Depresja.ws - Forum: BIOXETIN-czy ktoś brał? - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

BIOXETIN-czy ktoś brał? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   czarna45 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 42

Napisano 17 wrzesień 2008 - 15:08

Kochani, czy ktoś z Was brał BIOXETIN, bo mam od jutra brać rano 20 mg raz dziennie, poza tym biorę LERIVON 30 mg na noc. Bardzo się boję tego nowego leku.Jak się po nim czuliście? Czy pomaga?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Kleopatra 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 91

Napisano 17 wrzesień 2008 - 20:03

Witaj :)
Biorę Bioxetin trzy dni w dawce 10 mg (po odstawieniu Citabaxu) i jak na razie działań niepożądanych nie zauważyłam. Tylko pozytywne: przypływ energii, unormowanie moich problemów z jedzeniem (zmniejsza apetyt). Na efekty musisz jednak trochę poczekać.
Dziwię się, że od razu masz brać 20 mg, zwykle zaczyna się od połówki, by np. 5 dnia przejść na 20 mg.
Pozdrawiam.
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   czarna45 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 42

Napisano 18 wrzesień 2008 - 13:44

Dziś wzięłam pierwszy raz , bardzo się bałam , ale nic takiego się nie stało, nawet się lepiej czułam,troszkę tylko miałam poty,ale przeszły po godzinie.Zobaczymy jak będzie dalej.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Filozofka 

• Zadomowiony
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 2594

Napisano 18 wrzesień 2008 - 14:20

czarna,w innym pokoju forum podałam Ci linka do kafeteri gdzie jest wiele opinii na temat tego leku mam nadzieje że pomogło :)
http://pl.wikipedia....ki/Rusa%C5%82ka

"Prozac – na chęć życia. Geriavit – na się nie starzenie. Nootropil – na lepsze funkcjonowanie metabolizmu mózgu. Etopirynę – profilaktycznie." Dzień Świra
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   poetka30 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 301

Napisano 19 wrzesień 2008 - 00:27

A bioxetin to nie prozac przypadkiem ,tak czy owak to ssri wiec dzilanie podobne .co wy z tym zmniejszeniem apetytu ja po tych lekach wpierdzielam ze smakiem ,fakt ze cwicze to i spalam ale jesc to ja lubie oj .a libido mam wieksze niz na dolku na mnie jakos to tak dziala .w sumie to chyba normalne ze jak dolek przechodzi to masz ochote i na dobre jedzonko i na dobre bzykanko .
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   czarna45 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 42

Napisano 19 wrzesień 2008 - 12:51

Poetka,a co ty bierzesz?Dzięki za linka, poczytałam. dzisiaj wzięłam 2 dzień BIOXETIN 20 mg, jakby trochę lepiej,minęły mi drętwienia prawej strony głowy, ale przed południem znowu się pociłam , a nigdy przedtem nie miałam żadnych potów, no i mam zawroty głowy, ale nie wiem czy to po tym BIOXETIN-ie, bo ja zawsze miałam zawroty. Poza tym trochę byłam senna przed południem i ziewałam i w oczach czuje jakby piasek, wczoraj gdy połozyłam sie wieczorem spać, to od razu zasnęłam i spałam jak zabita.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   czarna45 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 42

Napisano 21 wrzesień 2008 - 15:27

Wczoraj rano wzięłam BIOXETIN 20 mg -trzeci dzień, około 14-tej poczułam duże osłabienie,także musiałam sie położyć, po ok.20 minutach przeszło,ale wieczorem czułam się fatalnie, jakaś bardzo nerwowa, napięta
Dzisiaj rano wzięłam BIOXETIN 20 mg -czwarty dzień, nogi czuje takie miekkie jakbym miala z waty,od popoludnia jestem jakaś bardzo nerwowa, napięta, czuje sie fatalnie.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Kleopatra 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 91

Napisano 21 wrzesień 2008 - 20:13

czarna45, pamiętaj, że każdy organizm reaguje inaczej. Ja nie mam w ogóle takich objawów, żadnego napięcia nie czuję, choć od trzech dni biorę pełną dawkę. Tylko że powróciły myśli samobójcze...
Jednak mój psychiatra mówił, że wiele osób czuje się podobnie do Ciebie. Lęk, wewnętrzny niepokój i te sprawy. Objawy te powinny złagodnieć, ale jeżeli byłyby zbyt silne "skonsultuj się z lekarzem" ;-)
Trzymam kciuki...
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   czarna45 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 42

Napisano 23 wrzesień 2008 - 16:21

Wzięłam BIOXETIN 20 mg -piąty dzień, czuję się fatalnie,nogi zaczęły mi się trząść,ciągle jest mi słabo,przeleżałam pół dnia, zbiera mi się na wymioty, czuję straszny ścisk w gardle,te tabletki strasznie pobudziły mój układ nerwowy,jestem bliska wezwania pogotowia.
Szóstego dnia nie wzięłam BIOXETIN-u,poszłam do lekarza i odstawił mi ten lek, za to zwiększył dawkę LERIVON-u z 30 mg do 40 mg.Czuję sie dziś o wiele lepiej, nie mdli mnie,wrócił apetyt, nie ma ścisku w gardle, nie trzęsą mi się nogi, właśnie ugotowałam obiad i śpiewam z córkami piosenki, starsza gra na gitarze. Tak się skończyła moja przygoda z BIOXETIN-em, nikomu nie życzę, żeby coś takiego przeżył, myślałam,że odjadę nogami do przodu.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Madi 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 387

Napisano 25 wrzesień 2008 - 11:43

do Bioxetinu trzeba sie przyzwyczajac stopniowo, pani psycholog, która uratowała mnie na 6 mcy (niestety nie praktykuje poza szpitalem) mowila, ze bioxetin dziala jak drink :-) moze dawki mialas za duze na poczatek?
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   adam44 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 1

Napisano 06 październik 2008 - 10:02

bioxetin to wersja prozacu - tak twierdzi lekarz który mi przepisywał to swego czasu. u mnie nie wywoływał żadnych efektów ubocznych , brałem go z pół roku ... już dwa lata nie chodzę na terapię i nie łykam tabletek
zalogowałem się na forum bo coś ostatnio kuleje moje sampoczucie i mam wrażenie że chorba się zakrada powoli ... niestety
osobiście polecam dużo ćwiczeń fizycznych (wiem jak trudno zacząć) ale tak potrafią one rozruszć hormon szczęścia że potem idzie już z górki :)
ja się nie poddaję i oprócz efektów fizycznych mam też sposób na depresję ... chociaż ostatnio trochę gasnę ...
życzę wam wszystkim dużo zdrowia i uśmiechu
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Lewiatan 

• Średniozaawansowany
  • PipPip
  • Postów 264

Napisano 06 kwiecień 2010 - 01:14

Mam pytanie. Ostatnio psychiatra zmieniła mi lek - z Xetanoru na Bioxetin. Czy kiedyś ktoś z Was po takim "przeskoku" miał niemiłe odczucia?
"Symfonia beznadziei, obłędu i szaleństwa rozdziera moją głowę, świadomość stawia opór... Kim jestem, kim jestem...

...więźniem w pokrowcu ciała..."
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Harry Haller 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 12

Napisano 22 kwiecień 2010 - 10:35

Dziś 17 dzień na Bioxetinie. Może i mam mały problem ze wzrokiem, ale na razie poprawy nie widzę. Nawet odwrotnie. Jednak uprzedzano mnie, że może zacząć działać dopiero po dwóch, trzech tygodniach i trzeba będzie też trochę zacisnąć zęby. Trochę? No nie wiem...
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   ZIELONOOKA 

• w pogoni za nieznanym
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 1939

Napisano 16 sierpień 2010 - 07:27

bralam bioxetin dosc dlugo i byl to dla mnie dobry lek
dzialal nie tylko na depresje ale tez i na moje problemy sercowe :lol: i zoladkowe
jednak gdy po dluzszej przerwie do niego wrocilam to czulam sie fatalnie
DOKĄD ZAPROWADZI MNIE PRZESZŁOŚĆ...

czynić dobrze innym służy sobie samemu

z niedostrzegania dobra w dobrym rodzi się smutek...
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1