Brałam Asentrę a obecnie zaczynam brać Andepin. Czy ktoś kompetentny mógłby mi wyjaśnić różnicę i skutki wymiany takich leków. Zamieniełam leki ze względu na informacje że fluoksatyna powoduje poza polepszeniem nastroju również większą pewność siebie i odwgę a mam fobię społeczną i związane z tym ataki paniki.
Strona 1 z 1
Fluoksetyna a sertralina
Napisano 26 wrzesień 2008 - 15:17
Jaga_77 napisał:
Brałam Asentrę a obecnie zaczynam brać Andepin. Czy ktoś kompetentny mógłby mi wyjaśnić różnicę i skutki wymiany takich leków. Zamieniełam leki ze względu na informacje że fluoksatyna powoduje poza polepszeniem nastroju również większą pewność siebie i odwgę a mam fobię społeczną i związane z tym ataki paniki.
Z tego,co wiem andepin to to samo co fluoksetyna = bioxetin = prozac,ale wiadomo,że tańsze odpowiedniki nie muszą dzialać tak samo jak orginał.
Ja po floksetynie miałam taką pewność siebie,że dostałam stanu manii. Ale wiadomo,że na każdego inaczej działają leki.
"Nie zmienimy świata adoptując jednego zwierzaka,ale dla niego, to przecież zmieni cały świat"
Napisano 26 wrzesień 2008 - 15:18
tez mam fobie,biore zotral,niestety ja nnei dostalam takich cudów ale moze mi zmienia na razie mowia ze mam czekac bo lek dobrze nie dziala i ze leki przejda...;/niestety kompetentna nie jestem i nie pomoge tak sie tylko wyzalic chcialam
http://pl.wikipedia....ki/Rusa%C5%82ka
"Prozac – na chęć życia. Geriavit – na się nie starzenie. Nootropil – na lepsze funkcjonowanie metabolizmu mózgu. Etopirynę – profilaktycznie." Dzień Świra
"Prozac – na chęć życia. Geriavit – na się nie starzenie. Nootropil – na lepsze funkcjonowanie metabolizmu mózgu. Etopirynę – profilaktycznie." Dzień Świra
Napisano 26 wrzesień 2008 - 20:03
mój kuzyn zażywał andepin i jest bardzo zadowolony...także się nie martw to dobry lek...chociaż jak wiadomo na każdego działa inaczej..
Napisano 25 październik 2008 - 21:48
Ja też cierpię na ataki paniki i odradzam Ci fluoksetynę - ona czasami może wywoływać zwiększone pobudzenie psychoruchowe, co może i jest dobre przy typowej dla depresji utracie energii, ale nie przy zaburzeniach lękowych. Polecam Ci Effectin (wenlafaksyna) lub jego tańszy odpowiednik Alventę - sama to zażywam ( wpołączeniu z xanaxem) i sobie chwalę.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc