamietaj kochana,że to nie działa jak automat, pójdziesz minie, musisz sama prowadzic ze sobą dialog, rozmawiac o tym, zdobyc wiedze, skąd to się bierze i czy jest sen się bac, zajrzec w głąb siebie.
Bidula jesteś bo najgroszę są nagłe ataki, siedzisz nagle spada na Cię atak, zaczynasz się denerwowac, serducho wyskakuje, sucho Ci w ustach, masz dreszcze... na mnie to spadało jak grom z jasnego nieba! i wcale mi nie pomagało jak ktoś mówił `nie myśl o tym` moje przekonania były tak silne,że nie słuchałam innych i dobrze, bo przetrwałam najgrosze i jestem dumna dlatego wierzę w Cię z całych sił nie jesteś sama, nie bój się tego, gdy będziesz miała atak bądź z nim, ale pomyśl,że przetrwasz i minie(średnio atak trwa go godziny)

Lęki biorą się z braku poczucia bezpieczeństwa... :(

jak będziesz szukac leku na lęk zaczniesz myślec że jednynym powodem Twojego cierpienia jest to że nie znalazłaś lęku,że o nim nie przeczytałaś etc. Nie. spójrz w głąb siebie, porozmawiaj ze sobą,pamiętaj,że te głupie lęki to nasze odruchowa ekspresowo szybkie myśli. Jesteś wyjątkowa masz swój niepowtarzalny potencjał, `nigdy nie było i nie będzie takiej Weroniki jak Ty` pamięęęętaj ;**.
,dziecko impulsywne; niecierpliwe; które musi natychmiast przejąc kontrole;
superkontrolerka, mały tchórz wierzący,że niebo w każdej chwili może zwalic mu się na głowe, nieznoszące sprzeciwu.
często rozmawia sama ze sobą; tzn przynajmniej się stara bo podobno tak powinna.
pochłania garściami odruchowe myśli, często destruktywne oparte zazwyczaj na fikcji.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 29 październik 2008 - 22:25

mamajana napisał:

moja kumpela najpierw miała nerwicę lękową - niemożliwość poruszania się środkami transportu, a w gorszych momentach nawet z domu nie wychodziła

trafiła do łapiducha który ją z tego wyciągnął - bez farmakologii (była włączona początkowo, żebymogła się prezmieścić do niego na wizytę) trwało to jakiś rok może ciut więcej - teraz nawet lata samolotem, a przedtem przystanek tramwajem był koszmarem nie do przebycia

Dziekuje ci mamajana,bardzo dziekuje-dalas mi nadzieje,ktora juz stracilam,usmiech pojawil mi sie na twarzy.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiktoria 

• Weteran forum
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 9593

Napisano 29 październik 2008 - 22:30

mio_segreto napisał:

Wiki...

przeszłam przez to... te objawy, które wymieniłaś to częsc...,najgorsze chwile były kiedy lęk zawładnął mną tak,że stałam się maleńka jak pył, były karetki,był placz, cierpienie...

żyje z tym do dzisiaj, ataków jest coraz mniej.
Byłam kilka razy u psychologa. Lecz nie trafiłam na osobe z którą znalazłam wspólny język, wiem czemu. blokowałam się.
Leków nie wziełam bo wiedziałam,że one na tym etapie mnie `zamroczą,zmulą` ale samej przyczyny lęku nie wyeliminują.
Na początku myślałam,że to koniec,że to nie minie, byłam słaba.

Wiadomo,że możesz liczyc na leki, lekarzy, hipnoze,terapie, lecz pamietaj kochana,że to nie działa jak automat, pójdziesz minie, musisz sama prowadzic ze sobą dialog, rozmawiac o tym, zdobyc wiedze, skąd to się bierze i czy jest sen się bac, zajrzec w głąb siebie.
Bidula jesteś bo najgroszę są nagłe ataki, siedzisz nagle spada na Cię atak, zaczynasz się denerwowac, serducho wyskakuje, sucho Ci w ustach, masz dreszcze... na mnie to spadało jak grom z jasnego nieba! i wcale mi nie pomagało jak ktoś mówił `nie myśl o tym` moje przekonania były tak silne,że nie słuchałam innych i dobrze, bo przetrwałam najgrosze i jestem dumna dlatego wierzę w Cię z całych sił nie jesteś sama, nie bój się tego, gdy będziesz miała atak bądź z nim, ale pomyśl,że przetrwasz i minie(średnio atak trwa go godziny)

Lęki biorą się z braku poczucia bezpieczeństwa... :(

jak będziesz szukac leku na lęk zaczniesz myślec że jednynym powodem Twojego cierpienia jest to że nie znalazłaś lęku,że o nim nie przeczytałaś etc. Nie. spójrz w głąb siebie, porozmawiaj ze sobą,pamiętaj,że te głupie lęki to nasze odruchowa ekspresowo szybkie myśli. Jesteś wyjątkowa masz swój niepowtarzalny potencjał, `nigdy nie było i nie będzie takiej Weroniki jak Ty` pamięęęętaj ;**.

Bardziej od lekow mecza mnie bole w roznych okolicach ciala,zawroty glowy,sennosc,brak koncentracji,leki mam slabe,ale dziekuje ci bardzo
0

Udostępnij ten temat:

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3