Depresja.ws - Forum: miansec - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

miansec Oceń temat: -----

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Betiks 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 30 październik 2011 - 18:23

Wyświetl postUżytkownik albina dnia 27 styczeń 2009 - 21:43 napisał

Witam. Mam pytanie czy ktoś z Was brał kiedyś ARKETIS i MIRZATEN ? Jestem po drugim dniu zażywania i czuje się tragicznie,jakby ja to nie ja,jak piajana czy naćpana ,cały czas śpie nie jestem w stanie funkcjonować.Prosze jeżeli miał ktoś z Was kontakt z tymi lekami to prosze napiszcie

Witam. 24.10.2011 odważyłam się iść w końcu do psychiatry z powodu pogłębiającej się depresji i właśnie podobny zestaw został mi zapisany, tyle że zamiast Arketisu (20mg) dostałam Parogen(20mg), a zamiast Mirzatenu mam zapisany Lerivon. Nie wiem na ile to siła sugestii ale już po dwóch dniach stosowania poczułam na nowo radość życia, taką leciutką ale dawno tego nie czułam:-) Larevin zadziałał od razu, zasnęłam jak niemowlę i spałam zdrowym, spokojnym snem,przy czym nie miałam problemów z obudzeniem się o 5.45. Mam zapisaną słabą dawkę Larevinu-10 mg i przyjmuję go około 21.00, po pól godzinie czuję już błoga senność. Nie chce go brać o późniejszej godzinie bo obawiam się e miałabym wtedy problem ze wstaniem. 3.11 mam kontrolę. Myślicie że te laki zaczęły tak szybko działać? Rodzinka się śmieję żebym też im dała to co łykam;) ale nie dam:-) Życzę żeby Wam też leki tak pomagały bo chociaż mam średniozaawansowaną depresje wiem jakie to okropne:-(
"Pozwól czasem światłu księżyca wejść w siebie"
"Trudno zadowolić jednocześnie wszystkich i samą siebie"

Sidonie Gabrielle Colette
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   szmaragd 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 349

Napisano 31 październik 2011 - 18:03

Wyświetl postUżytkownik Betiks dnia 30 październik 2011 - 18:23 napisał

Myślicie że te laki zaczęły tak szybko działać?

Jak najbardziej to jest możliwe. Moje pierwsze leki zadziałały dosłownie następnego dnia. Lekarze twierdzą, że to niemożliwe. A jednak. Niestety efekt utrzymywał się zaledwie kilkanaście dni.
Miansec i Mirzaten znam. Nie dały u mnie żadnych efektów - ani pozytywnych ani negatywnych.

Użytkownik szmaragd edytował ten post 31 październik 2011 - 18:05

,,Jeśli jestem tym, co posiadam i to stracę, czym wówczas będę? [...] Jeśli jestem tym, kim jestem, nie zaś tym, co posiadam, nikt nie może mnie pozbawić pewności ani zagrozić mojemu bezpieczeństwu i poczuciu tożsamości" - Erich Fromm.
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   MariuszS 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 4

Napisano 10 grudzień 2011 - 14:56

Ja po tym leku zachowywałem się jak psychopata. Przez kilka godzin po przebudzeniu nie myślałem logicznie i wzmagał agresję. Byłem zły na wszystko i wszystkich.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   smutna1982 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 91

Napisano 19 grudzień 2011 - 15:14

ja brałam anafranil,ale przestał działac.Lekarz zmienił mi go na miansec.Skutki uboczne:suchośc w ustach,tycie,oraz sennośc.Zasypiałam nawet w szkole.
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2