Depresja.ws - Forum: Śpiochy - Depresja.ws - Forum

Skocz do zawartości

Książki o Depresji

• 31 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Śpiochy Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   adamsen 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Wyślij prywatną wiadomość
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 1357

Napisano 19 sierpień 2008 - 23:55

Wszyscy śpią dzisiaj tylko ja i kulka, no i czterech podglądaczy a forum. Ja już cztery prochy zjadłem i nici ze spania
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   adamsen 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Postów 1357

Napisano 20 sierpień 2008 - 00:03

To wy sobie śpicie, a ja pomaluje pokoik na półpiętrze w resztki farb co mi zostały z przedpokoju. Będzie czadowy tak jak mój przedpokój.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   anche 

• anche
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderator
  • Postów 4407

Napisano 20 sierpień 2008 - 00:14

a ja sobie siedze pale szluge i ogladam zdjecia z wakacji o.
nie zamierzam cię truć pigułkami ze słów. nie potrafię uchronić od smutku.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   aakik 

• Bywalec
  • PipPipPip
  • Postów 513

Napisano 20 sierpień 2008 - 06:39

a ja spalam,,,ale jakos nie .....dospalam:(
tez se faje spale,,,,a co tak z rana ,,,mocccc!!!!
ukochy
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Grupa: Gość
  • Postów 0

Napisano 20 sierpień 2008 - 10:45

Ja tam nie spałem całą noc :/ Ale jakoś nie czułem weny aby forum odwiedzać. A Wy dziewczyny nie palcie, bo to niezdrowe :P Bierzcie przykład ze mnie... :D
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 0

Napisano 20 sierpień 2008 - 23:28

cześć Adamie :)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   adamsen 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Postów 1357

Napisano 20 sierpień 2008 - 23:31

o witaj bezsena. Nie śpisz jak ja
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 0

Napisano 20 sierpień 2008 - 23:34

wczoraj mnie nie było bo choroba mnie złamała :D mama kazała mi pójść spać i wyłączyła komputer.. bo zemdlałam z bólu głowy :D a mi sie mówiąc szczerze nie chciało wstać bo tak mnie łep nawalał :D ale dziś lepiej.. przynajmniej moge nim ruszac :)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   adamsen 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Postów 1357

Napisano 20 sierpień 2008 - 23:52

Źle z Tobą bezenna. Przesyłam Ci wirtualą moją energię
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 0

Napisano 21 sierpień 2008 - 00:09

byłam mamie zrobić kanapki do pracy.. oj tak źle ze mną nie jest.. bywało gorzej Adamie.. moja mama uważa że symuluje bo zbliża się początek roku.. cóż..
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   figa 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 116

Napisano 21 sierpień 2008 - 00:12

Jeden z podglądaczy to ja. Od miesiaca czesto jestem pomiedzy Wami w takiej bezosobowej formie.
Od m-ca nie moge spac - zasypiam g.2-3 czasem 4-5 i ok.7 jestem "przytomna". Koszmar doswiadczany przez kazdego z nas.
No i tak czytam, przegladam sobie nieinwazyjnie rozne rzeczy.

Zaczynam poziewac - co wcale nie znaczy, ze zasne.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 0

Napisano 21 sierpień 2008 - 00:21

Witaj figo :)
ja przeważnie jestem w nocy.. zasypiam ok 7 i wstaje po 10.. koszmary, sen niby sen.. mózg mi nie w chodzi w faze ren czy cos.. jak ktos mi powiedzial.. nie wiem.. bierzesz jakieś leki nasenne?
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   figa 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 116

Napisano 21 sierpień 2008 - 00:56

Czytalam "Angore" i teraz zajrzalam.

Czesc Bezsenna :)
Bralam Cloranxen, Tranxene 5, 10 mg( to ten sam skladnik)-nie spie po nich. Po Estazolanie 1 raz dobrze. Ale bylo i tak, ze wzielam 6 tab.( co 2 godz.) i nie przespałam nocy. Teraz nie walcze na sile ze spaniem. Dobrze jak zasne a jak nie to trudno.
Miesiac bylam na zwolnieniu, wiec niedospanie bylo bez znaczenia. Dzis bylam 1 dzien w pracy i po zlej nocy bylo znosnie.

Ale jak Ty dasz sobie rade w szkole? Jak idzie Ci nauka, gdy jestes ciagle niewyspana? No i jak wstajesz na czas?
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 0

Napisano 21 sierpień 2008 - 01:11

hm.. może zacznę od tego że przestałam spać przez koszmary.. miałam naprawde okropne sny.. wojny. bomby, wybuchy, martwe ciała, wizje, morderstwa itd.. i tak na okragło.. przestałam spać w listopadzie lub grudniu jakieś 3 lata temu.. w dzień przysypiałam po 15-20 minut byle tylko nie zasnąć i nie mieć tych snów.. i tak pociągnełam do lutego.. a potem mnie zamknęli w psychiatryku (z róznych przyczyn nie tylko związanych ze snem).. i potem był taki krótki okres spokoju.. ale mniejsza o to.. nie śpie bo nie moge.. jak czuje sie zmęczona ide sie położyć a tu d*pa.. odechciewa mi się.. w roku szkolnym zasypiam ok 2-3, czasem 4.. wstaje o 6 już auomatycznie.. oczywiście ma to odbicie w nauce.. nie koncentruje sie w ogole.. nie pamiętam tego co robiłam 10 minut wcześniej, czasem mam stan, że wyłącza mi się mózg.. potem nagle ocknę się i nie zdaje sobie sprawy np.gdzie byłam przez dane 2 h.. albo co się działo na danej lekcji.. jestem w klasie hist- wos, na maturze zdaje biologie, chemie i historie.. nie wiem jak ja to zrobie.. ale będe na amfie jechała cały czas.. albo po prostu nagle odkryje w sobie niespotykaną dotąd siłę i intelekt.. :/ trudno mi bardzo.. ale musze się trzymać.. staram się jak nadokładniej uczyć, ale to też nie jest dokońca tak że nauczyciele oceniają za wiedze.. moja nauczycielka od polskiego (swoją drogą bardzo inteligentna kobieta "obdarzona" wybitną wiedzą) nienawidzi mnie.. mam astme oskrzelową - równo co 3 mc - mam zapalenie oskrzeli, przez co przez 2 czasem 3 tygodnie jestem na zwolnieniu.. i tak to dostaje najniższe oceny ze sprawdzianów pisemnych (wypracowania, sprawdziany lektur) oraz utyki że jestem niedorozwinięta umysłowo, inteligencja moja graniczy z inteligencją kapcia itd. jak dostane 9 ptk na 10 to i tak dostane 1.. bo albo się umie albo nie.. :/
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   figa 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 116

Napisano 21 sierpień 2008 - 01:53

No, Kochana - PODZIWIAM Cie!!!!!!!

I wiesz, choroby mamy takie same. Od 5 lat mam astme nabyta po ciezkim, powiklanym zapaleniu oskrzeli. Rozumiem Cie doskonale jak to jest, gdy prawie kazde przeziebienie nie w pore rozpedzone przechodzi w zap.osk. Zapytam tylko - regularnie bierzesz leki, nie omijasz nawet, gdy czujesz sie dobrze, prawda?

Czytalam Twoj dialog o smierci, ale niedokonczylam.

Swoja droga - wcale nie kadzac - madra z Ciebie dziewczyna.

Nauczyciele rzadko sa sprawiedliwi - wazne zebys sama miala wiedze, no i oczywiscie zaliczyla. Mature zdasz na pewno - oceniac Cie bedzie kto inny. A swoja droga - nagralabym te jej wyzywanie Cie i komus kompetentnemu pokazala. Komu? Komus kto moglby pomoc Tobie albo ja utemperowac, albo pomoc Tobie radzic sobie z ta i w tej sytuacji. Przeciez to co robi ta pani jest niedopuszczalne!!!!

Co tyczy sie zdrowia - dowcip z Angory:

- I jak, panie doktorze?
- Jutro pana wypisujemy, niech pan zadzwoni po zone, zeby po pana przyjechala.
-Eee, nie ma co jej glowy zawracac...
- Jak to nie ma? A kto cialo zabierze?

Bede znikac niedlugo, bo oczy mnie juz bola(nosze okulary - 5,oo)

Zasnij spokojnie i snij pieknie, sciskam serdecznie.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 0

Napisano 21 sierpień 2008 - 02:04

dowcip fest :D lubie czarny humor :)

hm.. próbowałam z tą kobietą walczyć w zeszłym roku (gospodarzem klasy byłam, a ona upatrzyła sobie 7 osób które ciągle krytykuje, oczernia itd) ale musiałabym w tą walkę wciągnąć całą klasę.. moja klasa nie wydała zgody, a nazwiskami nie chciałam u dyrektora szastać bo ona jest zdolna do wszystkiego.. nie mogę nagrać tego co ona robi - sprzeczne z prawem. nauczyłam się napamięć kodeksu praw i obowiązków ucznia - ona łamie ich ponad połowe.. niestety klasa się nie zgodziła - strach że jej furia obejmie inne osoby z klasy.. śmieszne jest to że ona nawet komentuje moje wypracowania w zeszytach innych ludzi.. np. kolżanka siedzi w innym rzędzie oddalonym od mojego o 2 rzędy a ta i tak uparcie wypisuje komentarze typu "Szkoda że sugerujesz się wypowiadziami K... twoje zdanie napewno było by bardziej wartościowe i nteligentne bez tego" u mnie najczęsciej jest coś w rodzaju "przez twoje nie obecności stajesz się odmóżdżona, postaram się abyś poparawiała tą klasę, bno z takimi brakami nigdzie nie zajdziesz. Piszesz gwarą, a nie językiem ogólno narodowym, a na maturze piszę się właśnie owym językiem" itd..

leki biore.. takie wziewy mam zielony i pomaranczowy. nie pamietam jak się nazywają.. pamiętam natomiast jak za 1 razem się "sztachnełam" to tak mi się w głowie keciło że uuuu!

spokojnych snów figo :)
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   figa 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 116

Napisano 21 sierpień 2008 - 02:31

Bierzemy to samo - serevent i flixotide ( ja 500 x2 dz) i jeszcze accolate (20mg). Ten ostatni niedopuszcza do powstawania stanow zapalnych. poczytaj o nim. moze powinnas go zaczac brac. porozmawiaj z lekarzem. zanacznie rzadziej choruje odkad biore go regularnie.

Gasze , ale snu nie widac nawet na horyzoncie , pa.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 0

Napisano 21 sierpień 2008 - 02:49

ja włąsnie znów złapałam zapalenie.. tylko teraz o wiele bardziej mnie gardło i oskrzela bolą.. :/ zwykle łapie na wrzesień.. a potem co 3 mc.. :/
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   adamsen 

• Weteran forum
  • PipPipPipPip
  • Postów 1357

Napisano 21 sierpień 2008 - 05:54

Ja też mam kilka razy w roku zapalenie oskrzeli i angine. Zaraz ide do lekarza bo jakieś Qrestwo mi się zrobiło.
Ja pierdykam.... jeden ma luzik i to dobrze, a inni wszystkie chorobska jakie są. Jakie pogięte zycie.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa: Reklama

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Guest 

• Nowy uczestnik
  • Pip
  • Postów 0

Napisano 21 sierpień 2008 - 20:12

zenith napisał:

łapanie chorób jest niestety także uzależnione od samopoczucia osoby. Naukowo jest udowodnione że osoby smutne, zdołowane są bardziej podatne, a osoby szczęśliwe chorują mniej, widzę to także po sobie, a do tego wszystkiego alergia na chyba wszystkie najpopularniejsze rzeczy :/

hehe.. zgodze się z tym.. u mnie to jednak wynik głupoty.. gdy zachorowałam na krztusiec mimo szczepionki (miałam z 12-13 lat już:/) pół roku w szpitalu.. i wtedy miałam pierwszą próbe samobójczą.. po powrocie do domu.. łyknęłam dużo rzeczy - w sumie nie pamiętam nawet co.. ale duzo.. i przez to mój organizm przestał się jakkolwiek bronić.. i zaczeło się.. zapalenie za zapaleniem.. potem zapalenie płuc.. kolejne zapalenie.. aż w końcu astma oskrzelowa..
alergie też mam.. na szczeście tylko na niektore kosmetyki (musze używać AA) mleko i chlor :)
0

Udostępnij ten temat:

• 31 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »